Visit Zakopane

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Malopolskie

Malopolskie Video Fakta om regionen Malopolskie regionen ligger i det sydlige Polen og grænser mod syd op til Slovakiet. Regionens hovedstad er Krakow, Polens kulturelle hovedstad. Hvad skal man...

Zakopane Video

Zakopane fakta

I dag bor der ca 30.000 fastboende i Zakopane, disse beboere modtager hvert år ca. 3 millioner turister fra hele verden. Byen er kendt som skisportssted om vinteren og i sommermånederne er det vandrere der overtager skisportentuitasternes pladser.

Zakopane der er beliggende godt 100 kilometer syd for Krakow har en cirka 400 år lang historie. Byen levede oprindeligt af landbrug og fårehold i slutningen af det 16 århundrede. Ifølge legenderne var den første person der kom til Zakopane en mand ved navn Gasienica, hans sønner Pawel og Jedrzej byggede en mølle på stedet hvor Zakopane i dag ligger. I mange århundreder var Zakopane et sted der lå meget langt væk fra alfarvej.

Udviklingen tog for alvor fart da der kom gang i det nærliggende Kuznice jernstøberi, her bearbejdede man malm brudt i Tatrabjergene. Ejeren af jernstøberiet havde bygget et stort hus til sig selv og sin familie men fandt hurtigt ud af at det var bedre at bo i solrige Zakopane langt fra larm og støj samt sidst men ikke mindst skyggen i Kusnize dalen. I begyndelsen af det 19 århundrede blev Zakopane vidt berømmet som et fremragende kursted og turistby.

I 1845 blev der etableret en menighed i byen og dette blev 2 år senere fulgt af ankomsten af en af Zakopanes legendariske personligheder Jozef Stolarczyk. Han var manden der overbeviste landsbyboerne om at de skulle leje værelser ud til feriegæster, først senere begyndte man at bygge huse udelukkende med. det formål at leje dem ud.

Godt at vide i Zakopane

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Hotel tilbud i Zakopane

Turistinformation i Zakopane

Chramcówki 35
34-500 Zakopane

Tel.: +48 18 20 122 11

Website Link

Shopping i Zakopane

Hvad koster dagligvarer ? Hvad koster middag på restaurant ? Hvad koster transport ? Her kan du se et aktuelt prisindeks for landet.

Website Link

Shoppingcenter og marked i Zakopane

Hvor er de bedste forretninger, shoppingcenter og markeder ? Hvis du kommer til byen første gang kan det være svært at finde de bedste muligheder for shopping. På website kan du finde anbefalinger af de bedste muligheder for shopping.

Website Link

Gode restauranter i Zakopane

Bliver du sulten ? Find gode og billige restauranter i Zakopane.

Når du er på ferie vil du sikkert have behov for at spise på et tidspunkt. For mange er spørgsmålet altid – hvor er det bedst at spise ?. Du kan se en liste med restauranter, priser, gode og dårlige restaurant anmeldelser samt rating på de fleste restauranter i byen.

Website Link

Ferie med børn i Zakopane

Hvis du skal på familie ferie med børn til Zakopane kan du her se nogle link med ideer til ferien.

Website – Zakopane with kids

Bedste rejsetidspunkt Zakopane

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt til en ferie i Zakopane ?

Polen har et klima generelt med kolde vintre, normalt mellem -5º og 5º og behageligt varme somre, normalt mellem 20º og 30º. Inden for Polens grænser varierer vejret dog meget mellem regionerne. Generelt vælger de fleste turister at rejse til Polen mellem maj og september.

Hvordan er vejret i Zakopane ?

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for kommende periode. Vejrudsigt opdateres flere gange dagligt.

Zakopane
overcast clouds
12.6 ° C
12.8 °
8.4 °
68 %
1.2kmh
100 %
tirs
13 °
ons
13 °
tors
9 °
fre
12 °
lør
14 °

Hvor ligger Zakopane i Polen ?

Hvor ligger Zakopane i Polen og hvor langt er der ?, se kort og afstande her.

På kortet kan du se i hvor byen ligger i Polen. Du kan også få rutebeskrivelser ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter du kan se et større kort med forslag hvordan du kan komme til Zakopane.

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Zakopane #Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

ZAKOPANE
Average rating:  
 0 reviews