Visit Wroclaw

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Dolnoslaskie

Dolnoslaskie Video Fakta om regionen Dolnoslaskie ligger i det sydvestlige Polen og har grænse mod Tyskland og Tjekkiet. I Polen grænser regionen op til Lubuskie, Wielkopolskie og...

Wroclaw Video

Wroclaw fakta

Wroclaw ligger ved Oderfloden og det er Polens fjerde største by, Wroclaw er en meget interessant og flot by med en spændende historie.

Wroclaw blev meget alvorligt beskadiget under 2den verdenskrig idet tyskerne havde omdannet byen til en fæstning. Hitler havde givet ordre til at forsvare byen til sidste mand hvilket betød at der kæmpedes fra hus til hus fra januar 1945 hvor russerne angreb byen. Først den 6 maj 1945 overgav byen sig og 2/3 af byen lå på dette tidspunkt i ruiner.

Efter 2 verdenskrigs afslutning blev de tyske indbyggere erstattet med polakker fra de landområder som Polen måtte afgive til Sovjetunionen, hovedsageligt var der tale om polakker fra byen Lvov der i dag er 2den største by i Ukraine.

Polakkerne i Wroclaw mindes den tabte by Lvov, ikke mindst udstillingskomplekset Panorama Raclawicka, et stort panoramabillede der oprindeligt blev malet i 1894 til brug ved en stor udstilling i Lvov. Billedet overlevede Anden verdenskrig og blev flyttet til Wroclaw.

Billedet er et meget detaljeret panoramabillede der forestiller den polske frihedshelt Tadeusz Kosciuszkos sejr over russerne i 1794. Du befinder dig midt i det 120 meter lange billede når du kommer ind i udstillingshallen.

Godt at vide i Wroclaw

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Hotel tilbud i Wroclaw

Turistinformation i Wroclaw

Centrum Informacji Turystycznej
ul. Piłsudskiego 105
50-048 Wroclaw

T: +48 519 509 337

Website Link

Shopping i Wroclaw

Hvad koster dagligvarer ? Hvad koster middag på restaurant ? Hvad koster transport ? Her kan du se et aktuelt prisindeks for landet.

Website Link

Shoppingcenter og marked i Wroclaw

Hvor er de bedste forretninger, shoppingcenter og markeder ? Hvis du kommer til byen første gang kan det være svært at finde de bedste muligheder for shopping. På website kan du finde anbefalinger af de bedste muligheder for shopping.

Website Link

Gode restauranter i Wroclaw

Bliver du sulten ? Find gode og billige restauranter i Wroclaw.

Når du er på ferie vil du sikkert have behov for at spise på et tidspunkt. For mange er spørgsmålet altid – hvor er det bedst at spise ?. Du kan se en liste med restauranter, priser, gode og dårlige restaurant anmeldelser samt rating på de fleste restauranter i byen.

Website Link

Ferie med børn i Wroclaw

Hvis du skal på familie ferie med børn til Wroclaw kan du her se nogle link med ideer til ferien.

Website – Wroclaw for families & kids

Bedste rejsetidspunkt Wroclaw

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt til en ferie i Wroclaw ?

Polen har et klima generelt med kolde vintre, normalt mellem -5º og 5º og behageligt varme somre, normalt mellem 20º og 30º. Inden for Polens grænser varierer vejret dog meget mellem regionerne. Generelt vælger de fleste turister at rejse til Polen mellem maj og september.

Hvordan er vejret i Wroclaw ?

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for kommende periode. Vejrudsigt opdateres flere gange dagligt.

Wrocław
scattered clouds
13.7 ° C
13.9 °
13 °
60 %
1.5kmh
40 %
tors
14 °
fre
15 °
lør
16 °
søn
16 °
man
16 °

Hvor ligger Wroclaw i Polen ?

Hvor ligger Wroclaw i Polen og hvor langt er der ?, se kort og afstande her.

På kortet kan du se i hvor byen ligger i Polen. Du kan også få rutebeskrivelser ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter du kan se et større kort med forslag hvordan du kan komme til Wroclaw.

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Wroclaw #Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

WROCLAW
Average rating:  
 0 reviews