Visit Warszawa

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Mazowieckie

Mazowieckie Video Fakta om regionen Mazowieckie regionen ligger i det østlige Polen og grænser op til seks andre regioner, Warminsko-Mazurskie, Podlaskie, Lubelskie, Swietokrzyskie, Lodzkie og Kujawsko-Pomorskie. Regionens hovedstad...

Warszawa Video

Warszawa fakta

Polens hovedstad, Warszawa, ligger ved Wisla-floden og er landets største by med cirka 1,7 millioner indbyggere. Historisk set var højre bred den første del af byen anlagt i løbet af det 9 og 10 århundrede. Den nuværende bys centrale distrikt, kaldet Srodmiescie ligger på venstre bred. De fleste af de største attraktioner ligger i denne del af byen. Her er små gyder, pladser og hyggelige caféer der skaber en unik følelse af historie. Om sommeren bliver den gamle og den nye byplads spontane scener for musik og teater forestillinger.

Warszawas gamle bydel er blevet placeret på UNESCOs liste over verdensarvssteder som et fremragende eksempel på en næsten total rekonstruktion af en historisk bydel. I 1944 blev den gamle bydel fuldstændig ødelagt. Alle bygninger blev rekonstrueret efter Anden Verdenskrig og deres udseende passer til pladsens originale udseende i det 17. og 18. århundrede.

Centrum af området er den gamle bydels markedsplads med masser af restauranter, caféer og butikker. De omkringliggende gader har middelalderlig arkitektur med bymure og byporte. Andre store seværdigheder i Warszawa er Paladset for Kultur og Videnskab der er bygget i 1955 som en gave fra det sovjetiske folk og er bygget i typisk ​​socialrealistisk arkitektur. Bygningen er et kulturcenter, der har teatre, museer, en biograf og en koncertsal. Den højeste udsigtsplatform i Warszawa på 30 etage giver en smuk panoramaudsigt over byen.

Warszawas Slotsplads er en historisk plads foran det kongelige slot som er den tidligere officielle residens for polske monarker. Det er et populært mødested både for turister og lokale. På pladsen står vartegnet Sigismund søjlen og pladsener omgivet af historiske rækkehuse. Det kongelige slot blev bygget i det 15 århundrede, da hovedstaden blev flyttet til Warszawa fra Krakow blev slottet residens for kongen og regeringen. Slottet er blevet renoveret mange gange, senest efter at være ødelagt under Anden Verdenskrig. I 1980 blev slottet sammen med den gamle by optaget på UNESCOs verdensarv liste.

Hvis du vil lære mere om Warszawa skal du besøge det historiske museum som efter krigen blev genåbnet under det nuværende navn. De mange samlinger inden for arkæologi, maleri, grafik, skulptur, dekorativ kunst, numismatik og arkitekt tegninger har mere end 250.000 genstande.

Et af byens mest imponerende monumenter er monumentet for Warszawa opstanden der er rejst til minde om de tusindvis af helte fra 1944 opstanden. Pawiak fængsel museum blev oprindeligt bygget i 1830 som et zaristisk fængsel. Under den nazistiske besættelse blev det omdannet til det største politiske fængsel i Polen og mere end 100.000 fanger gik gennem portene i den periode. Pawiak er nu et mindesmærke med fotoudstillinger, fangeejendele og rekonstruerede celler.

Frederic Chopin museet åbnede for at fejre 200 året for komponistens fødsel, det er en fem etagers udstilling, der gør brug af moderne teknologi til at fortælle historien om en af ​​historiens største pianister. Chopin er en del af Warszawa historie og Lazienki Park som er den største park i Warszawa er hvor du kan se Chopin monumentet og lytte til gratis Chopin koncerter. Parken blev anlagt i det 17. århundrede i barok stil. De vigtigste bygninger i parken ligger ved siden af ​​eller nær Lazienki søen.

Godt at vide i Warszawa

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Hotel tilbud i Warszawa

Turistinformation i Warszawa

pl. Defilad 1
Warszawa

Tel.: +48

Website Link

Shopping i Warszawa

Hvad koster dagligvarer ? Hvad koster middag på restaurant ? Hvad koster transport ? Her kan du se et aktuelt prisindeks for landet.

Website Link

Shoppingcenter og marked i Warszawa

Hvor er de bedste forretninger, shoppingcenter og markeder ? Hvis du kommer til byen første gang kan det være svært at finde de bedste muligheder for shopping. På website kan du finde anbefalinger af de bedste muligheder for shopping.

Website Link

Gode restauranter i Warszawa

Bliver du sulten ? Find gode og billige restauranter i Warszawa.

Når du er på ferie vil du sikkert have behov for at spise på et tidspunkt. For mange er spørgsmålet altid – hvor er det bedst at spise ?. Du kan se en liste med restauranter, priser, gode og dårlige restaurant anmeldelser samt rating på de fleste restauranter i byen.

Website Link

Ferie med børn i Warszawa

Hvis du skal på familie ferie med børn til Warszawa kan du her se nogle link med ideer til ferien.

Website – Warsaw with kids

Bedste rejsetidspunkt Warszawa

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt til en ferie i Warszawa ?

Polen har et klima generelt med kolde vintre, normalt mellem -5º og 5º og behageligt varme somre, normalt mellem 20º og 30º. Inden for Polens grænser varierer vejret dog meget mellem regionerne. Generelt vælger de fleste turister at rejse til Polen mellem maj og september.

Hvordan er vejret i Warszawa ?

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for kommende periode. Vejrudsigt opdateres flere gange dagligt.

Warsaw
scattered clouds
10.5 ° C
12 °
9.2 °
93 %
4.6kmh
40 %
ons
15 °
tors
14 °
fre
16 °
lør
13 °
søn
13 °

Hvor ligger Warszawa i Polen ?

Hvor ligger Warszawa i Polen og hvor langt er der ?, se kort og afstande her.

På kortet kan du se i hvor byen ligger i Polen. Du kan også få rutebeskrivelser ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter du kan se et større kort med forslag hvordan du kan komme til Warszawa.

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Warszawa #Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

WARSZAWA
Average rating:  
 0 reviews