Wales

Cardiff er en livlig og moderne hovedstad

Visit Cardiff Cardiff fakta Cardiff er en livlig og moderne hovedstad og appellerer til besøgende, der er interesseret i historie og walisisk kultur. Byens centrum har...

Video

Fakta om regionen

Wales er rig på historie og naturlig skønhed med smukke landskaber, bjerge og en kystlinje med fantastiske nationalparker. Der er en række fremragende og imponerende slotte. Wales omtales ofte som sangenes land, og er kendt for harpespil, mandlige kor og mange populære soloartister. Den vigtigste walisiske festival for musik og poesi er den årlige National Eisteddfod.

Hvad skal man se i regionen ?

Nogle af Wales smukkeste landskaber ligger i nationalparkerne. Der er 3 hoved nationalparker, Snowdonia National Park i nordlige Wales med Wales højeste bjerg, Snowdon. Brecon Beacons National Park i det centrale Wales har et spektakulært bjerglandskab og slotte. Pembrokeshire Coast National Park i det sydlige Wales har et fantastisk kystlandskab.

Snowdonia er en bjergrig region i det nordvestlige Wales. Navnet på området kommer fra Snowdon, det højeste bjerg i Wales på 1085 meter. Snowdon Mountain Railway kører op til toppen. Parken har 2380 kilometer offentlige gangstier. Llanberis, en landsby ved foden af Snowdon, er et populært center for aktiviteter som gåture, bjergbestigning, klatring og mountainbiking.

Conwy Castle er et middelalderfort beliggende på Wales’ nordkyst. Det blev bygget mellem 1283 og 1289 e.Kr. Dette slot spillede en vigtig rolle i flere krige. UNESCO betragter Conwy Castle som et af de fineste eksempler på militærarkitektur fra slutningen af det 13. århundrede. Caernarfon Castle er en middelalderfæstning i det nordvestlige Wales. Mens slottet var under opførelse, blev der bygget bymure omkring Caernarfon. Pembroke Castle er et andet middelalderligt slot beliggende i Pembrokeshire i West Wales. Det blev restaureret i den tidlige del af det 20. århundrede og er nu et af de bedst bevarede middelalderborge i Wales.

Cardiff er hovedstaden i Wales og er en livlig og moderne by. Det er et af Wales hot spots, med store festivaler. For de der er historisk interesserede er der 5 forskellige slotte i nærheden af Cardiff.

Portmeirion ligger på den nordvestlige kyst af Wales og byen er en replika af en malerisk italiensk landsby. Opførelsen er udtænkt af Sir Clough Williams-Ellis som ønskede at genskabe en italiensk landsby i Wales. Der er et hotel i landsbyen, der er også butikker, restauranter, haver og strande.

Hay-on-Wye ligger i det sydøstlige Wales. Det er en lille by der er kendt som “Bøgernes by”. Hvert år afholdes en stor litterær festival kaldet Hay Festival. her kommer tusindvis af gæster over en 10 dages periode i begyndelsen af juni og kendte forfattere fra hele verden kommer til Hay-on-Wye for at diskutere og dele deres historier.

Andre regioner i Storbritannien

England

England Video Fakta om regionen England er fyldt med så meget variation, at det tager tid at se alle de fantastiske og varierede attraktioner, landet har at...

Northern Ireland

Northern Ireland Video Fakta om regionen Nordirland er en del af Storbritannien og har grænse mod syd og vest med Republikken Irland. Nordirland blev oprettet i 1921,...

Scotland

Scotland Video Fakta om regionen Skotland kan opdeles i det skotske fastland og de skotske øer, som tæller omkring 800 små øer, hvor de bedst kendte er...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Wales #UnitedKingdom