Visit Vitoria-Gasteiz

Spanien

Fakta om Spanien Spanien ligger på den iberiske halvø i det sydvestlige Europa. Fastlandet grænser mod syd og øst til Middelhavet bortset fra en lille...

Comunidad autónoma Pais Vasco

Comunidad autónoma Pais Vasco Video Fakta om regionen Baskerlandet er en af ​​Europas ældste og stærkeste kulturer. Det omfatter regionen beliggende i det nordlige Spanien ved Biscayabugten...

Vitoria-Gasteiz fakta

Vitoria-Gasteiz er hovedstaden i den spanske baskiske region og en multikulturel by, der lægger vægt på kunst og gastronomi. Det var den første spanske by, der blev tildelt titlen som Europæisk Grønne Hovedstad i 2012.

Den gamle bydel har nogle af de bedst bevarede middelaldergader og pladser i regionen og er en af ​​de meget få byer, der har to katedraler. Katedralen Santa Maria, kendt som den gamle katedral, er en gotisk bygning fra det 14. århundrede, der indeholder værker af flamske og italienske malere som Rubens og van Dyck.

Den nye katedral blev bygget i det 20. århundrede. Vitorias middelalderlige bymidte har mange bygninger, som kan dateres tilbage til 1500-tallet og tidligere.

Centrum er delvist omgivet af en mur fra det 11. århundrede med flere imponerende vagttårne. Bendana-paladset, som indeholder et museum, usædvanligt dedikeret til spillekort, og Escoriaza-Esquivel-paladset er eksempler på renæssancearkitektur, som ikke bør gå glip af. Vitoria er også hjemsted for nogle fremragende vingårde, en designet af Frank Gehry.

Godt at vide i Vitoria-Gasteiz

Helligdage i Spanien

Hvornår er helligdage i Spanien ? Se liste med de nationale helligdage i Spanien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing