Visit Venedig

Italien

Fakta om Italien Nogle siger, at Italien har det hele. Dette kan være sandt, Italien har smuk natur lige fra dets naturskønne kystområder til de...

Veneto

Veneto Video Fakta om regionen Regionen Veneto har mere end 100 kilometer  smukke strande og de fleste af strandene er velegnede til familieferie. Mange strande i Veneto...

Venedig fakta

Venedig er en af ​​Italiens smukkeste og mest romantiske byer med mange attraktioner. Dens små, trafikfrie gader blandet med de snoede kanaler gør det til en fantastisk gåtur. Du vil finde mange storslåede kirker og paladser, livlige pladser og interessante butikker, som alle kan nydes.

Venedig består faktisk af 118 små øer forbundet med mere end 400 broer over sine 150 kanaler. Canal Grande er som en hovedgade, der skærer gennem byens centrum. Byen er i sin helhed opført som et verdensarvssted sammen med dens lagune.

Venedig er opdelt i 6 regioner plus Venedig Lido. Nogle af de vigtigste steder på en feriepakke i Italien inkluderer følgende, men disse er blot et stykke af vidunderlige steder at besøge. Piazza San Marco, kendt på engelsk som Markuspladsen, er Venedigs vigtigste offentlige plads. Piazzaen er domineret i den østlige ende af den store kirke St Mark. Katedralbasilikaen Sankt Markus er den mest berømte af byens kirker og et af de bedst kendte eksempler på italiensk-byzantinsk arkitektur. Det ligger ved siden af ​​og er forbundet med Dogepaladset. Det er kendt for sit overdådige design, guldmalede mosaikker og sin status som et symbol på venetiansk rigdom og magt. St Mark’s Campanile er klokketårnet i St Mark’s Basilica i Venedig og er et af de mest genkendelige symboler i byen. Det udsmykkede, men smukke Dogepalads er et palads bygget i venetiansk gotisk stil og et af byens vigtigste vartegn. Paladset var residens for Dogen af ​​Venedig, Republikken Venedigs øverste myndighed og er nu et museum.

I en anden del af Venedig er distriktet Santa Croce, som kan opdeles i to områder: det østlige område er stort set middelalderligt, og det vestlige, inklusive hovedhavnen, ligger for det meste på land, der blev genvundet i det 10. århundrede. Attraktioner her er kirkerne, Patrician Palace og Museum of the History of Stof and Costume.

Rialtobroen er en af ​​de fire broer, der strækker sig over Canal Grande i Venedig. Det er den ældste bro over kanalen og var skillelinjen for distrikterne San Marco og San Polo. Sukkenes Bro er en lukket bro lavet af hvid kalksten og har vinduer med sten sprosser. Den passerer over Rio di Palazzo og forbinder Det Nye Fængsel med forhørsrummene i Dogepaladset. Udsigten fra Sukkenes Bro var den sidste udsigt over Venedig, som dømte så før deres fængsling.

Et almindeligt syn i Venedig på en tur til Italien er dets vandtransportsystem. Dette kan være via vaporettoen (vandtaxier eller den mere romantiske gondol. Gondolen er en traditionel, fladbundet venetiansk robåd, der er velegnet til forholdene i de venetianske kanaler. I århundreder var gondoler det vigtigste transportmiddel og mest almindelige vandfartøjer i Venedig. I moderne tid har de ikoniske både stadig en rolle som offentlig transport i byen.

Venice Lido er en 11 kilometer lang sandbanke i Venedig og hjemsted for omkring 20.000 indbyggere. Filmfestivalen i Venedig finder sted på Lido hver september. Mindst halvdelen af ​​den adriatiske side af øen er en sandstrand, meget af den tilhører de forskellige hoteller, der huser sommergæster. Dette inkluderer det berømte Des Bains, rammen om Thomas Manns klassiske roman Døden i Venedig.

Besøg Murano og Burano fra Venedig
På Italien-ferier er der ikke langt fra Venedig tre interessante steder. Murano er en række øer forbundet med broer til den venetianske lagune. Det ligger omkring 1,5 kilometer nord for Venedig Det er berømt for sin glasfremstilling, især lampearbejde. Burano er en ø i den venetianske lagune. Det er beliggende i den nordlige ende af lagunen og er kendt for sine kniplinger og farvestrålende hjem. Torcello er en stille og tyndt befolket ø i den nordlige ende af den venetianske lagune. Det er den ældste kontinuerligt befolkede region i Venedig. Dens hovedattraktion er katedralen Santa Maria Assunta, grundlagt i 639 med byzantinsk arbejde fra det 11. og 12. århundrede, herunder mosaikker.

Godt at vide i Venedig

Helligdage i Italien

Hvornår er helligdage i Italien ? Se liste med de nationale helligdage i Italien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

VENEZIA
Average rating:  
 0 reviews