Fakta om Tyskland

Forbundsrepublikken Tyskland er det største land i Centraleuropa og grænser mod nord til Danmark, mod øst til Polen og Tjekkiet, mod syd til Østrig og Schweiz og mod vest til Frankrig, Luxembourg, Belgien og Holland .

Tyskland er et af ​​de mest indflydelsesrige europæiske lande kulturelt og en af ​​verdens vigtigste økonomier. Hvis du har opfattelser af Tyskland som et homogent land, vil det overraske dig med de mange historiske regioner og den lokale mangfoldighed.

Hvad skal man se i Tyskland ?

Nogle af de vigtigste turistområder er Rhinen som er den længste flod i Tyskland. Mellem Bingen og Bonn er en strækning af floden, som er kendt for sine mange slotte og vinmarker samt sine mange maleriske og hyggelige landsbyer. Den romantiske vej er en berømt naturskøn rute, langs hvilken man kan opleve romantiske slotte og maleriske landsbyer som for eksempel den befæstede by Rothenburg, som har et smukt middelaldercentrum, der virker uberørt af tidens gang.

Hamburg er et økonomisk kraftcenter med den næst travleste havn i Europa. Frankfurt er det finansielle centrum for Tyskland og Europa som helhed. Modebyen Düsseldorf, medieindustrien i Köln og bilindustrien i Stuttgart repræsenterer hver især en blomstrende sektor af det tyske økonomiske mirakel.

En helt anden oplevelse kan findes i Berlin, en by der næppe findes lige andre steder i verden. Selvom det arkitektonisk set er et mærkeligt misforhold mellem steriliserede boligblokke, postmodernistiske glas og stålkonstruktioner og nogle historiske steder. Byens turbulente historie har givet anledning til en lang række historiske attraktioner som for eksempel Berlinmuren, Brandenburger Tor, Forbundsdagen, Checkpoint Charlie, Fernsehturm og Holocaust mindesmærket.

Cityguide

Aachen – Hovedstaden i Karl den Stores rige

Visit Aachen Aachen Video Aachen fakta Aachen er af mange kendt som hovedstaden i Karl den Stores Frankerrige. Oplev hvorfor folk har besøgt Aachen siden romertiden, og slap...

Augsburg – Se Nordeuropas smukkeste rådhus

Visit Augsburg Augsburg Video Augsburg fakta Augsburg er Bayerns tredjestørste by og en dejlig at besøge, der er meget at se her. Rådhuset blev bygget i begyndelsen af...

Berlin – Hovedstaden er en verdensmetropol

Visit Berlin Berlin Video Berlin fakta Berlin er hovedstaden og den største by i Tyskland og har cirka 4,5 millioner indbyggere i hovedstadsområdet. Det er bedst kendt...

Binz – Fantastisk badeby på Rügen

Visit Binz Binz Video Binz fakta   Godt at vide i Binz Hotel tilbud i Binz Turistinformation i Binz Heinrich-Heine-Strasse 7 18609 Binz auf Rügen T: +49 038393148148 F: +49 038393148145 Website Link Shopping i Binz Hvad...

Bremen – Kendt for Roland og Schnoor bydelen

Visit Bremen Bremen Video Bremen fakta Bremen er en havneby ved Weserfloden med 550.000 indbyggere. Bremens historiske centrum er omgivet af en grøn zone som ligger der...

Dresden – Kendt som Firenze ved Elben

Visit Dresden Dresden Video Dresden fakta Dresden er hovedstaden i den tyske forbundsstat Sachsen beliggende ved Elben floden. Dresden var regeringsby for mange saksiske fyrster og konger....

Düsseldorf – Verdens længste bar

Visit Düsseldorf Düsseldorf Video Düsseldorf fakta Godt at vide i Düsseldorf Hotel tilbud i Düsseldorf Turistinformation i Düsseldorf Immermannstraße 65 b 40213 Düsseldorf T: +49 0211 17202 84 F: +49 0211 17202 92 www: Website...

Erfurt – Den smukke hovedstad i Thüringen

Visit Erfurt Erfurt Video Erfurt fakta Godt at vide i Erfurt Hotel tilbud i Erfurt Turistinformation i Erfurt Krämerbrücke 3 99084 Erfurt T: +49 0361 3803950 F: +49 0361 38039511 www: Website Link Shopping i Erfurt Hvad...

Flensburg – En gammel dansk by

Visit Flensburg Flensburg Video Flensburg fakta Godt at vide i Flensburg Hotel tilbud i Flensburg Turistinformation i Flensburg Rathausstrasse 1 24937 Flensburg T: +49 0461 9090920 F: +49 0461 9090936 www: website link Shopping i Flensburg Hvad...

Frankfurt am Main – Tysklands økonomiske centrum

Visit Frankfurt am Main Frankfurt am Main Video Frankfurt am Main fakta Frankfurt er Tysklands forretnings- og finansielle centrum og den største by i den tyske delstat...

Godt at vide i Tyskland

De største byer i Tyskland

Hvad er de største byer i Tyskland ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Tyskland

Hvornår er helligdage i Tyskland ? Se liste med de nationale helligdage i Tyskland hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalender Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Tyskland ?

Hvilket sprog taler man i Tyskland ?

Det officielle sprog i Tyskland er tysk, 95 procent af indbyggerne taler standardtysk eller tyske dialekter. Der er anerkendte minoritetssprog der har officiel status i de respektive regioner.

Dansk i Schleswig-Holstein
Sorbisk i Sachsen og Brandenburg
Nordfrisisk i Schleswig-Holstein
Frisisk i Niedersachsen
Plattysk i Bremen, Hamburg, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen og Schleswig-Holstein

Hvor mange indbyggere har Tyskland ?

Det samlede indbyggerantal i Tyskland er cirka 83.100.000

Hvad er hovedstaden i Tyskland ?

Hovedstaden i og den største by Tyskland er Berlin

Hvornår kom Tyskland i EU ?

Tyskland er med i EU, landet blev optaget 1. januar 1958

Er Tyskland med i Schengen ?

Ja, Tyskland er med i Schengen samarbejdet siden 26. marts 1995

Er Tyskland med i NATO ?

Ja, Tyskland er med i NATO alliancen siden 1955

Hvad er klokken i Tyskland ?

Tyskland har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Tyskland ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Tyskland ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Tyskland ?

Tyskland har et tempereret klima. Foråret er et godt tidspunkt at besøge Tyskland, her er der er lidt nedbør og de udendørs Biergarten åbner op. Maj anses generelt for at være en af ​​de bedste måneder at besøge Tyskland på.

Sommeren er højdepunktet i turistsæsonen i Tyskland, her er varme temperaturer kombineret med lange, solrige dage. Det kan dog regne lidt i løbet af sommermånederne.

Efteråret er en anden meget behagelig tid for ture til Tyskland. Det er også på den tid hvor der er lokale vinfestivaler. Månederne september og oktober er gode tidspunkter at besøge Tyskland hvor temperaturerne er behagelige, og der ikke er meget nedbør.

Vinteren kan være kold, og visse regioner oplever sne, tåge og regn. Julemarkeder er udbredt i november og december. For skiløbere er dette naturligvis højsæson i Alperne.

Er det sikkert at rejse i Tyskland ?

Tyskland er meget sikkert at rejse til. Din største bekymring på en rejse til Tyskland er være lommetyvene og svindlerne. Hvis du tager grundlæggende forholdsregler vil det minimere risikoen for at noget går galt.

Som i enhver europæisk topdestination er der lommetyve ved populære seværdigheder. Følg din sunde fornuft og vær på vagt især i offentlig transport og på overfyldte stationer.

Der har været terrorangreb i nyere tid, Ingen turister er blevet målrettet angrebet, men almindelig årvågenhed tilrådes.

Familieferie med børn i Tyskland

Skal du have børn med på ferie til Tyskland er her link til oplevelser for børn og familier.

Website Link

Covid-19 / Coronavirus i Tyskland

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Tyskland. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Tyskland

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Tyskland ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Tyskland ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Tyskland ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Tyskland ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Tyskland

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Germany
33,041,332
Total confirmed cases
Updated on
Germany
32,214,300
Total recovered
Updated on
Germany
677,456
Total active cases
Updated on
Germany
149,576
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Germany

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

GERMANY
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska