Visit Toulouse

Frankrig

Fakta om Frankrig Frankrig strækker sig fra Middelhavet til Den Engelske Kanal og Nordsøen og fra Rhinen til Atlanterhavet Fra nordøst til sydvest deler Frankrig...

Occitanie

Occitanie Video Fakta om regionen   Andre regioner i Frankrig #Occitanie #France

Toulouse fakta

Toulouse kendt som et centrum for kultur og rekreation. Byen er konventionelt opdelt i gamle og nye kvarterer. I den gamle del af Toulouse ligger mange gamle arkitektoniske bygninger, smukke pladser og parker. I den nye bydel ligger de bedste restauranter, gallerier og butikker.

Den mest populære del af byen er Bazacle Complex som er et bemærkelsesværdigt arkitektoniske komplek tæt ved Garonne floden med byens gamle bro, et smukt slot og flere interessante vindmøller. Basilikaen St. Sernin regnes som den smukkeste religiøse bygning i byen og det er også verdens største kirke bygget i romansk stil, ​​kirken er bygget i det 11. århundrede. Den botaniske have er den smukkeste del af Toulouse, haven blev anlagt i 1730 og er omgivet af en høj stenmur. I dag kan du se mere end 1300 forskellige arter af træer og planter.

Den gamle rådhusbygning er et permanent historisk symbol på byen. Det blev bygget i det 18. århundrede. Rådhusets ydre billede kombinerer unikke elementer fra barokstilen og klassicismen. Dens indre udsmykning har været uændret siden det 19. århundrede. Bygningen, der engang blev bygget til byrådet, har ikke været brugt til det tiltænkte formål i lang tid. I dag er det optaget af et operahus og delvist af en koncertsal.

En af Toulouse bedst kendte religiøse bygninger er Saint Etienne katedralen. Bygningen af katedralen blev startet i det 11. århundrede og igennem mange hundrede år er kirken blevet ombygget og moderniseret. Katedralen ser usædvanlig ud og den ligner et kompleks af flere bygninger i forskellige arkitektoniske stilarter. Læg mærke til de unikke glasmosaikvinduer fra det 16 århundrede.

Jakobiner kirken er bygget i det 13 århundrede. I 1700 tallet blev kirken brugt som krudtmagasin. I dag anses kirken som et lysende eksempel på fransk gotik med unikke farvede glasvinduer der afspejler bibelske scener. I kirken er der ofte opførelser af klassisk musik.

Et af byens kendte museer er Augustiner museet der udstiller en stor samling af malerier og skulpturer. Her kan du se værker af middelaldermestre og samtidskunstnere. Toulouse er en by der er kendt for luftfart og i Space City der blev åbnet i 1997 kan du se modeller af rumstationer, raketter, et planetarium og mange forskellige interessante udstillinger.

Godt at vide i Toulouse

Helligdage i Frankrig

Hvornår er helligdage i Frankrig ? Se liste med de nationale helligdage i Frankrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

TOULOUSE
Average rating:  
 0 reviews