Fakta om Spanien

Spanien ligger på den iberiske halvø i det sydvestlige Europa. Fastlandet grænser mod syd og øst til Middelhavet bortset fra en lille landegrænse til Gibraltar. Mod nord og nordøst af Frankrig og Andorra og mod vest og nordvest af Portugal. Det omfatter også De Baleariske Øer i Middelhavet og De Kanariske Øer i Atlanterhavet ud for den afrikanske kyst. Spanien er det femtestørste land i Europa.

Turisme er en meget vigtig del af landets økonomi, og det er ikke overraskende da Spanien ikke kun har bemærkelsesværdigt godt vejr hele året rundt, men også med sin kulturelle arv, sine mange badebyer og sin enestående arkitektur.

Hvad skal man se i Spanien ?

Med undtagelse af regionen omkring hovedstaden Madrid, ligger de mest befolkede områder omkring kysten. Nogle af de større større kystbyer er Barcelona, ​​Valencia, Malaga og Bilbao. Populære badebyer ligger i regionerne Costa Brava, Costa Blanca og Costa del Sol som er de tre store områder sammen med Balearerne som omfatter Mallorca, Ibiza og Menorca og de Kanariske øer der består af Tenerife, Las Palmas og Lanzarote.

Kulturelt er der mange byer du kan overveje at besøge. Hovedstaden Madrid er en sofistikeret by som har bevaret sin karakter med sine historiske kvarterer og gader med vartegn som det kongelige palads, den centrale Retiro Park og Paseo del Prado. Byen har tre store berømte kunstgallerier, Prado, Reina Sofia og Thyssen.

Barcelona er hovedstaden i provinsen Catalonien, har sin egen særegne smag. Engang en romersk by, har den en rig kulturarv. Byen ligger i Costa Bravas storslåede natur. De tre byer Andalusien i den sydlige del af landet, Granada, Sevilla og Cordoba byder på et væld af historiske skatte. Enhver, der er interesseret i historie og arkitektur, vil elske at besøge disse enestående eksempler på det gamle Spanien. En anden by af kulturel interesse er Bilbao med den fantastiske arkitektoniske perle, Guggenheim-museet, tegnet af Frank Gehry.

Cityguide

Barcelona

Visit Barcelona Barcelona fakta Barcelona er hovedstaden og største by i Catalonien og Spaniens næststørste by. Det ligger direkte ved Spaniens Middelhavskyst. Barcelonas officielle sprog er...

Bilbao – En by med et kulturelt hjerte

Visit Bilbao Bilbao fakta Bilbao der ligger ved kysten, er ikke kun et feriested, men også en by med et kulturelt hjerte. Det er yderst attraktivt...

Comunidad autónoma Andalucía

Comunidad autónoma Andalucía Video Fakta om regionen Andalusien er en unik region i Spanien. Det er det mest folkerige og næststørste spanske autonome region og er officielt...

Comunidad autónoma Aragón

Comunidad autónoma Aragón Video Fakta om regionen Aragon er det fjerdestørste spanske autonome region og det er også en af de mindst befolkede. Over halvdelen af regionens...

Comunidad autónoma Asturias

Comunidad autónoma Asturias Video Fakta om regionen Regionen Asturien er adskilt fra resten af ​​Spanien af ​​den cantabriske bjergkæde. Det lille selvstyrende region Asturien er ofte overset...

Godt at vide i Spanien

De største byer i Spanien

Hvad er de største byer i Spanien ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Spanien

Hvornår er helligdage i Spanien ? Se liste med de nationale helligdage i Spanien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Spanien ?

Hvilket sprog taler man i Spanien ?

Det officielle sprog i Spanien er spansk som er et af verdens største sprog. Det er det mest benyttede sprog i Sydamerika, Mellemamerika og Mexico.

Der er flere regionale sprog der også er anerkendte sprog i Spanien.

Hvor mange indbyggere har Spanien ?

Det samlede indbyggerantal i Spanien er cirka 46.400.000

Hvad er hovedstaden i Spanien ?

Hovedstaden og den største by i Spanien er Madrid

Hvornår kom Spanien i EU ?

Spanien er med i EU, landet blev optaget 1. januar 1986

Er Spanien med i Schengen ?

Spanien har deltaget i Schengen samarbejdet siden 26. marts 1995

Er Spanien med i NATO ?

Spanien har været med i NATO alliancen siden 30. maj 1982

Hvad er klokken i Spanien ?

Spanien har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig på fastlandet er tiden den samme. På de Kanariske Øer er tidszonen WET.

Kan man drikke vandet fra hanen i Spanien ?

Officielt er der ingen problemer med at drikke vandet fra hanerne. De fleste vælger dog at købe vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Spanien ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Spanien ?

Man kan holde ferie i Spanien hele året, det er et spørgsmål om personlig smag hvornår man syntes det er bedst. I storbyerne er sommeren generelt meget varm og måske ikke den ideelle tid til at være på storbyferie. Hvis du skal på aktiv ferie er de mest populære måneder maj og oktober.

Er det sikkert at rejse i Spanien ?

Det sikkert at rejse i Spanien, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Familieferie med børn i Spanien

Skal du have børn med på ferie til Spanien er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Spain with kids

Covid-19 / Coronavirus i Spanien

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Spanien. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Spanien

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Spanien ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Spanien ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Spanien ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Spanien ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Spanien

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Spain
13,412,263
Total confirmed cases
Updated on
Spain
13,218,892
Total recovered
Updated on
Spain
79,287
Total active cases
Updated on
Spain
114,084
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Spain

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SPAIN
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska