Fakta om Slovakiet

Slovakiet, beliggende i Centraleuropa, grænser op til Østrig i vest, Tjekkiet i nordvest, Ungarn i syd, Polen i nord og Ukraine i øst. De nordlige og centrale områder er bjergrige, mens de sydlige er lavtliggende. Det er et land med smukke landskaber og omfatter den højeste del af Karpaterne kendt her som Tatras. Det højeste punkt er 2655 meter/8710 fod. Slovakiet byder på naturlige landskaber, bjerge, huler, middelalderborge og byer, folkearkitektur, kurbade og skisportssteder. I alt er der 9 nationalparker, 12 kalkstensgrotter åbne for offentligheden, hvoraf nogle er UNESCOs verdensarvssteder, det højeste antal slotte pr. indbygger i verden og talrige mineral- og termiske kilder, hvilket resulterer i mange spa-centre.

Hvad skal man se i Slovakiet ?

Slovakiets hovedstad, Bratislava med det smukt restaurerede centrum, er fuld af gotiske, barokke og renæssance kirker, huse og paladser. Der er mange brostensbelagte gader, springvand, hyggelige caféer og en livlig, kosmopolitisk atmosfære. En historisk by kendt for sin gammeldags charme og interessante arkitektur, den har været en del af romerriget, kongeriget Ungarn og det habsburgske monarki i forskellige perioder.

Kosice er den næststørste by i landet med den østligst beliggende gotiske katedral i verden, det ældste europæiske våbenskjold, et fantastisk historisk bycentrum med en katedral plus talrige kirker, paladser og interessante museer. Presov er en anden historisk by, hvis rigdom og indflydelse var størst i det 15. til 17. århundrede, de perioder, der er mest bemærkelsesværdigt repræsenteret i de historiske bygninger på og omkring byens torv. Kirken her i centrum er fra 1200 tallet.

Banska Bystrica var en af ​​de vigtigste minebyer i det østrig-ungarske imperiums dage. Byen har en smukt restaureret plads, mange kirker, slotte og museer og et mindesmærke for den slovakiske nationale opstand. Bardejov er en kurby i det nordøstlige Slovakiet, byen har mange kulturelle monumenter i den fuldstændig intakte middelalder bymidte og er på UNESCO verdensarvsliste.

Banska Stiavnica er en middelalderlig mineby i det centrale Slovakiet og også et UNESCO verdensarvssted. Byen har renæssancepaladser, kirker fra det 16. århundrede plus elegante pladser og slotte. Byens centrum blander sig ind i det omgivende landskab, som indeholder vigtige levn fra fortidens minedrift og metallurgiske aktiviteter.

Levoca er en storslået middelalderby omgivet af mure med et unikt renæssance rådhus, borgerhuse, talrige kirker og katedralen hvor det største gotiske træalter i verden er placeret.

Cityguide

Bratislava – Slovakiets spændende hovedstad

Visit Bratislava Bratislava Video Bratislava fakta Godt at vide i Bratislava Hotel tilbud i Bratislava Turistinformation i Bratislava Klobučnícka 2 814 99 Bratislava T: +421 2/544 194 10 Website Link Shopping i Bratislava Hvad koster...

Godt at vide i Slovakiet

De største byer i Slovakiet

Hvad er de største byer i Slovakiet ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Slovakiet

Hvornår er helligdage i Slovakiet ? Se liste med de nationale helligdage i Slovakiet hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Slovakiet ?

Hvilket sprog taler man i Slovakiet ?

Det officielle sprog er Slovakisk som er et slavisk sprog. Langt de fleste yngre personer taler udmærket engelsk, mange af den ældre generation taler også tysk.

Hvor mange indbyggere har Slovakiet ?

Det samlede indbyggerantal i Slovakiet er cirka 5.450.000

Hvad er hovedstaden i Slovakiet ?

Hovedstaden og den største by i Slovakiet er Bratislava

Hvornår kom Slovakiet i EU ?

Slovakiet er med i EU, landet blev optaget 29. marts 2004

Er Slovakiet med i Schengen ?

Ja, Slovakiet er med i Schengen samarbejdet siden 21. december 2007

Er Slovakiet med i NATO ?

Ja, Slovakiet er med i NATO alliancen siden 12. march 1999

Hvad er klokken i Slovakiet ?

Slovakiet har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Slovakiet ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Slovakiet ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Slovakiet ?

Den bedste periode at holde ferie i Slovakiet er forår og efterår, sommer i Slovakiet kan blive ubehageligt varm hvis du vil opleve storbyerne. Hvis du vil holde ferie i bjergene er sommeren naturligvis en god periode, da temperaturen er køligere i bjergene.

Er det sikkert at rejse i Slovakiet ?

Det sikkert at rejse i Slovakiet der har lav kriminalitet, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Det eneste du skal passe på er, som alle steder hvor der er turister, lommetyve. Bortset fra disse lommetyve er der ikke noget at frygte.

Familieferie med børn i Slovakiet

Skal du have børn med på ferie til Slovakiet er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Slovakia with kids

Covid-19 / Coronavirus i Slovakiet

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Slovakiet. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Slovakiet

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Slovakiet ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Slovakiet ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Slovakiet ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Slovakiet ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Slovakiet

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Slovakia
1,843,220
Total confirmed cases
Updated on
Slovakia
1,817,939
Total recovered
Updated on
Slovakia
4,826
Total active cases
Updated on
Slovakia
20,455
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Slovakia

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SLOVAKIA
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska