Visit Sevilla

Spanien

Fakta om Spanien Spanien ligger på den iberiske halvø i det sydvestlige Europa. Fastlandet grænser mod syd og øst til Middelhavet bortset fra en lille...

Comunidad autónoma Andalucía

Comunidad autónoma Andalucía Video Fakta om regionen Andalusien er en unik region i Spanien. Det er det mest folkerige og næststørste spanske autonome region og er officielt...

Sevilla fakta

Sevilla, byen Don Juan, Carmen og flamenco, ligger i det sydøstlige Spanien i Andalusien. Byen er værd at besøge mindst én gang i livet. Dette er et smukt sted fyldt med palmer og appelsintræer, hvis duft fylder luften i Sevilla og dens omgivelser hvert forår. Sevilla er en sand stolthed for Andalusien, og Andalusien bliver til gengæld ofte omtalt som “det rigtige Spanien”. Denne spanske provins er berømt for sine smukke byer, der er kendetegnet ved en lang og fascinerende historie. Sevilla er et sted, hvor mange forskellige kulturer mødes og blandes. I århundreder var byens område hjemsted for et stort antal mennesker af forskellige nationaliteter. Disse mennesker har sat deres spor i kunst, arkitektur, folklore og det lokale køkken.

Sevilla er berømt for sine parker og haver, der ofte er lavet i arabisk stil. Disse er sande oaser af ro i den daglige larm i en storby. De mest berømte parker i byen er Parque de María Luisa, der blev anlagt til åbningen af ​​den spansk-amerikanske udstilling i 1929. Parken var en del af San Telmo Palace Complex, og senere blev den præsenteret som en gave til by fra prinsesse Marie-Louise. Parken blev endnu en gang anlagt af en franskmand Skovmand før åbningen af ​​udstillingen. Maria Luisa Park besidder et areal på 400.000 kvm. og er kendt som det største grønne område i Sevilla. Der er et fjerntliggende sted i parken nær floden. Dette er stedet, hvor en lille lyserød-gul bygning normalt fanger turisternes øjne. Dette er de Costurero de la Reina, hvor dronning Maria de las Mercedes, som havde et svagt helbred, elskede at lave noget håndarbejde i fuldstændig ensomhed. Nu er bygningen optaget af et turistkontor.

Den ældste park i Sevilla, Delicias de Arjona, ligger mellem Maria Luisa Park og Guadalquivir-floden. Det blev åbnet for offentligheden i begyndelsen af ​​det XIX århundrede. Den anden bred af floden er placeringen af ​​Parque de los Principes, der blev anlagt i 1973. El Prado de San Sebastian Park er endnu yngre. Det er beliggende i et af de sidste ubebyggede områder i Sevilla. Parken er for det meste besat af adskillige palmer, der afspejles i adskillige damme i parken. Jardines de Murillo Gardens ligger i nærheden af ​​Alcazar-paladset. Haverne blev navngivet til ære for kunstneren Bartolomeo Esteban Murillo. Parken er lavet i en typisk Sevilla-stil – palmer, arkader, et hav af blomster og talrige skulpturer af lokale kunstnere

Giralda-tårnet.
I lang tid, fra 711 til 1248, var Sevilla styret af muslimer. Selvfølgelig kunne dette faktum ikke have undladt at sætte sit præg på byens udseende. Giralda-tårnet (la Giralda) er et af de mest berømte islamiske monumenter i Sevilla. Dette er byens symbol. Tårnets højde er 97 meter. Oprindeligt var det en maurisk minaret. Giralda-tårnet har en observationsplatform, hvorfra du vil kunne nyde en betagende udsigt over byen. I det XIV århundrede blev de mauriske kupler på toppen af ​​tårnet erstattet af kristne symboler på tro, og i 1568 blev tårnet “kronet” af et klokketårn lavet af Hernan Ruiz.

Santa Cruz kvarteret.
Det tidligere jødiske kvarter Santa Cruz er et perfekt sted at gå langs smalle hvide gader med adskillige barer og restauranter, hvor besøgende er velkomne til at prøve lækre tapas-snacks. Forresten blev tapas opfundet i Sevilla, så selvfølgelig vil turister finde tusindvis af steder, hvor de kan prøve dette måltid. Efter ordre fra kong Ferdinand III havde alle jøder kun ret til at bosætte sig i dette kvarter. I det XIV århundrede kom kristne til magten, og Santa Cruz blev forvandlet til et distrikt for arbejderklassen. I dag er denne del af byen med sine smalle gader og maleriske gyder et populært turistmål.

Antallet af turister i Calle Mateos Gago Street, en gade fuld af restauranter, barer og souvenirbutikker, kan skræmme enhver. Gå gennem gaden til Plaza de Doña Elvira, hvor du i bygning nummer 6 finder huset, hvor Ines de Ulloa, den berømte erobrer af kvindelige hjerter Don Juans evige kærlighed, blev født. I dag er dette hus blevet omdannet til en restaurant, der i øvrigt byder på fremragende lokale retter. Don Juan er en fiktiv karakter, men dette faktum forhindrer ikke indbyggerne i Sevilla i at komponere legender om ham. Nogle mennesker tror endda virkelig, at han virkelig eksisterede og blev født i bygning 2 i Calle Justino de Neve Street. Plaza de los Refinadores er stedet, hvor du endda kan se et monument dedikeret til denne kærlige mand.

Der er nogle andre steder af interesse i Santa Cruz. For eksempel Pilatus’ hus (Casa de Pilatos), bygget i det XVI århundrede. Det luksuriøst indrettede hus er et eksempel på en fantastisk magyarisk stil. Glem ikke at udforske bygningens smukke indre have. Bygning 2 i Callejón del Agua Street er placeringen af ​​et vidunderligt hus med en stor gårdhave. Plaza del Triunfo er berømt for det meste takket være ét element – skulpturen The Immaculate Conception. Kirken på Plaza de Santa Cruz Square er blevet det sidste tilflugtssted for kunstneren Murillos grav. Murillo Gardens (Jardines de Murillo) ligger i nærheden. Den bedste måde at stifte bekendtskab med Santa Cruz Quarter på er at tage en rolig gåtur langs dets gader og stræder.

Den gamle bydel (El Cento).
Alle seværdigheder i Sevilla ligger inden for gåafstand fra hinanden. Hvis du vil give lidt hvile til dine fødder, så tag til El Cento eller den gamle bydel. Dette er stedet, hvor du vil finde mange interessante seværdigheder, og hvad der er endnu større, alle er koncentreret på ét sted. Smukke bygninger, charmerende gårdhaver og et stort antal restauranter – du finder alt dette og endnu mere i El Centro. Jamon de Serano de Belottal er den mest berømte tapa i Sevilla. Dens ejendommelighed ligger i, at grisene, som så bruges til at lave skinke, kun fodres med agern.

Sevillas indbyggere er meget dygtige til at have en god fritid, især om aftenen. Sevilla er en ideel by til aftenunderholdning. Hvis du vil vide, hvor ‘the place to be’ er placeret, så spørg bare enhver forbipasserende, for når det er tæt på midnat, går næsten alle udenfor for at have det sjovt. Glem endelig ikke, at den berømte flamencodans blev født her og ingen andre steder i verden, så de bedste dansere af denne energiske dans bor i Sevilla

Godt at vide i Sevilla

Helligdage i Spanien

Hvornår er helligdage i Spanien ? Se liste med de nationale helligdage i Spanien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SEVILLA
Average rating:  
 0 reviews