Visit Salzburg

Østrig

Fakta om Østrig Østrig grænser op til Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Slovenien og Italien. Østrig er sammen med naboen, Schweiz, hele Europas vintersports sted....

Land Salzburg

Land Salzburg Video Fakta om regionen   Andre regioner i Østrig #Salzburg #Osterreich

Salzburg fakta

Salzburg er Østrigs fjerdestørste by og ligger på den vestlige grænse til Tyskland. Det er også Østrigs smukkeste by med en eventyratmosfære fremkaldt af dens udsigt over de østlige alper, skyline af barokke tårne ​​og kupler og romantisk musikhistorie. Byen var fødestedet for Wolfgang Amadeus Mozart og rammen om The Sound of Music, så rejsende, der ønsker at udforske en rig musikalsk arv, vil finde meget at værdsætte i Salzburg.

Altstadt (den gamle by) er centrum for mange af byens attraktioner. Det er her, du finder Mozarts barndomshjem på Getreidegasse, den mest populære shoppinggade i byen. Hjemmet er blevet omdannet til et museum, der sporer Mozarts tidlige liv, mens han viser hans barndomsinstrumenter. Også i Altstadt finder du Salzburg-katedralen med marmorkuppel, bygget i det 17. århundrede, og benediktinerklosteret St. Peter’s Abbey. På dens sydlige flanker finder du fæstningen Hohensalzburg, en fæstning fra det 11. århundrede med udsigt over byen fra bjergsiden. Fæstningen er blandt de bedste middelalderborge i Europa og er et vigtigt stop på enhver tur til Salzburg, da det byder på en uovertruffen udsigt over byen.

Kryds floden fra Altstadt, og du kommer til Neustadt fra det 19. århundrede (den nye by), hvor du finder det overdådige Mirabell-palads og dets fantastiske haver. Længere mod syd i byen ligger Schloss Hellbrunn, et renæssancepalads, samt Salzburg Zoo Hellbrunn, et populært sted for familier og naturelskere.

En populær måde at udforske Salzburg på er på en musikturné, der enten fokuserer på Mozarts liv eller den populære scene- og filmmusical The Sound of Music. Oplev en fremførelse af Mozarts symfonier eller operaer i et af byens orkestre, eller rejs ind i Alperne og se filmsteder fra The Sound of Music.

Der er også fascinerende steder i nærheden af ​​Salzburg. Sødistriktet omkring Wolfgangsee og Zwolferhorn byder på en fantastisk udsigt for dem, der elsker at være udendørs. Hitlers berygtede alpine tilbagetog Obersalzberg, kendt som “Ørnereden”, ligger også lige over grænsen inde i Tyskland.

Godt at vide i Salzburg

Helligdage i Østrig

Hvornår er helligdage i Østrig ? Se liste med de nationale helligdage i Østrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SALZBURG
Average rating:  
 0 reviews