Fakta om Rumænien

Rumænien ligger i det sydøstlige Centraleuropa og har grænse til Ungarn, Ukraine, Moldova, Serbien og Bulgarien samt kystlinje ved Sortehavet. Landet gennemskæres af Karpaterne hvis højeste punkt er 2545 meter. Rumænien har et af de største områder med uforstyrrede skove i Europa.

Hvad skal man se i Rumænien ?

Turisme er en vigtig industri og der er mange forskellige attraktioner. Rumæniens hovedstad er Bukarest ligger i den sydlige del af landet og er kendt for de brede boulevarder. Bukarest blev i sin storhedstid kaldt “Lille Paris” på grund af dens Belle Époque arkitektur. Denne travle metropol har udviklet sig stærkt siden kommunisttiden. Nogle af de interessante steder er Calea Victoriei området med de gamle og charmerende brostensbelagte gader, den historiske Revolutionsplads, scenen for oprøret mod Ceausescu i 1989 og Lipiscani distriktet der er et mylder af gader med mange kunstgallerier og antikvitetsbutikker.

Transsylvanien er nok et af de mest berømte områder i Rumænien, da Bram Stokers grev Dracula blev inspireret af middelalderborgen der ligger på en klippetop i Bran. Der er dog meget mere i Transsylvanien end Dracula. Der er en række middelalderbyer som er nogle af de bedst bevarede i Europa, hvoraf nogle har opnået UNESCO verdensarvsstatus.

Brasov med middelalderlig atmosfære har gotisk, barok og renæssance arkitektur. Byen blev anlagt af ​​sakserne. Brasov har også den største gotiske kirke i Rumænien, den sorte kirke. Sighisoara er den bedst bevarede middelalderby i landet og er anlagt i det 16. århundrede og har smukke brostensbelagte gader og fantastiske kirker. Sibiu er den største af flere befæstede byer i Rumænien og har bevaret sin storhed fra tidligere tider. En anden by i samme stil er Viscri som har en gammel befæstet saksisk kirke, der dateres til 1100 e.Kr.

Cityguide

Bukarest – Parlamentet er verdens tungeste

Visit Bukarest Bukarest Video Bukarest fakta Godt at vide i Bukarest Hotel tilbud i Bukarest Turistinformation i Bukarest Bulevardul Carol I 27 București 030167 Romania T: +40 21 232 7683 Website Link Shopping i Bukarest Hvad...

Godt at vide i Rumænien

De største byer i Rumænien

Hvad er de største byer i Rumænien? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer i...

Helligdage i Rumænien

Hvornår er helligdage i Rumænien ? Se liste med de nationale helligdage i Rumænien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Rumænien ?

Hvilket sprog taler man i Rumænien ?

Det officielle sprog er Rumænsk som er et sprog der har mange ligheder med italiensk. Langt de fleste yngre personer taler udmærket engelsk, mange af den ældre generation taler også tysk.

Der er en lang række anerkendte mindretals sprog der især tales i grænseområderne.

Hvor mange indbyggere har Rumænien ?

Det samlede indbyggerantal i Rumænien er cirka 19.650.000

Hvad er hovedstaden i Rumænien ?

Hovedstaden og den største by i Rumænien er Bukarest

Hvornår kom Rumænien i EU ?

Rumænien er med i EU, landet blev optaget 1. januar 2007

Er Rumænien med i Schengen ?

Rumænien deltager ikke i Schengen samarbejdet

Er Rumænien med i NATO ?

Ja, Rumænien er med i NATO alliancen siden 12. march 1999

Hvad er klokken i Rumænien ?

Rumænien har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Rumænien ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Rumænien ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Rumænien ?

Den bedste periode at holde ferie i Rumænien er forår og efterår, sommer i Rumænien kan blive ubehageligt varm hvis du vil opleve storbyerne. Hvis du vil holde ferie i bjergene eller ved kysten er sommeren naturligvis en god periode, da temperaturen er køligere i bjergene og hvis du er ved kysten vil du gerne have rigtigt godt sommervejr.

Er det sikkert at rejse i Rumænien ?

Det sikkert at rejse i Rumænien, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Det eneste du skal passe på er, som alle steder hvor der er turister, lommetyve. Bortset fra disse lommetyve er der ikke noget at frygte.

Familieferie med børn i Rumænien

Skal du have børn med på ferie til Rumænien er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Romania with kids

Covid-19 / Coronavirus i Rumænien

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Rumænien. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Rumænien

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Rumænien ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Rumænien ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Rumænien ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Rumænien ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Rumænien

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Romania
3,264,771
Total confirmed cases
Updated on
Romania
3,174,791
Total recovered
Updated on
Romania
22,988
Total active cases
Updated on
Romania
66,992
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Romania

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

ROMANIA
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska