Visit Rennes

Frankrig

Fakta om Frankrig Frankrig strækker sig fra Middelhavet til Den Engelske Kanal og Nordsøen og fra Rhinen til Atlanterhavet Fra nordøst til sydvest deler Frankrig...

Bretagne

Bretagne Video Fakta om regionen   Andre regioner i Frankrig #Bretagne #France

Rennes fakta

Byen ligger i den vestlige del af Frankrig. Rennes tiltrækker turister med sin unikke arkitektur og forbløffende smukke naturlandskaber.

Start din observation af byen fra dens centrale område, hvor du vil finde adskillige gamle bygninger. Glem ikke at besøge katedralen, som byggeriet fandt sted i det 11. århundrede. Episcopal Palace bygget i 1672 er et andet bemærkelsesværdigt syn, der fortjener din opmærksomhed. Rådhuset og Parlamentspaladset er de mest berømte seværdigheder i moderne arkitektur. Glem ikke at deltage i disse eksempler på moderne designertanke. Portes Mordelaises er naturligvis det mest fantastiske og berømte monument fra middelalderen. Det er værd at bemærke, at der næsten ikke er nogen moderne bygninger i byens centrum. En betydelig del af bygningerne refererer tilbage til det 19. århundrede, så det er virkelig interessant at gå her. Turister føler, at de er blevet transporteret til flere hundrede år tilbage i fortiden.

Tabor er uden tvivl den smukkeste park i byen. Det er beliggende i den østlige del af Rennes. Her finder du en storslået botanisk have, et gammelt palads, samt et af de moderne hoteller ved navn Magellan.

Den vestlige del af Rennes betragtes som den mest “moderne”. Her ligger flere store fabrikker og industrivirksomheder, samt et nyt fodboldstadion opkaldt efter det lokale fodboldhold “Stade Rennais”

En af de mest berømte attraktioner i Rennes ligger i byens forstæder. Vi taler om Ferme de la Bintinais. Her kan du ikke kun se forskellige dyr, men også besøge Brittany Eco-museum, hvor der hver dag afholdes fascinerende foredrag og diasshow.

Byen har bevaret en række gamle fæstningsværker. Duchenne-tårnet skiller sig ud blandt dem. Det blev bygget i det 15. århundrede og var oprindeligt en integreret del af fæstningsmuren. Tårnet har fået sit navn til ære for byens hovedportvogter, Jean Duchenne. Det havde tjent som hans hjem i mange år. Gennem årene har tårnet gentagne gange ændret formål. I det 16. århundrede husede det et byfængsel. I øjeblikket er den historiske bygning åben for besøg. Fremragende udflugter finder sted der.

Det historiske Place des Lices er et yndet sted at slentre rundt for besøgende til Rennes. Det er omgivet af spektakulære gamle bygninger, hvoraf mange har hoteller, restauranter og butikker i dag. Flere gange om ugen kører et stort marked der. Man kan købe populære produkter og souvenirs.

Ikke mindre malerisk er Saint-Anna-pladsen. Nogle historiske seværdigheder ligger også i nærheden. Den smukke Saint-Aubin kirke, bygget i begyndelsen af ​​det 20. århundrede, betragtes som hovedstedet. Det blev bygget på stedet for det ødelagte gamle hospital, der havde været i drift langt tilbage i det 14. århundrede. I nærheden ligger bygningen af ​​det gamle Jakobin Kloster, som nu huser et stort konferencecenter.

Et unikt arkitektonisk monument er Basilica of Notre-Dame-en-Saint-Melaine. Det blev bygget i det 11. århundrede og var oprindeligt placeret på et stort benediktinerkloster. Tværskibet og kirkens tårn forbliver uændrede fra byggedagen. Dens buegang er et eksempel på gotisk arkitektur fra det 14. århundrede. Kolonnaden blev bygget meget senere, i det 17. århundrede. En af basilikaens hoveddekorationer er en forgyldt statue af Jomfru Maria, som kroner klokketårnet. Det blev installeret i det 19. århundrede.

I den varme årstid ville en fransk have Jardin Botanique du Thabor være et godt sted at gå. Det blev grundlagt i anden halvdel af det 19. århundrede og besatte oprindeligt et areal på omkring 10 hektar. Nu indtager haven en meget mere imponerende skala. På dets område er der et stort drivhus, en rosenhave og et fjerkræhus. En masse smukke historiske bygninger og skulpturer er bevaret i haven, samt hovedpromenaden, som i mere end 150 år har fungeret som hovedindgang for offentligheden.

Godt at vide i Rennes

Helligdage i Frankrig

Hvornår er helligdage i Frankrig ? Se liste med de nationale helligdage i Frankrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

RENNES
Average rating:  
 0 reviews