Fakta om Portugal

Portugal ligger på den iberiske halvø og har en 800 kilometer lang kystlinje mod Atlanterhavet. Portugals eneste landegrænse er med Spanien i nord og øst. Øerne Madeira og Azorerne, som begge ligger i Atlanterhavet, er en del af Portugal.

Tejo floden fra øst til vest deler Portugal i to dele. Lavereliggende sletter præger den del af Portugal der ligger syd for floden mens området nord for floden er præget af bjerge. Det højeste punkt på fastlandet er Serra da Estrela, som er 1.993 meter. Pico Alto der ligger på Pico øen er Portugals højeste bjerg på 2.351 meter.

Hvad skal man se i Portugal ?

Landskabet i Portugal er meget varieret med grønne bjerge i nord, over et ørkenlandskab i Alentejo regionen og de fantastiske strande i Algarve regionen på sydkysten.

Beskyttede områder i Portugal er spredt over hele landet, hver især meget forskellige. Disse beskyttede områder er klassificeret som nationalparker, naturreservater og beskyttede landskaber. På grund af sin beliggenhed har Portugal et rigt fugleliv, da landet ligger på den vestlige migrationsrute for mange fuglearter.

Peneda-Gerês blev udpeget som en nationalpark i 1971 på grund af national og international videnskabelig interesse. Peneda-Gerês ligger i regionen Norte i det nordvestlige Portugal. Parken  omfatter dale, egeskove, tørvemoser og meget mere. Ræve, vildsvin, stenbukke og hjorte lever i parken sammen med 150 forskellige fuglearter.

Naturparken Arrábida på den nordlige bred af Sado floden dækker et areal på 105 kvadratkilometer. Det højeste punkt i parken er Serra da Arrábida på 499 meter. I parken er to strande, Portinho da Arrábida og Figueirinha som er meget populære blandt den lokale befolkning. En berømt scene fra James Bond filmen “On Her Majesty’s Secret Service” fra 1969 blev optaget i parken. – Den eneste rigtige James Bond

Tagus er det største vådområde i landet og er et af de vigtigste vådområder i Europa Det er naturreservat og beskyttelsesområde for vilde fugle, mange arter vælger at hvile her på deres migration mellem Nordeuropa og Afrika.

Cityguide

Coimbra – Portugals kulturelle hovedstad

Visit Coimbra Coimbra fakta Coimbra er Portugals tidligere hovedstad og kendt som landets kulturelle hovedstad. I dag er det en kendt universitetsby og en populær turistdestination...

Evora – se det smukke romerske tempel

Visit Evora Evora fakta Evora er en smuk og hyggelig by der ligger i centrum af Alentejo regionen i det centrale Portugal. Historisk set var Evora...

Faro er Algarve regionens største by

Visit Faro Faro fakta Faro er den største by i Algarve regionen og er også regionens økonomiske og kulturelle centrum. Faro har altid været et et...

Funchal – Madeiras smukke hovedstad

Visit Funchal Funchal fakta Den bedste måde at lære Funchals historiske bymidte at kende er til fods. Den gotiske katedral blev bygget i det 16. århundrede med...

Lissabon – Oplev Portugals smukke hovedstad

Visit Lisbon Lissabon Video Lissabon fakta Lissabon breder sig over stejle bjergskråninger med udsigt over floden Tejo. Lissabon består af alléer, grønne parker, gamle og nye kvarterer...

Godt at vide i Portugal

De største byer i Portugal

Hvad er de største byer i Portugal ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Portugal

Hvornår er helligdage i Portugal ? Se liste med de nationale helligdage i Portugal hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Portugal ?

Hvilket sprog taler man i Portugal ?

Det officielle sprog i Portugal er portugisisk som er et af verdens største sprog. Det er det mest benyttede sprog i Sydamerika, der tales af næsten hele Brasiliens befolkning. Det er også officielt sprog i Angola, Mozambique og Macau.

Hvor mange indbyggere har Portugal ?

Det samlede indbyggerantal i Portugal er cirka 10.350.000

Hvad er hovedstaden i Portugal ?

Hovedstaden og den største by i Portugal er Lissabon

Hvornår kom Portugal i EU ?

Portugal er med i EU, landet blev optaget 1. januar 1986

Er Portugal med i Schengen ?

Portugal har deltaget i Schengen samarbejdet siden 26. marts 1995

Er Portugal med i NATO ?

Portugal har været med i NATO alliancen siden 24. august 1949

Hvad er klokken i Portugal ?

Portugal har en tidszone som er UTC +0. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Portugal ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Portugal ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Portugal ?

Man kan holde ferie i Portugal hele året, det er et spørgsmål om personlig smag hvornår man syntes det er bedst. I byerne og i det nordlige Portugal er sommeren generelt meget varm og måske ikke den ideelle tid til at være på storbyferie. Hvis du skal på aktiv ferie er de mest populære måneder maj og oktober. Det meste regn i Portugal kommer i november, december og januar. Foråret starter for det meste tidligt i slutningen af februar.

Algarve har et mildt klima, også om vinteren. September og oktober er dog normalt de bedste tidspunkter at tage til det sydlige Portugal, da havtemperaturerne stadig er varme, og der er ikke så mange turister.

Er det sikkert at rejse i Portugal ?

Det sikkert at rejse i Portugal der har lav kriminalitet, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Familieferie med børn i Portugal

Skal du have børn med på ferie til Portugal er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Portugal with kids

Covid-19 / Coronavirus i Portugal

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Portugal. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Portugal

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Portugal ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Portugal ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Portugal ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Portugal ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Portugal

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Portugal
5,476,059
Total confirmed cases
Updated on
Portugal
5,380,756
Total recovered
Updated on
Portugal
70,312
Total active cases
Updated on
Portugal
24,991
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Portugal

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

PORTUGAL
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska