Fakta om Polen

Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og bag dem danner det bløde sand klitter. Mellem Østersøkysten og resten af ​​landet er et bælte af søer, mens der grænser op til Polen mod syd er et bælte af bjerge. Dette er Tatrabjergene og Karpaterne.

Hvad skal man se i Polen ?

Polen har 14 UNESCO verdensarvssteder og mere end 100 slotte inklusive Malbork Slot som er verdens største af sin slags, slottet er bygget af korsridderne i 1276.

Ikke langt fra Krakow ligger Auschwitz, stedet for den berygtede koncentrationslejr. Omkring en times kørsel fra Krakow ligger koncentrationslejrene, hvor mere end en million jøder samt mange polakker blev myrdet af nazisterne under Anden Verdenskrig. Både Auschwitz og den meget større lejr ved Birkenau er bevaret og er åbne for besøgende. Museets besøgscenter ligger ved indgangen til Auschwitz. Auschwitz blev kun delvist ødelagt, og mange af de originale bygninger står den dag i dag som et dystert vidnesbyrd om lejrens historie.

Cityguide

Bialystok er kendt for mange uddannelsesinstitutioner

Visit Bialystok Bialystok fakta Bialystok er kendt for mange uddannelsesinstitutioner, i byen er der 15 gymnasier og universiteter. Der er også flere hundrede arkitektoniske og historiske...

Bydgoszcz er en vigtig flodhavn

Visit Bydgoszcz Bydgoszcz fakta Bydgoszcz med cirka 380.000 indbyggere ligger hvor floderne Wisla og Brda mødes. De første optegnelser vedrørende byen stammer fra 1238 hvor stedet omtales...

Dolnoslaskie

Dolnoslaskie Video Fakta om regionen Dolnoslaskie ligger i det sydvestlige Polen og har grænse mod Tyskland og Tjekkiet. I Polen grænser regionen op til Lubuskie, Wielkopolskie og...

Gdansk – Verdenskrigen startede og kommunismen endte

Visit Gdansk Gdansk Video Gdansk fakta Gdansk ligger ved udmundingen af Wisla floden der er en af Polens vigtigste vandveje. Byen har cirka 470.000 indbyggere men området...

Gdynia – Moderne by med atmosfære

Visit Gdynia Gdynia Video Gdynia fakta Gdynia er en havneby ved Østersøen og det er en af ​​de vigtigste strategiske byer i Polen. Byen blev første gang nævnt...

Godt at vide i Polen

De største byer i Polen

Hvad er de største byer i Polen ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Malbork (Marienburg)

Visit Malbork Malbork

Spørgsmål og svar

Sproget i Polen ?

Hvilket sprog taler man i Polen ?

I Polen er det officielle sprog polsk. De fleste yngre personer taler udmærket engelsk. Mange af den ældre generation taler tysk.

Hvor mange indbyggere har Polen ?

Det samlede indbyggerantal i Polen er cirka 38.500.000

Hvad er hovedstaden i Polen ?

Hovedstaden og den største by i Polen er Warszawa

Hvornår kom Polen i EU ?

Polen er med i EU, landet blev optaget 1. maj 2004

Er Polen med i Schengen ?

Polen har deltaget i Schengen samarbejdet siden 21. december 2007

Er Polen med i NATO ?

Ja, Polen er med i NATO alliancen siden 12. march 1999

Hvad er klokken i Polen ?

Polen har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Polen ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Polen ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Polen ?

Polen har et tempereret klima. Med sin beliggenhed tæt på Østersøen er vejret i den nordlige del af landet mindre ekstremt end de centrale og sydlige dele af Polen. Det bedste tidspunkt at besøge Polen er forår og sommer. Det er dog det tidspunkt, hvor der falder mest regn.

Foråret er en behagelig årstid med enkelte byger, og blomsterne står i fuldt flor. Efteråret er også en god tid på året, hvor vejret er behageligt. Vinteren er kold med mange dele af landet dækket af sne. Skisæsonen i Tatrabjergene starter i december og varer til starten af marts måned.

Er det sikkert at rejse i Polen ?

Det sikkert at rejse i Polen der har lav kriminalitet, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Det eneste du skal passe på er, som alle steder hvor der er turister, lommetyve. Bortset fra disse lommetyve er der ikke noget at frygte.

Familieferie med børn i Polen

Skal du have børn med på ferie til Polen er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Poland with kids

Covid-19 / Coronavirus i Polen

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Polen. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Polen

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Polen ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Polen ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Polen ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Polen ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Polen

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Poland
6,280,530
Total confirmed cases
Updated on
Poland
5,335,945
Total recovered
Updated on
Poland
827,104
Total active cases
Updated on
Poland
117,481
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Poland

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

POLAND
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska