Visit Oviedo

Spanien

Fakta om Spanien Spanien ligger på den iberiske halvø i det sydvestlige Europa. Fastlandet grænser mod syd og øst til Middelhavet bortset fra en lille...

Comunidad autónoma Asturias

Comunidad autónoma Asturias Video Fakta om regionen Regionen Asturien er adskilt fra resten af ​​Spanien af ​​den cantabriske bjergkæde. Det lille selvstyrende region Asturien er ofte overset...

Oviedo fakta

Byen blev grundlagt endnu i det 8. århundrede på territoriet af en romersk bosættelse. Dette feriested er berømt for sin maleriske skønhed, gode køkken og brede udvalg af underholdning. Oviedo er længe blevet et yndet feriemål for mange rejsende. Det er værd at fortælle lidt mere om det lokale køkken, fordi det virkelig er ret unikt og udsøgt.

Fisk og skaldyrsretter udgør kernen i menuen på enhver restaurant her. I en bar kaldet Bar Marchica kan du prøve søpindsvin og cecina, et specielt tilberedt tørret kød, som er elsket af de lokale borgere. Disse retter serveres normalt med en flaske cider. Den bedste værtshus i Oviedo er Cabo Penas, hvor du får serveret fremragende calamari og masser af kødretter. Hummerelskere bør besøge restauranten Marchica, da de fleste udsøgte delikatesser tilberedes der.

Efter at have prøvet alle kulinariske delikatesser er det tid til at gå en tur langs de største shoppinggader. Katedralpladsen er stedet for de bedste butikker og outlets; her finder du smykker, unikt Asturias keramik og lædervarer. I souvenirbutikker i Oviedo finder du de mest populære maskotter, som kaldes ciguaer af de lokale. Disse er små håndværk lavet af agat, ret dejlige og symbolske genstande. Det mest fashionable tøj kan findes i butikker beliggende i Melquiades Alvares Street

Der er også flere gamle bygninger, blandt hvilke vi simpelthen ikke kan undlade at nævne den gotiske katedral grundlagt i det 15. århundrede. En anden smuk bygning er Camara Santa. Dette er et museum og et kapel på samme tid. Den indeholder værdifulde samlinger af smykker og kunsthåndværk lavet af elfenben. Alle kan se familierelikvier fra de store konger og adelige.

Et af de smukkeste steder i byen er St. Francis Park grundlagt i begyndelsen af ​​det 19. århundrede. Engang på stedet for nutidens store park, var der en lille klosterhave, hvor munkene dyrkede lægeurter og grøntsager. Med tiden bliver den lille have til en overdådig park, den største bypark i Oviedo. Her kan du gå blandt de spredte århundreder gamle træer; i den varme årstid er parken altid dekoreret med interessante landskabskompositioner.

De ældste bygninger i byen omfatter kirken San Julián de los Prados dateret fra det tidlige 9. århundrede. På trods af, at denne historiske kirke gennem århundreder er blevet gentagne gange blevet genopbygget og rekonstrueret, har den bevaret mange af sine oprindelige træk. I 1998 blev denne enestående kirke, som er mere end tusind år gammel, anerkendt som UNESCOs verdensarvsliste.

Et enestående kulturcenter er Asturiens Fine Arts Museum, der indtager et kompleks af tre historiske paladser. Den omfattende samling af dette museum begyndte at danne sig i 1969, og nu omfatter det mere end 15.000 udstillinger. I dette museum kan du se originale værker af berømte europæiske kunstnere, såsom Pablo Picasso, El Greco og Salvador Dali.

Historieinteresserede vil blive imponeret af det lokale arkæologiske museum, der opererer i en bygning fra det 16. århundrede, der plejede at tilhøre et benediktinerkloster. Museet byder på en masse unikke udstillinger, der blev opdaget under udforskningen af ​​områder omkring byen. Mange arkæologiske fund går tilbage til jern- og stenalderen.

Et af Oviedos mest fremtrædende arkitektoniske monumenter er Camposagrado-paladset fra det 18. århundrede, der repræsenterer en fantastisk kombination af neoklassiske træk og barokstil. I dag huser den historiske bygning den regionale domstol, så turister kan kun beundre dens pletfri ydre.

Den historiske Plaza de la Escandalera er et yndet vandrested for mange lokale og bybesøgende. Pladsen prydet af et springvand er omgivet af maleriske historiske gader, her kan du også se et smukt monument. Plaza de la Escandalera rummer gamle bygninger som Casa Conde og El Escorial – de smukkeste arkitektoniske monumenter i Oviedo

Godt at vide i Oviedo

Helligdage i Spanien

Hvornår er helligdage i Spanien ? Se liste med de nationale helligdage i Spanien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

OVIEDO
Average rating:  
 0 reviews