Visit Opole

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Opolskie

Opolskie Video Fakta om regionen Opolskie regionen som er Polens mindste region ligger i det sydlige Polen og har grænse mod Tjekkiet i syd, regionen grænser op...

Opole fakta

Opole ligger ved Oderfloden og er en historisk by i det sydlige Polen med en historie der daterer tilbage til det 9 århundrede. Opole regnes for at være en af de ældste byer i landet, og mens grænserne måske nok har ændret sig i årenes løb for beboerne, har regionen den samme unikke charme og gæstfrihed, den altid har haft.

På grund af de adskillige kanaler og broer, der holder sammen på byen, har den endda fået kælenavnet ”Polens Venedig.” Den Nationale Polske Sangfestival er blevet afholdt i Opole siden 1963. Tilbagevendende begivenheder, både nye og gamle, føjes jævnligt til den årlige kalender.

Når du ser dig omkring i byen, er der flere vartegn, du ikke må overse. Piast Tårnet er en af de ældste bygninger i byen. Det er bygget omkring det 14. århundrede og er det eneste levn af Piast Slot. Der er også to religiøse bygninger fra det 14. århundrede, der står endnu, såvel som rådhuset fra det 19. århundrede. Sørg for at tage forbi den Grønne Bro for at nyde Jugendstil arkitekturen.

Byen er også kendt for St. Adalbert kirken, som er fra det 10. århundrede. Der er også tre museer, der fortjener et besøg, mens du opholder dig i Opole: Stiftsmuseet, Landsbymuseet og det Regionale Museum. Der er også en Zoologisk have i byen, der har omkring 1000 dyr fra omkring 250 forskellige dyrearter og ligger på Bolko øen.

Godt at vide i Opole

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

OPOLE
Average rating:  
 0 reviews