Visit Olsztyn

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Warminsko-Mazurskie

Warminsko-Mazurskie Video Fakta om regionen Warminsko-Mazurskie regionen ligger i det nordøstlige Polen og grænser op til Rusland mod nord. I Polen grænser regionen op til fire andre...

Olsztyn fakta

I det nordøstlige Polen ligger Olsztyn ved Lyna floden, midt i et område fyldt med smukke søer og skove. Olsztyn er en by med smukt vedligeholdte gamle arkitektoniske vartegn og byen afholder flere forskellige festivaler og begivenheder hvert år.

Den første omtale af byen er i 1334 hvor Henryk von Luter besluttede at der skulle bygges et vagttårn der fik navnet Allenstein. I løbet af historien har Olsztyn gennemgået mange plyndringer og krigsskader. Disse begivenheder havde naturligvis en negativ indvirkning på byens vækst og udviklingen i regionen. Men fra 1818 var det starten på en periode med fremgang for Olsztyn hvor byen fik flere statslige institutioner.

Slutningen af ​​det 19 århundrede og begyndelsen af ​​det 20 århundrede var en tid hvor Olsztyn udviklede sig. Den Røde Hær befriede Olsztyn i 1945 men næsten 40 procent af alle bygninger i byen var efter krigen fuldstændig ødelagt. Størstedelen af ​​bygningerne og arkitektoniske vartegn i byen blev siden restaureret.

Olsztyn slottet er den ældste bygning i området og heldigvis har det smukke slot overlevet til i dag. Oprindeligt blev slottet bygget i midten af det 14. århundrede. Da Warmia blev en del af Polen, mistede slottet sin tidligere betydning og blev derfor omdannet til bispebolig i anden halvdel af 1500-tallet. I en periode boede Nicolaus Copernicus, i et år fra 1520 arbejdede den berømte astronom som slottets administrator. Når du besøger slottet kan du se udstillingen på det lokale museum hvor du kan lære mere om historien i denne region af Polen.

Godt at vide i Olsztyn

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

OLSZTYN
Average rating:  
 0 reviews