Visit Napoli

Italien

Fakta om Italien Nogle siger, at Italien har det hele. Dette kan være sandt, Italien har smuk natur lige fra dets naturskønne kystområder til de...

Campania

Campania Video Fakta om regionen De fleste der kommer til Campania kommer til regionens hovedstad, Napoli, der er en fantastisk spændende og travl by ved kysten. Tæt på...

Napoli fakta

Napoli er den tredje mest befolkede by i Italien og den største by i Syditalien. Dens navn kommer fra det græske, Neapolis, der betyder ny by. Dens nærhed til mange interessante steder gør det til et godt udgangspunkt for at udforske området på en Italien-ferie. Det er en livlig og levende by, fuld af vidunderlige historiske og kunstneriske skatte og smalle, snoede gader med små butikker, der gør det værd at besøge mindst et par dage. Den ligger i den nordlige udkant af Napoli-bugten, en af ​​de smukkeste bugter i Italien, og dens havn er en af ​​de vigtigste havne i det sydlige Italien.

Dens historiske centrum har givet den en nominering på UNESCOs verdensarvsliste. Det har et af de største historiske bycentre overalt i verden, og dets smalle gyder fører ofte til kirker, katakomber og underjordiske huler. Napoli har i alt 448 historiske kirker, hvilket gør den til en af ​​de mest katolske byer i verden med hensyn til antallet af tilbedelsessteder. Byens hovedtorv eller piazza er Piazza del Plebiscito afgrænset mod øst af det kongelige palads og mod vest af kirken San Francesco di Paola. I nærheden ligger Teatro di San Carlo, som er det ældste operahus i Italien.

Napoli er også kendt for sine historiske slotte. Det gamle Castel Nuovo er et af byens førende vartegn. Et andet bemærkelsesværdigt napolitansk slot er Sant’ Elmo, som stod færdigt i 1329 og er bygget i form af en stjerne. Napoli er kendt for sit væld af historiske museer. Napoli Nationale Arkæologiske Museum er et af byens vigtigste museer med en af ​​de mest omfattende samlinger af artefakter fra Romerriget i verden. Det huser også mange af de antikviteter, der er udgravet i Pompeji og Herculaneum, samt nogle artefakter fra den græske og renæssanceperioden. Museo di Capodimonte, der tidligere var et Bourbon-palads, nu et museum og et kunstgalleri, er et andet bemærkelsesværdigt museum med malerier fra det 13. til det 18. århundrede, herunder store værker af Raphael, Titian, Caravaggio og El Greco. Foran det kongelige palads i Napoli står Galleria Umberto I, som indeholder Coral Jewellery Museum, et interessant sted at besøge på en italiensk feriepakke.

Napoli er internationalt berømt for sit køkken. Det trækker kulinariske påvirkninger fra de mange kulturer, der har beboet det i løbet af sin historie, herunder grækerne, spanske og franskmænd. Ingredienserne er typisk rige på smag, mens de forbliver overkommelige for den almindelige befolkning. Napoli er traditionelt krediteret som hjemmet for pizza, der opstod som et måltid for de fattige. Spaghetti er også forbundet med byen og spises almindeligvis med sauce ragu. Den er også kendt for sine søde retter, herunder gelato, der ligner is, dog mere frugtbaseret.

Syd for byen ligger Pompeji, som var skueplads for det store vulkanudbrud af Vesuv i 79 e.Kr. En voldsom eksplosion af giftige gasser og brændende aske fra udbruddet dækkede Pompeji. Udgravninger blev påbegyndt helt tilbage til 1748, men det var først i 1861, at der blev foretaget en systematisk udgravning. Pompeji var et fristed for mange rige romere. For over to tusinde år siden boede folk i huse og lejligheder af en type.

Længere mod syd ligger Sorrento, som ligger på en lang klippe blandt citron- og olivenlunde med udsigt over havet. En kløft deler byen med den attraktive gamle bydel på den ene side og forstadsområdet med hoteller på den anden. Den gamle bydel bevarer stadig sit romerske gitter af smalle gader. Den berømte Amalfi-kyst har længe været populær blandt de rige og berømte på grund af dens fantastiske skønhed, og du vil falde for dens charme på en ferie i Italien. Charmen omfatter de pastelfarvede huse, der klæber sig til bjergskråningerne i byer højt oppe over klipperne med udsigt over kysten med en fantastisk udsigt.

De romantiske øer Capri og Ischia ligger i Napoli-bugten. Capris attraktioner omfatter Marina Piccola (den lille havn), Belvedere of Tragara – en høj panoramisk promenade foret med villaer, kalkstensklipperne kaldet havstakke, der rager over havet (Faraglioni), byen Anacapri, Den Blå Grotte ( Grotta Azzurra), og ruinerne af kejserlige romerske villaer. Ischia er en vulkansk ø, der nemt kan nås med færger og hydrofoils fra Napoli, ligesom Capri. Ud over sandstrande og blåt hav kan øen også prale af naturlige termiske kilder, og spakomplekserne forbundet med disse er en anden stor attraktion

Godt at vide i Napoli

Helligdage i Italien

Hvornår er helligdage i Italien ? Se liste med de nationale helligdage i Italien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

NAPOLI
Average rating:  
 0 reviews