Visit München

Tyskland

Fakta om Tyskland Forbundsrepublikken Tyskland er det største land i Centraleuropa og grænser mod nord til Danmark, mod øst til Polen og Tjekkiet, mod syd...

Freistaat Bayern

Freistaat Bayern Video Fakta om regionen Fristaten Bayern grænser op de tyske delstater Baden-Württemberg mod vest, Hessen mod nordvest, Thüringen mod nord og Sachsen mod nordøst. Mod...

München Video

München fakta

München er den tredjestørste by i Tyskland efter Berlin og Hamburg. München ligger ved Isar floden i den sydlige del af Bayern og er berømt for sin smukke arkitektur, kultur og den årlige Oktoberfest. München er et stort internationalt center for business, ingeniørvidenskab, forskning og medicin. Der er to forskningsuniversiteter og hovedkvarterer for mange store multinationale virksomheder. Det er Tysklands mest velstående by og en af ​​de hurtigst voksende.

Münchens kulturelle scene er uden sidestykke i Tyskland med museerne, der af nogle anses for at overgå museerne i Berlin i kvalitet. Byens arkitektur er fantastisk med sin blanding af historiske bygninger og moderne arkitektur. Selvom meget af München blev stærkt beskadiget under Anden Verdenskrig, er mange af byens historiske bygninger blevet genopbygget, og byens centrum fremstår for det meste, som det gjorde i slutningen af ​​1800-tallet, som for eksempel den største kirke, Frauenkirche og rådhuset, Neues Rathaus.

Centrum i München er Marienplatz, en middelalderlignende plads, som har nogle af Münchens vigtigste bygninger, og hvor du befinder dig lige i hjertet af den gamle bydel i München. Facaden på Rathaus er bygget i flamsk gotisk stil og facaden er mere end 90 meter lang, og den udsmykkede stenudsmykning på ydersiden er fantastisk. Der er vidunderlige farvede glasvinduer, smukke hvælvede lofter, indviklet udskåret træbearbejdning og et labyrintmønstret gulv i den indre gårdhave.

Kronen på værket på Neues Rathaus er dets verdensberømte “Glockenspiel”, det fjerdestørste i Europa. Hver dag kl. 11.00, 12.00 og 17.00 giver 32 figurer næsten i naturlig størrelse en forestilling for folkemængderne, der samles på Marienplatz. Frauenkirche, Münchens katedral, er lige rundt om hjørnet. Kirken er bygget mellem 1468 og 1488 og det er Münchens åndelige centrum. Ingen anden bygning i centrum af byen er højere end kirkens to tårne med løgformede kupler som når en højde på 99 meter.

München Residenz, i centrum af byen, er det tidligere kongelige palads for de bayerske monarker. Det er det største bypalads i Tyskland og er kendt for arkitektur, værelsesdekorationer og udstillinger fra tidligere kongelige samlinger. Det består af ti gårdhaver og 130 værelser.

En af de største fornøjelser ved et besøg i München er blot at gå langs de fire store kongelige alléer i det 19. århundrede med deres storslåede officielle bygninger, der forbinder Münchens indre by med dens forstæder. Den neoklassiske Briennerstrasse åbner ud til den imponerende Konigsplatz. Området omkring Konigsplatz er hvor du kan se Münchens galleri- og museumskvarter. Ludwigstrasse er hvor du kan se Ludwig-Maximilians Universitet, Louis kirken, det bayerske statsbibliotek og mange ministerier og paladser. Den nygotiske Maximilianstrasse, hvor Residenz og Nationalteatret ligger ved siden af nygotiske bygninger med Schauspielhaus og Etnologisk Museum.

Den vestlige del af Maximilianstrasse er kendt for designerbutikker, luksusbutikker, smykkebutikker og et af Münchens førende femstjernede hoteller, Hotel Vier Jahreszeiten. I Prinzregentenstrasse ligger der mange kulturcentre, såsom Haus der Kunst, det bayerske nationalmuseum og Schackgalerie.

Der er som nævnt mange museer i München, men specielt to af de mange museer skal anbefales. Deutsches Museum ligger på en ø i floden Isar og er det største og et af de ældste videnskabsmuseer i verden. Et af de mest kendte kunstmuseer er Alte Pinakothek med et skatkammer af værker af europæiske mestre mellem det 14. og 18. århundrede.

Man kan ikke undgå at have hørt om Münchens berømte ølfest, Oktoberfest. På trods af navnet finder det meste af Oktoberfest sted i september. I to uger tiltrækker Oktoberfesten millioner af mennesker, der besøger de mange store øltelte. Hvis du bare vil have en fadøl ligger et af verdens mest berømte ølhuse, Hofbrauhaus, i byens centrum – og her er åbent hele året.

München er en grøn by med mange parker. Englischer Garten, tæt på byens centrum og dækker et stort område, er større end Central Park i New York. Det er faktisk en af ​​verdens største offentlige byparker og har mange gangstier og, naturligvis, flere Biergarten.

Godt at vide i München

Helligdage i Tyskland

Hvornår er helligdage i Tyskland ? Se liste med de nationale helligdage i Tyskland hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalender Her...

Hotel tilbud i München

Turistinformation i München

Herzog-Wilhelm-Straße 15
80331 München

www: Website Link

Shopping i München

Hvad koster dagligvarer ? Hvad koster middag på restaurant ? Hvad koster transport ? Her kan du se et aktuelt prisindeks for landet.

Website Link

Shoppingcenter og marked i München

Hvor er de bedste forretninger, shoppingcenter og markeder ? Hvis du kommer til byen første gang kan det være svært at finde de bedste muligheder for shopping. På website kan du finde anbefalinger af de bedste muligheder for shopping.

Website Link

Gode restauranter i München

Bliver du sulten ? Find gode og billige restauranter i München.

Når du er på ferie vil du sikkert have behov for at spise på et tidspunkt. For mange er spørgsmålet altid – hvor er det bedst at spise ?. Du kan se en liste med restauranter, priser, gode og dårlige restaurant anmeldelser samt rating på de fleste restauranter i byen.

Website Link

Ferie med børn i München

Hvis du skal på familie ferie med børn til München kan du her se nogle link med ideer til ferien.

Website – München for kids

Bedste rejsetidspunkt München

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt til en ferie i München ?

De fleste turister mener det bedste tidspunkt at komme til Tyskland er fra maj til september. Storbyferie i Tyskland er populære året rundt. Mange tyskere vælger at holde ferie i Tyskland og de mest populære destinationer, især langs Rhinen kan være meget overfyldte i højsæsonen.

Hvordan er vejret i München ?

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for kommende periode. Vejrudsigt opdateres flere gange dagligt.

Munich
light rain
9.8 ° C
11.1 °
8.7 °
87 %
0.5kmh
100 %
tors
12 °
fre
10 °
lør
14 °
søn
17 °
man
13 °

Hvor ligger München i Tyskland ?

Hvor ligger München i Tyskland og hvor langt er der ?, se kort og afstande her.

På kortet kan du se i hvor byen ligger i Tyskland. Du kan også få rutebeskrivelser ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter du kan se et større kort med forslag hvordan du kan komme til München.

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#München #Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

MUNICH
Average rating:  
 0 reviews