Visit Marseille

Frankrig

Fakta om Frankrig Frankrig strækker sig fra Middelhavet til Den Engelske Kanal og Nordsøen og fra Rhinen til Atlanterhavet Fra nordøst til sydvest deler Frankrig...

Provence-Alpes-Cote d Azur

Provence-Alpes-Cote d Azur Video Fakta om regionen   Andre regioner i Frankrig #ProvenceAlpes #France

Marseille fakta

Marseille er Frankrigs næststørste by efter Paris og det er den vigtigste industriregion i landet, men Marseille repræsenterer også Frankrigs store kulturelle, arkitektoniske og historiske arv.

Byen har en gammel havn der oprindeligt blev bygget for mere end 2600 år siden og det er et unikt sted som alle der kommer til Marseille skal besøge. Hovedgaden i byen, La Kanber, starter ved havnen og hvis du går en tur på gaden kommer du til Cours Julien pladsen, hvor du kan finde mange caféer, restauranter og barer.

Basilikaen Notre-Dame de la Garde ligger på en bakke som er byens højeste punkt og er symbolet på Marseille. Men byen har mange andre attraktioner og steder af interesse, blandt de bedst kendte er Vieille-Charité Museum, oprindeligt et hospice bygget i det 17 århundrede, i dag er det kunstmuseum med en stor malerisamling fra 16 – 19 århundrede. Det arkæologiske museum ligger på slottet Borelli og udstiller genstande fra middelalderen og antikken. En interessant bygning er Cité Radez som er en 17 etagers beboelsesbygning opført i tidlige 20 århundrede af den kendte arkitekt Le Corbusier.

Et af byens smukkeste arkitektoniske monumenter er Loshan paladset der blev bygget i det 19 århundrede til hertugen af ​​Orleans. Paladset er et imponerende kompleks, omgivet af en smuk park med smukke gamle springvand og skulpturer. På paladsets område er der to populære museer. Marseilles rådhus blev bygget i midten af ​​1600 tallet og bygningens facade er dekoreret med interessante skulpturer.

De fleste der kommer til Marseille vælger at besøge den nærliggende fæstning If, der er verdensberømt takket være Alexandre Dumas’ værker. Fæstningen blev bygget i det 16 århundrede og i 1580 blev det omdannet til fængsel og fungerede som fængsel i næsten 300 år. Der er naturligvis mange legender forbundet med den dystre fæstning, blandt andet siges det at der er mange spøgelser i fæstningen, tidligere fangers sjæle.

Godt at vide i Marseille

Helligdage i Frankrig

Hvornår er helligdage i Frankrig ? Se liste med de nationale helligdage i Frankrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

MARSEILLE
Average rating:  
 0 reviews