Fakta om Malta

Malta er en øgruppe på syv øer i Middelhavet som ligger cirka 80 kilometer syd for Sicilien. Det er kun de tre største øer Malta, Gozo og Comino der er beboet. Maltas strategiske placering betyder at den har været besat af mange civilisationer gennem historien. Malta blev uafhængigt fra Storbritannien i 1964.

Hvad skal man se i Malta ?

Valletta er en havneby, som har bevaret meget af sin oprindelige arkitektoniske arv fra det 16. århundrede. Hovedstaden har en rig historie. Det er en moderne by med gode indkøbsmuligheder og med mange museer og kulturelle seværdigheder. Særlig bemærkelsesværdig er katedralen, bygget af en af ​​de tidligere stormestre fra korsridderordenen. I katedralen kan du se Caravaggio malerier, gobeliner og forskellige religiøse relikvier. I katedralen er også gravene for de mest berømte riddere af Johanitterordenen. Hypogeum Ħal-Saflien er en underjordisk struktur fra 3300-3000 f.Kr. Det er det eneste kendte forhistoriske underjordiske tempel i verden.

Sliema er Maltas mest moderne og tættest bebyggede område, og hvor de fleste turister opholder sig. Det er en pulserende by og alle faciliteter er i byen. Sliema og den nærliggende St Julian’s danner en næsten sammenhængende by spredt over to halvøer. Strandfronten er veludviklet med caféer, barer og restauranter og nogle stenstrande med sikre og rene områder.

Den gamle hovedstad Mdina, også kendt som den stille by. Mdinas historie går mere end 4000 år tilbage. Det var her i 60 e.Kr., at apostlen St. Paul siges at have boet efter at være blevet skibbrudt på øerne. Mdina er fascinerende at besøge for sin tidløse atmosfære samt sine kulturelle og religiøse skatte. Det er et af Europas fineste eksempler på en gammel befæstet by og ekstraordinær i sin blanding af middelalder- og barokarkitektur.

I nærheden ligger byen Rabat med fæstningen med attraktioner som arkitektur, historie og en fantastisk udsigt fra fortet. Rabat er hjemsted for St. Pauls berømte katakomber som er fra romertiden.

Cityguide

Valletta – Oplev Maltas historiske hovedstad

Visit Valletta Valletta Video Valletta fakta Godt at vide i Valletta Hotel tilbud i Valletta Turistinformation i Valletta MUŻA, Merchants Stree Valletta T.: 356 22915502 www: Website Link Shopping i Valletta Hvad koster dagligvarer ? Hvad...

Godt at vide i Malta

De største byer i Malta

Hvad er de største byer i Malta ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Malta

Hvornår er helligdage i Malta ? Se liste med de nationale helligdage i Malta hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Malta ?

Hvilket sprog taler man i Malta ?

De officielle sprog er maltesisk og engelsk, og italiensk er også almindeligt forstået og talt. Stort set alle maltesiske borgere taler engelsk flydende.

Hvor mange indbyggere har Malta ?

Det samlede indbyggerantal i Malta er cirka 465.000

Hvad er hovedstaden i Malta ?

Hovedstaden og den største by i Malta er Valletta

Hvornår kom Malta i EU ?

Malta er med i EU, landet blev optaget 1. maj 2004

Er Malta med i Schengen ?

Malta har deltaget i Schengen samarbejdet siden 21. december 2007

Er Malta med i NATO ?

Malta er ikke med i NATO alliancen

Hvad er klokken i Malta ?

Malta har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Malta ?

De fleste vælger at købe vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Malta ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Malta ?

Man kan holde ferie i Malta næsten hele året, det er et spørgsmål om personlig smag hvornår man syntes det er bedst. Sommeren er som regel meget varm. Hvis du skal på aktiv ferie er de mest populære måneder maj og oktober.

Er det sikkert at rejse i Malta ?

Det sikkert at rejse i Malta, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Familieferie med børn i Malta

Skal du have børn med på ferie til Malta er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Malta with kids

Covid-19 / Coronavirus i Malta

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Malta. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Malta

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Malta ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Malta ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Malta ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Malta ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Malta

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Malta
114,605
Total confirmed cases
Updated on
Malta
113,168
Total recovered
Updated on
Malta
633
Total active cases
Updated on
Malta
804
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Malta

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

MALTA
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska