Visit Lyon

Frankrig

Fakta om Frankrig Frankrig strækker sig fra Middelhavet til Den Engelske Kanal og Nordsøen og fra Rhinen til Atlanterhavet Fra nordøst til sydvest deler Frankrig...

Auvergne-Rhône-Alpes

Auvergne-Rhône-Alpes Video Fakta om regionen   Andre regioner i Frankrig #AuvergneRhoneAlpes #France

Lyon fakta

Lyon er en stor by i Frankrig, der ligger tæt på floderne Saone og Rona. Befolkningen i Lyon anslår over 1 million indbyggere med forstæder. Byen blev grundlagt endnu i oldtidens romertid. På det tidspunkt blev Lyon kaldt de tre gallers hovedstad. En så høj politisk betydning af dette sted har hurtigt ført til økonomisk, religiøs, militær og politisk udvikling. Da Lyon var en af ​​de veludviklede industriregioner, blev det også et vigtigt handelscenter med udviklet banksystem. I slutningen af ​​det XV århundrede havde den største del af landets kunst, sociale og intellektuelle elite boliger i byen. Kun i efterkrigstiden var udviklingen af ​​Lyon målrettet mod at nå europæisk skala. I den periode i Lyon blev bygget adskillige hoteller, kulturelle og turisme faciliteter, transportsystem ruter og meget mere.

Det moderne Lyon er stadig centrum for industriregionen, men byen er mest kendt af et stort antal historiske steder af interesse. Dette sted er også berømt for sit æstetiske køkken, adskillige museer, der har et bredt udvalg af kunstværker, gamle malerier, tekstiler, møbler og andre antikviteter.

Den gamle del af Lyon ligger på Fourvière-bakken. Dette sted er en sand skønhed med sine gamle parker, den arkæologiske park Fourvière, ruinerne af det romerske teater og amfiteater, en enorm park og have Tet d’Or, Bellecour-pladsen, det gamle Croix Rousse-kvarter med speciale i silkevævning med dens labyrintgader , Terro-kvarteret, Saint Marten d’Ene-kirken og meget mere. Turister vil heller ikke glemme deres besøg på dukkemuseet i Hotel de Gadagne – et af de mest fantastiske palæer i byen bygget i renæssancestil.

Et af de mest majestætiske arkitektoniske monumenter i byen er rådhusbygningen. Det blev bygget i midten af ​​det 17. århundrede. Foran rådhusbygningen kan du se det historiske Place des Terreaux, som forud for dets opførelse var det permanente sted for et lille marked. Efter fremkomsten af ​​rådhuset blev denne plads udvidet. Nu er det omgivet af enestående historiske monumenter. Flere dage om ugen er rådhuset tilgængeligt for udflugter. En rig samling af gamle kunstværker er holdt i dens vægge.

Den vigtigste udsmykning af Place des Terreaux er Bartholdi-fontænen, som blev opkaldt efter billedhuggeren, der byggede den. Håndværkeren arbejdede på den skulpturelle komposition til denne fontæne i flere år og forventede, at den ville blive installeret i byen Bordeaux. Men efter afslutningen af ​​arbejdet havde byens myndigheder ikke nok midler til at installere dette springvand. Så blev det besluttet at installere springvand i Lyon.

Der er mange gamle religiøse bygninger i byen, blandt hvilke er værd at bemærke Eglise Saint-Nizier. Det blev bygget i den tidlige middelalder. Kirken blev opført på resterne af et ruineret romersk tempel. Efter den officielle åbning blev kirken ombygget mere end én gang. Den sidste storstilede genopbygning blev afsluttet i det 16. århundrede. Denne kirke har et meget interessant træk. Det bevarer den ældste underjordiske del, som går tilbage til det 6. århundrede, som indeholder en gammel krypt.

En af de mest besøgte kulturinstitutioner er Lyon Museum of Fine Arts. Med hensyn til mangfoldigheden og værdien af ​​de kunstværker, der er samlet i det, kan dette museum sammenlignes med Louvre. Museet indtager en meget smuk historisk bygning, som indtil 1600-tallet blev drevet af et benediktinerkloster. Efter et stykke tid husede det en kunstskole. Nu, i museet, er der mange unikke udstillinger, der går tilbage til det antikke Rom og Grækenland.

Det mest usædvanlige museum i Lyon er Lumiere-brødrenes husmuseum. Det har til huse i en luksuriøs historisk bygning og er udelukkende dedikeret til biografens opdagere. Bygningen, som museet ligger i, var tidligere ejet af familien Lumière. Brødrene åbnede deres første workshop og gennemførte de første eksperimenter med billedtransmission her. Blandt udstillingerne på dette museum er verdens første film, fotografiske plader samt gammelt kinematografisk udstyr og opfinderes ejendele.

Godt at vide i Lyon

Helligdage i Frankrig

Hvornår er helligdage i Frankrig ? Se liste med de nationale helligdage i Frankrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

LYON
Average rating:  
 0 reviews