Fakta om Luxembourg

Storhertugdømmet Luxembourg grænser op til Tyskland, Frankrig og Belgien. Det er et tresproget land med tysk, fransk og det lokale sprog, luxemburgsk som officielle sprog. Landet regeres af storhertugen af ​​Luxembourg.

Landet består for det meste af blødt bølgende højland og det bjergrige nordlige Luxembourg i Ardennerne. Moselfloden danner en naturlig grænse med Tyskland.

Hvad skal man se i Luxembourg ?

Hovedstaden er byen Luxembourg, som med sine historiske bygninger er på UNESCO verdensarvsliste. Byen er opdelt i Ville Haute som er det middelalderlige centrum og Ville Basse som er den smukkeste del af byen.

Nogle interessante steder er den gotiske katedral Notre Dame bygget i 1618, byens befæstninger og storhertugens palads. Neumünster er et tidligere benediktinerkloster der nu er kulturcenter. Casemates Bock er underjordiske befæstninger der er bygget i det 18 århundrede. Der er også flere krigsmindesmærker fra Anden Verdenskrig, bedst kendt er “Luxembourg American Cemetery and Memorial”.

Echternach er den ældste by i Luxembourg og er kendt for basilikaen hvor landets skytshelgen Willibrord er begravet. Echternach er et godt udgangspunkt for de der vil opleve den smukke Müllerthal, bedre kendt som “Lille Schweiz”. Her kan du vandre eller cykle gennem tætte skove med mange vandløb.

Den romantiske landsby Vianden med det fantastiske middelalderlige Beaufort Slot er et besøg værd. Fæstningens ligger ved Our floden omgivet af tætte skove. I Vianden kan du også besøge Victor Hugo huset.

Den lille by Remich er udgangspunkt for en tur ad Route du Vin hvor du kan lære mere om de mange fine vine der produceres i Moseldalen. Det er her luxembourgske vine som Riesling, Auxerrois og Pinot Gris produceres.

Cityguide

Luxembourg City – En hyggelig lille hovedstad

Visit Luxembourg City Luxembourg City Video Luxembourg City fakta Godt at vide i Luxembourg City Hotel tilbud i Luxembourg City Turistinformation i Luxembourg City Place Guillaume II 1648 Luxembourg T: +352 22...

Godt at vide i Luxembourg

De største byer i Luxembourg

Hvad er de største byer i Luxembourg ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Luxembourg

Hvornår er helligdage i Luxembourg ? Se liste med de nationale helligdage i Luxembourg hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Luxembourg ?

Hvilket sprog taler man i Luxembourg ?

Luxembourgs nationale sprog er luxembourgsk men også fransk og tysk er officielle sprog.

Hvor mange indbyggere har Luxembourg ?

Det samlede indbyggerantal i Luxembourg er cirka 645.000

Hvad er hovedstaden i Luxembourg ?

Hovedstaden i og den største by Luxembourg er Luxembourg By

Hvornår kom Luxembourg i EU ?

Luxembourg er med i EU, landet blev optaget 1. januar 1958

Er Luxembourg med i Schengen ?

Luxembourg er med i Schengen samarbejdet siden 26. marts 1995

Er Luxembourg med i NATO ?

Luxembourg har været med i NATO alliancen siden 24. august 1949

Hvad er klokken i Luxembourg ?

Luxembourg har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Luxembourg ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Luxembourg ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Luxembourg ?

Luxembourg har et tempereret klima med varme somre og kølige vintre uden ekstremer. De bedste tider er maj, juni og september, som normalt er behagelige måneder. Maj og juni er de tørreste og mest solrige måneder med juli og august de varmeste. Vejret om vinteren er sjældent hårdt, og december er en populær måned hvor mange kommer for at besøge Luxembourg by med julemarkedet på Place d’Armes.

Ardennerne der ligger højere er køligere end den sydlige del af Luxembourg. Højsæsonen her er fra midten af ​​juli til slutningen af ​​august. Ligesom i mange dele af Europa kan vejret være uforudsigeligt.

Er det sikkert at rejse i Luxembourg ?

Luxembourg er et af de mest sikre lande i Europa med meget lidt kriminalitet. Som alle steder hvor der er turister er der også lommetyve, så med normal fornuft er der ikke noget at frygte.

Familieferie med børn i Luxembourg

Skal du have børn med på ferie til Luxembourg er her link til oplevelser for børn og familier.

Website Link

Covid-19 / Coronavirus i Luxembourg

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Luxembourg. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Luxembourg

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Luxembourg ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Luxembourg ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Luxembourg ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Luxembourg ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Luxembourg

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Luxembourg
288,658
Total confirmed cases
Updated on
Luxembourg
283,668
Total recovered
Updated on
Luxembourg
3,867
Total active cases
Updated on
Luxembourg
1,123
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Luxembourg

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

LUXEMBOURG
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska