Visit Lodz

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Lodzkie

Lodzkie Video Fakta om regionen Lodzkie regionen ligger i det centrale Polen og grænser op til seks andre polske regioner Mazowieckie, Swietokrzyskie, Slaskie, Opolskie, Wielkopolskie og Kujawsko-Pomorskie. Den...

Lodz fakta

Lodz er en berømt by og et af de vigtigste industricentre i det centrale Polen. I 1423 fik Lodz officielt status som en by. Byen er kendt som en industriby med mange arbejderkvarterer og fabrikker.

I Lodz finder du et stort antal religiøse bygninger der repræsenterer forskellige religioner. Her ligger også den største jødiske kirkegård i Europa. Blandt populære seværdigheder er historisk museum, kunstmuseum og Ludwik Geilers hvide fabrik. Mange arkitektoniske seværdigheder i Lodz er bygget i barok byggestil og har rigt dekorerede bygningsfacader.

Et arkitektonisk monument fra slutningen af ​​det 19 århundrede er Alexander Nevsky katedralen som blev bygget i 1884. Katedralen har en farverig facade og kupler. Under krigen blev bygningen alvorligt beskadiget men er genopbygget.

Blandt de smukkeste bygninger er også Leopld Kindermann villaen som er bygget i jugendstil hvor facaden er dekoreret med smuk stuk, som er bevaret siden bygningen blev bygget. I dag er der kunstgalleri med samtidskunst i bygningen.

I centrum af byen ligger det smukke Izreal Poznanski palads som blev bygget i slutningen af ​​det 19. århundrede. I dag er der bymuseum med en meget stor samling af kunstværker og antikviteter.

Hvert år finder mange kulturelle begivenheder sted i Lodz. Blandt en af de bedst kendte er festival for polske og internationale technomusik grupper, der arrangeres hver september.

Godt at vide i Lodz

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

LODZ
Average rating:  
 0 reviews