Fakta om Litauen

Litauen er en af ​​de baltiske stater og er omgivet af Østersøen mod vest, Letland mod nord, Hviderusland mod øst og Polen mod sydvest. Litauen har en kystlinje med smukke sandklitter. Det er et land med meget historie og kultur som man finder i maleriske historiske byer, interessante gamle bygninger i forskellige arkæologiske stilarter, herunder gamle slotte, gamle bycentre, badebyer og mange attraktive national- og regionalparker.

Hvad skal man se i Litauen ?

Vilnius ligger i den sydøstlige del af Litauen og er den næststørste by i de baltiske stater. Det er kendt for den enestående arkitektur i dens gamle bydel, der er med på UNESCO verdensarvsliste. Det historiske centrum af Vilnius er et af de største i Europa med næsten 1500 gamle bygninger bygget gennem århundreder. Bedst kendt er Vilnius Universitet, den maleriske domkirke med klokketårnet og byporten, den eneste overlevende port af de første originale fem porte i bymuren.

Den mest imponerende bygning er katedralen på grund af dens størrelse og dens skarpe hvide farve. Den blev bygget i 1387 i gotisk stil, men blev genopbygget i klassisk stil mellem 1783 og 1801. Umiddelbart overfor ligger paladset som er en smuk bygning og landets tidligere diplomatiske og politiske centrum. Ruinerne af Gediminas slottet kan nås ved at gå op ad bakken eller med kabelbanen, herfra er der en god udsigt over Vilnius.

Litauens næststørste by er Kaunus, og der er masser at se på i den gamle bydel, der går tilbage til det 17. århundrede, i det gamle centrum kan du gå rundt i de smalle gågader. Ved kysten ligger feriestedet Palanga som har dejlige sandstrande og også er kendt for sin livlige atmosfære og mange restauranter, barer, caféer og natteliv.

Klaipeda er den ældste by i landet og er kendt for sine mange små skulpturer, byen har også en interessant gammel bydel.

Cityguide

Vilnius – Oplev Litauens smukke hovedstad

Visit Vilnius Vilnius Video Vilnius fakta Godt at vide i Vilnius Hotel tilbud i Vilnius Turistinformation i Vilnius Pilies g. 2 01124 Vilnius T: +370 5 262 9660 Website Link Shopping i Vilnius Hvad koster...

Godt at vide i Litauen

De største byer i Litauen

Hvad er de største byer i Litauen ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Litauen

Hvornår er helligdage i Litauen ? Se liste med de nationale helligdage i Litauen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Litauen ?

Hvilket sprog taler man i Litauen ?

I Litauen er det officielle sprog litauisk. De fleste yngre personer taler udmærket engelsk. Mange af den ældre generation taler tysk. Da tilknytningen til Polen historisk har været stærk er der mange, specielt i de større byer der taler polsk.

Hvor mange indbyggere har Litauen ?

Det samlede indbyggerantal i Litauen er cirka 2.800.000

Hvad er hovedstaden i Litauen ?

Hovedstaden og den største by i Litauen er Vilnius

Hvornår kom Litauen i EU ?

Litauen er med i EU, landet blev optaget 1. maj 2004

Er Litauen med i Schengen ?

Litauen har deltaget i Schengen samarbejdet siden 21. december 2007

Er Litauen med i NATO ?

Ja, Litauen er med i NATO alliancen siden 29. march 2004

Hvad er klokken i Litauen ?

Polen har en tidszone som er UTC +2. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Litauen ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Litauen ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Litauen ?

Det bedste tidspunkt at besøge Litauen er forår og efterår. Det er dog det tidspunkt, hvor der falder mest regn.

Foråret er en behagelig årstid med enkelte byger. Efteråret er også en god tid på året, hvor vejret er behageligt. Vinteren er normalt kold med mange dele af landet dækket af sne.

Er det sikkert at rejse i Litauen ?

Det sikkert at rejse i Litauen der har lav kriminalitet, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Det eneste du skal passe på er, som alle steder hvor der er turister, lommetyve. Bortset fra disse lommetyve er der ikke noget at frygte.

Familieferie med børn i Litauen

Skal du have børn med på ferie til Litauen er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Lithuania with kids

Covid-19 / Coronavirus i Litauen

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Litauen. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Litauen

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Litauen ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Litauen ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Litauen ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Litauen ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Litauen

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Lithuania
1,247,792
Total confirmed cases
Updated on
Lithuania
1,215,191
Total recovered
Updated on
Lithuania
23,282
Total active cases
Updated on
Lithuania
9,319
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Lithuania

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

LITHUANIA
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska