Visit Lisbon

Portugal

Fakta om Portugal Portugal ligger på den iberiske halvø og har en 800 kilometer lang kystlinje mod Atlanterhavet. Portugals eneste landegrænse er med Spanien i...

Lissabon Video

Lissabon fakta

Lissabon breder sig over stejle bjergskråninger med udsigt over floden Tejo. Lissabon består af alléer, grønne parker, gamle og nye kvarterer og smalle hyggelige gader. Det er en af ​​de ældste byer i verden og den ældste i Vesteuropa, ældre end andre hovedstæder som London, Paris og Rom. Blandt alle byer i Europa har Lissabon de varmeste vintre.

Hvad skal man se i Lissabon ?

Byens hjerte er Pombaline Baixa, et elegant distrikt, primært bygget efter jordskælvet i Lissabon i 1755. I byens centrum er det store Praca do Comercio et imponerende vartegn. Lissabons hovedgade, Avenida da Liberdade, er en bred, frodig boulevard med eksklusive butikker, der ender ved det cirkulære Praca de Marques de Pombal. I nærheden ligger de ældre kvarterer, Alfama og Mouraria, som begge har bevaret deres charme med deres snoede gyder og azulejo dækkede bygninger.

Alfama er det ældste distrikt i Lissabon der strækker sig ned ad den sydlige skråning fra slottet Sao Jorge til floden Tejo. Navnet stammer fra det arabiske Al-hamma, betyder springvand. Under den islamiske invasion udgjorde Alfama den største del af byen der var beboet af fiskere og fattige, bydelen er en labyrint af smalle gader og små pladser. Det er et historisk kvarter med mange Fado-barer, restauranter og små butikker. Slottet Sao Jorge er et maurisk slot, der ligger på en bakketop med udsigt over Lissabons historiske centrum og floden Tejo. Det befæstede citadel stammer fra middelalderen og er en af Lissabons vigtigste seværdigheder.

Mouraria er stedet hvor maurerne fik lov at blive boende efter den kristne erobring af Lissabon i 1147, før de blev fordrevet sammen med jøderne tre århundreder senere. Det er et autentisk kvarter der er blevet kendt som fadoens fødested. Hvis du bliver sulten mens du er i området skal du besøge Martim Moniz pladsen hvor der er restauranter der serverer mad fra hele verden.

Bairro Alto distriktet ligger på en bakketop og det er et kvarter med mange restauranter og barer der ligger i de smalle gader som kvarteret er berømt for. Bairro Alto betyder bogstaveligt talt det øvre kvarter og er centrum for den portugisiske hovedstads natteliv. De ældste huse i kvarteret er bygget i det 16 og 17 århundrede.

Alcantara er en forstad til Lissabon. I slutningen af ​​det 19. århundrede blev Alcantara et populært industriområde. men arkæologiske fund har vist at området var beboet allerede i bronzealderen. Romerne beboede også området og der er rester af villaer, lejre, Alcantara broen og en viadukt.

Belem er berømt som stedet, hvorfra mange af de store portugisiske opdagelsesrejsende startede deres opdagelsesrejser. Det er også her den tidligere kongelige residens, Belem-paladset fra det 17. århundrede ligger, det er i dag præsidentpalads. Belems måske mest berømte seværdighed er Torre de Belem, der blev bygget som et befæstet fyrtårn i det 16 århundrede for at beskytte indgangen til havnen.

Nogle kulturelle seværdigheder er Museu Nacional de Arte Antiga med en imponerende kunstsamling med blandt andet europæiske malerier fra det 14 til 19 århundrede. Calouste Gulbenkian museet har en større udstilling af egyptiske artefakter samt mange malerier af de store mestre som Rembrandt, Manet, Monet og Renoir. Museu do Azulejo er et af de vigtigste nationale museer med en imponerende stor samling af fliser.

Godt at vide i Lissabon

Helligdage i Portugal

Hvornår er helligdage i Portugal ? Se liste med de nationale helligdage i Portugal hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Hotel tilbud i Lissabon

Turistinformation i Lissabon

Rua do Arsenal 21
1100-038 Lisboa

T: +351 21 031 27 00
F: +351 21 031 28 99

Website Link

Shopping i Lissabon

Hvad koster dagligvarer ? Hvad koster middag på restaurant ? Hvad koster transport ? Her kan du se et aktuelt prisindeks for landet.

Website Link

Shoppingcenter og marked i Lissabon

Hvor er de bedste forretninger, shoppingcenter og markeder ? Hvis du kommer til byen første gang kan det være svært at finde de bedste muligheder for shopping. På website kan du finde anbefalinger af de bedste muligheder for shopping.

Website Link

Gode restauranter i Lissabon

Bliver du sulten ? Find gode og billige restauranter i Lissabon.

Når du er på ferie vil du sikkert have behov for at spise på et tidspunkt. For mange er spørgsmålet altid – hvor er det bedst at spise ?. Du kan se en liste med restauranter, priser, gode og dårlige restaurant anmeldelser samt rating på de fleste restauranter i byen.

Website Link

Ferie med børn i Lissabon

Hvis du skal på familie ferie med børn til Lissabon kan du her se nogle link med ideer til ferien.

Website – Holidays with children in Lissabon

Bedste rejsetidspunkt Lissabon

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt til en ferie i Lissabon ?

Du kan besøge Portugal på alle årstider, men afhængigt af hvad du vil se, er nogle sæsoner bedre end andre. Den travleste tid på året er i juli og august, hvor de fleste holder sommerferie. Generelt er de bedste tidspunkter at besøge Portugal mellem marts til begyndelsen af ​​juni eller fra midten af ​​september til slutningen af ​​november.

Det nordlige Portugal har ikke så meget sol som det sydlige Portugal. Efteråret er det bedste tidspunkt at besøge det nordlige Portugal hvor temperaturerne varierer mellem 17C og 25C. Efteråret er samtidig høstsæsonen, og den nordlige del af Portugal er kendt for de mange gode vine.

Hvordan er vejret i Lissabon ?

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for kommende periode. Vejrudsigt opdateres flere gange dagligt.

Lisbon
broken clouds
21 ° C
22.3 °
19.8 °
67 %
10.3kmh
75 %
ons
21 °
tors
21 °
fre
21 °
lør
25 °
søn
28 °

Hvor ligger Lissabon i Portugal ?

Hvor ligger Lissabon i Portugal og hvor langt er der ?, se kort og afstande her.

På kortet kan du se i hvor byen ligger i Portugal. Du kan også få rutebeskrivelser ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter du kan se et større kort med forslag hvordan du kan komme til Lissabon.

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Lissabon #Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

LISBON
Average rating:  
 0 reviews