Visit Linz

Østrig

Fakta om Østrig Østrig grænser op til Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Slovenien og Italien. Østrig er sammen med naboen, Schweiz, hele Europas vintersports sted....

Land Ober­österreich – Nogle af de billigste skisportssteder

Land Ober­österreich Video Fakta om regionen På grænsen til Tyskland og Tjekkiet er Ober­österreich et paradis for en naturentusiast. Med bemærkelsesværdige landskaber med søer, bjerge og frodige...

Linz fakta

Linz er en by, der indtager den tredje position på listen over de største bosættelser i Østrig. Her vil du altid se talrige busser med turister og lyse og maleriske steder fulde af mangfoldighed. Linz holder omhyggeligt sin historie. Du kan se alle de vigtigste seværdigheder på dette sted i dets historiske del, såkaldt “Gamle By”. Mens du går på stille, skyggefulde og smalle gader i denne del af Linz, vil du helt sikkert finde adskillige hyggelige taverner og ølhuse, små kirker primært designet i barokstil og to klostre – Wilhering og St. Florian.

Linz ligger på den nordlige del af Østrig på bredden af ​​Donau-floden. Byen blev bygget som militærfort nær grænsen til Tyskland. Linz blev grundlagt i cirka 410 f.Kr. Den centrale del af byen kombinerer organisk barokstil fra datiden med moderne komplekser bygget i moderne stil. Det historiske centrum af byen er holdt i meget god stand indtil vore dage. Turister kan også nyde at besøge den gamle måde, der forbinder piemonteregionen Alperne med den nordlige del af landet. Byens hovedtorv ligger lige ved bredden af ​​Donau. På denne plads er placeret det centrale rådhus, et kloster og slot Ursulinerhof, og Landhaus, bygningen, hvori er placeret regeringen og parlamentet i byen.

Linz kan også kaldes en kulturby, da her ligger adskillige teatre og musiksale. Blandt dem er Unzer-teatret – en fri forsamling, hvor forestillinger kombinerer koreografiske, komikere, dramatiske træk ved det autentiske stykke; Phoenix Theatre, der har specialiseret sig i klassiske forestillinger; Federal Theatre, der har fungeret i over 200 år og har et bredt udvalg af skuespil; Kamæleontater, Bruckners Koncertsal og Posthof.

I nærheden af ​​Linz er der et vigtigt naturligt vartegn – Hohe Tauern National Park. Dette er det største alpine reservat, som blev grundlagt i 1981. På dets område er der en enorm gletsjer og mere end 400 bjergtoppe, hvoraf nogle er mere end 3.000 meter høje. De fleste turistruter i dette reservat er åbne om sommeren. På denne tid af året kan du beundre krystalklare bjergsøer, smukke vandfald og bjergkilder.

Et af de smukkeste religiøse monumenter i byen er katedralen for den ubesmittede undfangelse. Det er en af ​​de største katolske katedraler i Østrig. Opførelsen af ​​katedralen varede mere end 70 år og blev endelig først færdig i 1924. Katedralen har bevaret mange originale udsmykningselementer. Dens besøgende kan beundre de smukke farvede glasvinduer, fresker og elementer af træværk.

Et slående middelalderligt vartegn er Rosenau Slot. Den første officielle omtale af dette slot refererer til 1593, og den nøjagtige dato for opførelsen af ​​slottet er ukendt. I løbet af hundreder af år af dets eksistens blev slottet genopbygget og restaureret mange gange. I begyndelsen af ​​det 18. århundrede fik den unikke træk af barokstilen, som er iboende i den allerede nu. Det smukke slot ændrede status mere end én gang. I visse perioder rummede det en skole, et plejehjem, en vævefabrik og endda en kirke. Besøgende vil helt sikkert blive fortalt om alle detaljerne i slottets historie under udflugten.

Et lidet kendt vartegn, som ikke er inkluderet i alle klassiske rejseguider, er Pension Steinbacher. Dette hus blev bygget til lokale arbejdere i slutningen af ​​det 19. århundrede, men de holdt ikke længe. Allerede i 1802 var huset i privateje, og for ikke så længe siden gennemførte det en total ombygning. Det vigtigste byggemateriale til opførelsen af ​​huset var sandsten. På trods af at dette materiale anses for at være ret skrøbeligt, er konstruktionen bevaret i sin oprindelige form til i dag.

Et vigtigt og betydningsfuldt arkitektonisk monument er “Holzheim Palace”. Det ligger i umiddelbar nærhed af Linz. Den første omtale af dette palads går tilbage til 1075. I begyndelsen af ​​det 18. århundrede blev paladset fuldstændig ødelagt af en brand. Det lykkedes dem at rekonstruere det i overensstemmelse med det allerførste projekt.

Godt at vide i Linz

Helligdage i Østrig

Hvornår er helligdage i Østrig ? Se liste med de nationale helligdage i Østrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

LINZ
Average rating:  
 0 reviews