Visit Lille

Frankrig

Fakta om Frankrig Frankrig strækker sig fra Middelhavet til Den Engelske Kanal og Nordsøen og fra Rhinen til Atlanterhavet Fra nordøst til sydvest deler Frankrig...

Hauts-de-France

Hauts-de-France Video Fakta om regionen   Andre regioner i Frankrig #HautsDeFrance #France

Lille fakta

Lille er Frankrigs fjerdestørste by, der perfekt kombinerer kultur og historie fra Flandern, Frankrig og Norge. Det er beliggende i Nord-Pas-de-Calais-regionen og er kendt som Europas kommercielle centrum. Lille ligger på krydset mellem fem store autoruter.

Byens arkitektur er meget farverig og diversificeret, fordi den kombinerer forskellige påvirkninger fra den franske stil og kunst, som er blevet bragt til dette sted af kongen Ludvig XIV, uforglemmelig flamsk arkitektur og en del af det spanske Holland. I Lille er der adskillige interessante gader, caféer, restauranter og souvenirbutikker, som simpelthen skal besøges.

Lille er berømt for sine museer og historiske kvarterer, det centrale torv ved navn Grand Place og den gamle børsbygning, der engang har været et stort handelscenter og det bedste sted at købe kvalitetstøj. Lilles storslåede arv opbevares i museernes haller. De mest populære museer i Lille er Museum of Natural History and Geology of Lille berømt for sine akvarier og et insektarium; General De Gaulles museum; Museum of Fine Arts, som har rige samlinger med værker af så store kunstnere som Botticelli, Rubens, Delacroix, Titian, Goya, Veronese – dette er Frankrigs næststørste billedgalleri efter Louvre. Parisian Gates er en af ​​de største arkitektoniske seværdigheder i Lille. Portene blev bygget for at fejre byens tilslutning til Frankrigs territorium i XVII århundrede. Nutidens Lille kombinerer elegancen af ​​gamle bygninger og moderne arkitekturstil.

I en luksuriøs historisk bygning ligger museet for hospitalet Jeanne de Flandre. Det er beliggende i hjertet af den gamle bydel. I første halvdel af 1200-tallet rummede denne bygning et hospital, som blev grundlagt efter ordre fra grevinde Jeanne de Flandre. Hun donerede sit eget palads til hospitalet. På trods af at bygningen ændrede status fra den ene dag til den anden, har den bevaret sin tidligere luksuriøse finish. I dag kan besøgende på museet beundre den smukke udsmykning, hvoraf nogle elementer er bevaret siden det 15. århundrede. Bygningen rummer en rig samling af kunstværker og antikke møbler samt skulpturer og porcelænsprodukter.

Lille har mange smukke kirker. En af de mest usædvanlige er katedralen Notre-Dame de la Treille. Det blev bygget i 1854 og er et spektakulært monument i nygotisk stil. Ser man på katedralen nu, er det svært at antage, at den er bygget for mere end 150 år siden, da bygningen fremstår meget moderne. For ikke så længe siden blev den sidste rekonstruktion af katedralen afsluttet, hvor den fik en ny glaseret facade. Indenfor var det muligt at bevare de smukke glasmosaikvinduer og andre elementer i den gamle udsmykning.

Den mest usædvanlige kulturinstitution er La Piscine-museet, som ligger i umiddelbar nærhed af Lille. Dette museum blev åbnet i de ombyggede gamle badefaciliteter. I dag er dens udstillinger placeret direkte i svømmebadene, som længe ikke har været brugt til deres tilsigtede formål. Dette museum gemmer en omfattende samling af kunstværker og designertilbehør. Der er endda en kollektion af eksklusive designerstoffer. På grund af den unikke atmosfære og udsmykning har dette museum ingen side.

Lille har delvist bevaret de gamle fæstningsværker. Deres ældste element er Noble Tower. Dens konstruktion blev påbegyndt i 1402. Det blev det højeste af 65 tårne ​​inkluderet i befæstningskomplekset. Dette tårn var ubesejret indtil 1667. Efter at det led under et af de næste slag, blev det hurtigt restaureret. Mod slutningen af ​​1800-tallet mistede tårnet sin strategiske betydning og blev lagt øde. Men i 1922 var det blevet fuldstændig restaureret og anerkendt som et af de vigtigste historiske monumenter i byen. Nu nær tårnet er der et mindesmærke dedikeret til ofrene for Anden Verdenskrig

Godt at vide i Lille

Helligdage i Frankrig

Hvornår er helligdage i Frankrig ? Se liste med de nationale helligdage i Frankrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

LILLE
Average rating:  
 0 reviews