Fakta om Letland

Letland ligger mellem Estland i nord og Litauen i syd ved Østersøkysten. Inde i landet grænser det også op til Rusland og Hviderusland. 45% af landet er dækket af naturlige skove, og kystlinjen strækker sig over 500 kilometer med lange sandstrande.

Landet er rigt på historie, kultur og arkitektur. I 2014 blev Letlands hovedstad, Riga, udnævnt til europæisk kulturhovedstad. Landet er også berømt for sin folkesang og afholder jævnligt den lettiske sang- og dansefestival.

Hvad skal man se i Letland ?

Rigas gamle bydel, som er optaget på UNESCO verdensarvsliste er en smuk by med snoede brostensbelagte gader. Her er mange spændende museer og kunstgallerier, et pulserende natteliv og mange hyggelige restauranter og caféer. Riga har den største koncentration af tysk art nouveau-arkitektur i Europa.

Uden for Riga er der mange interessante byer og regioner. Jurmala er det største feriested på Østersøkysten og ligger kun 25 kilometer fra Riga. Jurmala er også berømt for sine helbredende spa behandlinger. Kuldige er kendt som Letlands Venedig på grund af de mange floder der løber gennem området. Det er en smuk gammel historisk by og har en af ​​de ældste murstensbroer i Europa.

Cesis er en charmerende by med brostensbelagte gader, historiske træbygninger og et middelalderslot fra det 16. århundrede. Museet for historie og kunst her er et besøg værd. Gauja Nationalpark byder på mangfoldig natur med sine mange klipper og huler og rummer 500 kulturelle og historiske monumenter. I Dunte kan man besøge Munchhausen Museum, som er baseret på den legendariske Baron Von Munchhausen der boede i Dunte.

Cityguide

Riga – Letlands jugendstil hovedstad

Visit Riga Riga Video Riga fakta Godt at vide i Riga Hotel tilbud i Riga Turistinformation i Riga Rātslaukums 6 1050 Rīga T: +371 67 037 900 Website Link Shopping i Riga Hvad koster dagligvarer...

Godt at vide i Letland

De største byer i Letland

Hvad er de største byer i Letland ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Letland

Hvornår er helligdage i Letland ? Se liste med de nationale helligdage i Letland hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Letland ?

Hvilket sprog taler man i Letland ?

I Letland er det officielle sprog lettisk. De fleste yngre personer taler udmærket engelsk. Mange af den ældre generation taler tysk.

Hvor mange indbyggere har Letland ?

Det samlede indbyggerantal i Letland er cirka 1.900.000

Hvad er hovedstaden i Letland ?

Hovedstaden og den største by i Letland er Riga

Hvornår kom Letland i EU ?

Letland er med i EU, landet blev optaget 1. maj 2004

Er Letland med i Schengen ?

Letland har deltaget i Schengen samarbejdet siden 21. december 2007

Er Letland med i NATO ?

Ja, Letland er med i NATO alliancen siden 29. march 2004

Hvad er klokken i Letland ?

Letland har en tidszone som er UTC +2. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Letland ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Letland ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Letland ?

Det bedste tidspunkt at besøge Letland er forår og efterår. Det er dog det tidspunkt, hvor der falder mest regn.

Foråret er en behagelig årstid med enkelte byger. Efteråret er også en god tid på året, hvor vejret er behageligt. Vinteren er normalt kold med mange dele af landet dækket af sne.

Er det sikkert at rejse i Letland ?

Det sikkert at rejse i Letland der har lav kriminalitet, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Det eneste du skal passe på er, som alle steder hvor der er turister, lommetyve. Bortset fra disse lommetyve er der ikke noget at frygte.

Familieferie med børn i Letland

Skal du have børn med på ferie til Letland er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Latvia with kids

Covid-19 / Coronavirus i Letland

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Letland. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Letland

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Letland ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Letland ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Letland ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Letland ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Letland

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Latvia
929,051
Total confirmed cases
Updated on
Latvia
891,237
Total recovered
Updated on
Latvia
31,824
Total active cases
Updated on
Latvia
5,990
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Latvia

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

LATVIA
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska