Fakta om Kroatien

Kroatien ligger på østsiden af ​​Adriaterhavet øst for Italien og grænser op til Slovenien mod nordvest, Ungarn mod nord, Bosnien-Hercegovina mod sydøst, Serbien i øst og Montenegro mod syd. Kroatien var tisligere en del af Jugoslavien. Landet er geografisk varieret med flade sletter langs den ungarske grænse og lave bjerge og højland nær Adriaterhavskysten og øerne. Der er mange øer langs Adriaterhavets kystlinje, de største er Krk og Cres.

Hvad skal man se i Kroatien ?

Zagreb, hovedstaden, er en pulserende by. Byen har en charmerende middelalderlig gammel by med arkitektur og brostensbelagte gader, der minder om Wien, Budapest, Prag og andre centraleuropæiske hovedstæder.

Dubrovnik er det bedst kendte turistcenter i Kroatien. Byen har en fantastisk intakt bymur og er opført på UNESCO verdensarvsliste og har tilnavnet, Adriaterhavets perle. I dag er det en af ​​de smukkeste byer i Middelhavet. Kongedømmer, præsidenter og diplomater har alle favoriseret byen. Dubrovnik har en fantastisk arkitektur og kan prale af spektakulære kirker, klostre og museer.

Split ligger i det centrale Dalmatien og er det økonomiske centrum for den østlige Adriaterhavskyst. Man kan stadig se de romerske mure, pladser og templer, som er tilbage.

Istrien er den største halvø i Adriaterhavet og ligger i spidsen af ​​Adriaterhavet mellem Trieste bugten og Kvarnerbugten. Det deles af tre lande: Kroatien, Slovenien og Italien. Den italienske indflydelse her er ret betydelig. Det største feriested er Porec med gode strande. Inde i landet ligger Pula med det interessante romerske amfiteater.

Kvarnerbugten er en bugt i det nordlige Adriaterhav beliggende mellem Istrien halvøen og det nordlige fastland. Her ligger havnebyen Rijeka og Opatija som er et populært feriested omgivet af smukke skove.

Cityguide

Dubrovnik – Oplev Dubrovniks mure

Visit Dubrovnik Dubrovnik Video Dubrovnik fakta Godt at vide i Dubrovnik Hotel tilbud i Dubrovnik Turistinformation i Dubrovnik Obala Ivana Pavla II. br.1 20000 Dubrovnik Website Link Shopping i Dubrovnik Hvad koster dagligvarer ?...

Zagreb – Oplev Kroatiens smukke hovedstad

Visit Zagreb Zagreb Video Zagreb fakta Godt at vide i Zagreb Hotel tilbud i Zagreb Turistinformation i Zagreb Trg bana J.Jelačića 11 10000 Zagreb Website Link Shopping i Zagreb Hvad koster dagligvarer ? Hvad...

Godt at vide i Kroatien

De største byer i Kroatien

Hvad er de største byer i Kroatien ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Kroatien

Hvornår er helligdage i Kroatien ? Se liste med de nationale helligdage i Kroatien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Kroatien ?

Hvilket sprog taler man i Kroatien ?

Det officielle sprog er kroatisk, der tales også en række andre sprog. Mange taler tysk og langt de flest yngre taler også engelsk.

Hvor mange indbyggere har Kroatien ?

Det samlede indbyggerantal i Kroatien er cirka 4.200.000

Hvad er hovedstaden i Kroatien ?

Hovedstaden og den største by i Kroatien er Zagreb

Hvornår kom Kroatien i EU ?

Kroatien er med i EU, landet blev optaget 1. juli 2013

Er Kroatien med i Schengen ?

Kroatien deltager ikke i Schengen samarbejdet

Er Kroatien med i NATO ?

Kroatien har været med i NATO alliancen siden 1. april 2009

Hvad er klokken i Kroatien ?

Kroatien har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig på fastlandet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Kroatien ?

Officielt er der ingen problemer med at drikke vandet fra hanerne. De fleste vælger dog at købe vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Kroatien ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Kroatien ?

Man kan holde ferie i Kroatien hele året, det er et spørgsmål om personlig smag hvornår man syntes det er bedst. I storbyerne er sommeren generelt meget varm og måske ikke den ideelle tid til at være på storbyferie.

Er det sikkert at rejse i Kroatien ?

Det sikkert at rejse i Kroatien, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Familieferie med børn i Kroatien

Skal du have børn med på ferie til Kroatien er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Croatia with kids

Covid-19 / Coronavirus i Kroatien

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Kroatien. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Kroatien

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Kroatien ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Kroatien ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Kroatien ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Kroatien ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Kroatien

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Croatia
1,229,570
Total confirmed cases
Updated on
Croatia
1,208,702
Total recovered
Updated on
Croatia
3,981
Total active cases
Updated on
Croatia
16,887
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Croatia

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

CROATIA
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska