Visit Krakow

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Malopolskie

Malopolskie Video Fakta om regionen Malopolskie regionen ligger i det sydlige Polen og grænser mod syd op til Slovakiet. Regionens hovedstad er Krakow, Polens kulturelle hovedstad. Hvad skal man...

Krakow Video

Krakow fakta

Krakow er Polens tredje største by med cirka 740.000 indbyggere og byen er hovedstad i regionen Malopolskie. Krakow var Polens officielle hovedstad indtil 1596 og er et vigtigt kulturcentrum. Byen regnes som en af ​​Europas smukkeste byer og den gamle bydel er UNESCO verdensarv.

Krakow er en af landets mest interessante byer og seværdighederne ligger tæt i Krakow hvis historie går helt tilbage til stenalderen. I nyere historisk tid starter Krakows historie i 1257 hvor byen får sine byrettigheder og samtidig opføres bymuren omkring det der i dag er centrum af Krakow.

Krakow var en af de få Polske byer der slap gennem Anden verdenskrig uden nævneværdige ødelæggelser og dette nyder de hundredetusinder af turister der hvert år besøger byen godt af i dag. Det var for eksempel her man optog Spielberg filmen Schindlers liste og det jødiske kvarter Kazimierz dannede naturlige kulisser til filmen.

Midt i Krakow ligger den berømte og meget charmerende markedsplads med den gamle markedshal, Sukiennice der er en af byens mest bemærkelsesværdige bygninger. Oprindeligt blev den 100 meter lange hal opført i år 1300. I dag kan de mange turistboder i markedshallen tilbyde smykker i guld, sølv og rav. Smukke skakspil i alle tænkelige størrelser og faconer samt skind og tekstiler.

På markedspladsen finder du endvidere Mariakirken med det berømte fløjalter i guld. Alteret er Europas alter fra middelalderen. Hver dag kl. 12.00 åbnes alteret og afslører en skulpturgruppe udført med megen realisme. Det er også fra Mariakirken at en hornblæser hver fulde time blæser en fanfare ud mod de 4 verdenshjørner til minde om dengang en hornblæser reddede Krakow fra invasion.

Godt at vide i Krakow

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Hotel tilbud i Krakow

Turistinformation i Krakow

Rynek Główny 1/3
31-042 Kraków

Tel.: +48 124337310

Website Link

Shopping i Krakow

Hvad koster dagligvarer ? Hvad koster middag på restaurant ? Hvad koster transport ? Her kan du se et aktuelt prisindeks for landet.

Website Link

Shoppingcenter og marked i Krakow

Hvor er de bedste forretninger, shoppingcenter og markeder ? Hvis du kommer til byen første gang kan det være svært at finde de bedste muligheder for shopping. På website kan du finde anbefalinger af de bedste muligheder for shopping.

Website Link

Gode restauranter i Krakow

Bliver du sulten ? Find gode og billige restauranter i Krakow.

Når du er på ferie vil du sikkert have behov for at spise på et tidspunkt. For mange er spørgsmålet altid – hvor er det bedst at spise ?. Du kan se en liste med restauranter, priser, gode og dårlige restaurant anmeldelser samt rating på de fleste restauranter i byen.

Website Link

Ferie med børn i Krakow

Hvis du skal på familie ferie med børn til Krakow kan du her se nogle link med ideer til ferien.

Website – Krakow with kids

Bedste rejsetidspunkt Krakow

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt til en ferie i Krakow ?

Polen har et klima generelt med kolde vintre, normalt mellem -5º og 5º og behageligt varme somre, normalt mellem 20º og 30º. Inden for Polens grænser varierer vejret dog meget mellem regionerne. Generelt vælger de fleste turister at rejse til Polen mellem maj og september.

Hvordan er vejret i Krakow ?

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for kommende periode. Vejrudsigt opdateres flere gange dagligt.

Krakow
light rain
11.4 ° C
12.2 °
10.9 °
89 %
2.1kmh
75 %
tirs
11 °
ons
15 °
tors
11 °
fre
11 °
lør
14 °

Hvor ligger Krakow i Polen ?

Hvor ligger Krakow i Polen og hvor langt er der ?, se kort og afstande her.

På kortet kan du se i hvor byen ligger i Polen. Du kan også få rutebeskrivelser ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter du kan se et større kort med forslag hvordan du kan komme til Krakow.

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Krakow #Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

KRAKOW
Average rating:  
 0 reviews