Visit Katowice

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Slaskie

Slaskie Video Fakta om regionen Slaskie (tysk:Schlesien) regionen er et af de vigtigste industriområder i Polen. Regionen har det største storbyområde med Katowice i centrum. Regionens hovedstad er...

Katowice fakta

Katowice er kendt som et center for minedrift og tung industri, regionen er rig på kul. Men udover de mange industrier og miner er der mange historiske og kulturelle seværdigheder i byen og regionen.

Blandt de mest interessante seværdigheder i Katowice er Kristi Frelsers katedralen og den katolske Mariakirke. Kirkerne er smukt dekoreret med skulpturer og kalkmalerier og den indre udsmykning er håndlavet. Peter og Paulus kirken med det høje spidse tårn er bygget i 1902 kirken er udsmykket med smukke skulpturer og glasmosaikvinduer mens den indvendige udsmykning er forblevet praktisk talt uændret.

I byen er der bevaret mange interessante arkitektoniske strukturer fra forskellige historiske perioder, blandt andet det smukke Goldstein Palads der blev bygget i anden halvdel af det 19 århundrede til en af de rigeste indbyggere i byen. Salene er dekoreret med smuk stuk og skulpturer og mange af de gamle ornamenter er blevet bevaret i paladset indtil nu. En anden smuk bygning i Katowice er Silesia teaterbygningen som er bygget i 1907.

Hvis du kan lide musik skal du besøge Silesia koncerthallen hvor der tit er koncerter med berømte europæiske kunstnere. Normalt er der på tirsdage solokoncerter og på fredage spiller det filharmoniske orkester.

På byens historiske museum kan du se en stor samling af genstande der har forbindelse til byens historie. Museet for antikt interiør har mange interessante udstillinger med samlinger af smykker, mønter, møbler og skulpturer. Et andet kendt museum er Silesian Hut der ligger i en meget smuk gammel bygning. Her er den atmosfære, der var typisk for hytterne i Schlesien i begyndelsen af ​​det 19 århundrede genskabt meget præcist. Ud over husholdningsartikler og nationaldragter har museet en interessant samling af malerier. Museet er kendt som et sted hvor der afholdes forskellige kulturelle begivenheder relateret til byens historie og traditioner.

Du kan også gå en tur i byens hovedpark hvor du også kan finde planetarium og observatorium. I Kosciuszko parken kan du også se Sankt Michaels kirken som er den ældste bygning i byen. Oprindeligt stod kirken der er fra 1510 i en lille landsby, men blev flyttet til parkens område i 1938. Kirken er kendt i hele Polen for det fantastiske ydre, men også for de velbevarede gamle dekorationer med smukt udskåret træarbejde.

Godt at vide i Katowice

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

KATOWICE
Average rating:  
 0 reviews