Fakta om Italien

Nogle siger, at Italien har det hele. Dette kan være sandt, Italien har smuk natur lige fra dets naturskønne kystområder til de farverige bjerge og et stort væld af kultur, arkitektur og gamle steder. Der er moderne byer og metropoler, der afspejler det moderne Italien. Og naturligvis Italiens gaver til verden med det vidunderlige køkken og vine.

Italien grænser op til Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien i nord. Landet, som er støvleformet, er omgivet af det liguriske og det tyrrhenske hav mod vest, Middelhavet og Det Ioniske Hav mod syd og Adriaterhavet mod øst. Landskabet er mangfoldigt, men kan primært beskrives som bjergrigt, herunder Alperne og Appenninernes bjergkæder der gennemskærer det meste af landet. To store øer er en del af Italien, Sardinien, som er øen ud for Italiens vestkyst i Middelhavet og Sicilien, på den sydlige spids af støvlen.

Hvad skal man se i Italien ?

Startende med den evige by Rom, kan man finde en lang række af de resterende vidundere i Romerriget og nogle af verdens bedst kendte arkæologiske steder. Men Rom tilbyder også alle bekvemmelighederne i en by i international verdensklasse. Firenze, nogle gange kendt som renæssancens vugge, er Toscanas største attraktion, men de nærliggende bjergbyer Siena, Pisa og Lucca i Toscana er interessante. Ved siden af ​​ligger Umbrien, fyldt med mange maleriske byer som Perugia, Orvieto, Gubbio og Assisi. Alle kender Venedigs kanaler med dens romantiske charme.

I de norditalienske alper ligger den imponerende bjergkæde Dolomitterne med førsteklasses skisportssteder som Bolzano og Cortina d’Ampezzo. I den nordlige del af Italien ligger flere dejlige og charmerende byer som Parma og Verona. De tilbyder ikke kun ægte italiensk karakter, men også historie og kultur. Sydtyrol og den kosmopolitiske by Trieste byder på en unik centraleuropæisk flair. Torino er en by i verdensklasse og Italiens industrielle hovedstad. Landets største havn er Genova ved Middelhavet. Milano er det vigtigste forretningscenter, men byder også på andre attraktioner såsom katedralen og fremragende shopping muligheder. Noget særligt for Italien er de smukke og naturskønne søer, alle beliggende i den nordlige del af landet. Comosøen, Gardasøen, Luganosøen og Maggioresøen er de vigtigste. Napoli er en kosmopolitisk travl by, tæt på ligger de dramatiske ruiner af Pompei, det vulkanske Vesuv, den romantiske Amalfikyst og de fantastiske øer Capri og Ischia.

Cityguide

Abruzzo

Abruzzo Video Fakta om regionen Abruzzo har det hele, du kan næsten opleve hele Italien i denne region med et varieret landskab, kendt for badebyer, bjerglandskab og...

Ancona

Visit Ancona Ancona fakta Italien er fuld af maleriske byer, og Ancona er en af ​​dem. Her finder du mange interessante historiske seværdigheder og besøger flere...

Aosta

Visit Aosta Aosta fakta Som et berømt skisportssted er Aosta kendt for sine luksushoteller og det brede spektrum af tjenester og underholdning. Byen er opdelt i...

Bari

Visit Bari Bari fakta På trods af at Bari er en ret stor moderne by, har den formået at bevare sin unikke atmosfære af hjemmekomfort, hvilket...

Basilicata

Basilicata Video Fakta om regionen Basilicata regionen ligger med Det Ioniske Hav mod sydøst og Calabrien regionen mod sydvest. Den indre del af regionen er den sydlige...

Godt at vide i Italien

De største byer i Italien

Hvad er de største byer i Italien ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Italien

Hvornår er helligdage i Italien ? Se liste med de nationale helligdage i Italien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Italien ?

Hvilket sprog taler man i Italien ?

Det officielle sprog er italiensk, i det nordlige Italien tales der også tysk. Langt de flest yngre taler engelsk.

Hvor mange indbyggere har Italien ?

Det samlede indbyggerantal i Italien er cirka 60.650.000

Hvad er hovedstaden i Italien ?

Hovedstaden og den største by i Italien er Rom

Hvornår kom Italien i EU ?

Italien er med i EU, landet blev optaget 1. januar 1958

Er Italien med i Schengen ?

Italien har deltaget i Schengen samarbejdet siden 26. oktober 1997

Er Italien med i NATO ?

Italien har været med i NATO alliancen siden 24. august 1949

Hvad er klokken i Italien ?

Italien har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig på fastlandet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Italien ?

Officielt er der ingen problemer med at drikke vandet fra hanerne. De fleste vælger dog at købe vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Italien ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Italien ?

Man kan holde ferie i Italien hele året, det er et spørgsmål om personlig smag hvornår man syntes det er bedst. I storbyerne er sommeren generelt meget varm og måske ikke den ideelle tid til at være på storbyferie.

Er det sikkert at rejse i Italien ?

Det sikkert at rejse i Italien, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Familieferie med børn i Italien

Skal du have børn med på ferie til Italien er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Italy with kids

Covid-19 / Coronavirus i Italien

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Italien. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Italien

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Italien ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Italien ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Italien ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Italien ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Italien

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Italy
22,358,487
Total confirmed cases
Updated on
Italy
21,737,122
Total recovered
Updated on
Italy
444,389
Total active cases
Updated on
Italy
176,976
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Italy

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

ITALY
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska