Fakta om Irland

Irland er opdelt i Republikken Irland, som dækker fem sjettedele af øen og Nordirland, som er en del af Storbritannien, og som dækker det resterende område beliggende i den nordøstlige del af øen. Irland består af relativt lavtliggende bjerge, der omgiver en central slette der strækker sig ind i landet. Irlands frodige vegetation kommer som følge af øens milde klima og hyppige nedbør.

Hvad skal man se i Irland ?

Den mest besøgte destination er Dublin, Irlands hovedstad med det store universitet, Trinity College, hvor den gamle Book of Kells er placeret. Dublins største seværdigheder er Dublin Castle, Guinness Brewery og det ikoniske Abbey Theatre. Irlands vestkyst er det mest naturskønne område i landet. Killarney i den sydvestlige del af County Kerry er, udover at være en meget attraktiv by, det ideelle udgangspunkt for at besøge de tre turistregioner, der byder på dramatiske vilde landskaber og spektakulære naturskønne forrevne kyster. Dette område kaldes Ring of Kerry – en cirkulær rejse rundt om Dingle halvøen og Beara halvøen.

På vestkysten ligger Connemara i den nordvestlige del af County Galway, hvor du kan se bjerge med en dyb og rig farve af grøn. Byen Galway er et vigtigt turistcenter og kaldes porten til de naturskønne områder. Galway er en travl by med et livligt natteliv og har charmerende gågader og masser pubber og caféer.

Kilkenny i det sydøstlige Irland er kendt som Irlands middelalderhovedstad. Kilkenny har et pulserende natteliv, attraktive gader, gode shoppingmuligheder, en rig kulturarv og er berømt for sine mange middelalderbygninger. Cork der ligger ved ​​floden Lee i den sydlige del af landet, er den næststørste by i Irland. Elizabeth Fort Market Festival finder sted om søndagen inden for det historiske forts mure og her kan du købe lokalt kunsthåndværk, gourmetmad og du kan se gode underholdning med musik og shows.

Cityguide

Dublin – Det er tid til en øl

Visit Dublin Dublin Video Dublin fakta Godt at vide i Dublin Hotel tilbud i Dublin Turistinformation i Dublin 25 Suffolk Street Dublin 2 Tel.: +353 1850 230 330 Website Link Shopping i Dublin Hvad koster...

Godt at vide i Irland

De største byer i Irland

Hvad er de største byer i Irland ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Irland

Hvornår er helligdage i Irland ? Se liste med de nationale helligdage i Irland hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Irland ?

Hvilket sprog taler man i Irland ?

I Irland er det officielle sprog de fleste taler Engelsk, dog med en kraftig lokal accent. Gælisk er også officielt sprog og de flest vej og gadeskilte er tosprogede, det er dog ikke alle irere der taler Gælisk.

Hvor mange indbyggere har Irland ?

Det samlede indbyggerantal i Irland er cirka 4.590.000

Hvad er hovedstaden i Irland ?

Hovedstaden og den største by i Irland er Dublin

Hvornår kom Irland i EU ?

Irland er med i EU, landet blev optaget 1. januar 1973

Er Irland med i Schengen ?

Irland er ikke med i Schengen samarbejdet

Er Irland med i NATO ?

Irland er ikke med i NATO alliancen

Hvad er klokken i Irland ?

Irland har en tidszone som er UTC +0. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Irland ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Irland ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Irland ?

Klimaet i Irland er tempereret, hvilket gør at Irland er en destination der kan besøges året rundt. Bemærk at det kan være køligt om natten, selv om sommeren.

Irland har ufortjent fået ry for at det regner hele tiden. Ind imellem regner det, men det varer ikke længe, ​​og solen kan komme frem når som helst. Den mest solrige region i Irland er den sydøstlige del.

Der er sjældent sne i Irland og temperaturen om vinteren falder sjældent til under frysepunktet. Juli og august er de varmeste måneder. Ingen del af landet er mere end 110 kilometer fra havet, dette er årsagen til at temperaturerne ikke varierer meget fra sted til sted.

Er det sikkert at rejse i Irland ?

Irland er blandt verdens mest sikre land at rejse i. Irland har dog som de fleste andre lande problemer med lommetyve i storbyerne. Bortset fra det kan du færdes sikkert både i byer og i landområder.

Familieferie med børn i Irland

Skal du have børn med på ferie til Irland er her link til oplevelser for børn og familier.

Website Link

Covid-19 / Coronavirus i Irland

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Irland. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Irland

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Irland ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Irland ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Irland ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Irland ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Irland

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Ireland
1,662,008
Total confirmed cases
Updated on
Ireland
1,648,287
Total recovered
Updated on
Ireland
5,836
Total active cases
Updated on
Ireland
7,885
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Ireland

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

IRELAND
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska