Visit Innsbruck

Østrig

Fakta om Østrig Østrig grænser op til Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Slovenien og Italien. Østrig er sammen med naboen, Schweiz, hele Europas vintersports sted....

Land Tirol

Land Tirol Video Fakta om regionen   Andre regioner i Østrig #Tirol #Osterreich

Innsbruck fakta

Innsbruck er omgivet af en højderyg af maleriske bjerge og er et smukt sted, der tiltrækker mange turister. Hvert år besøges byen og skisportsstederne i nærheden af ​​cirka to millioner mennesker. Innsbruck er blevet så populær på grund af en unik kombination af kulturelle, naturlige og sportslige attraktioner. Selv gamle romere vidste, at sammenløbet af kroen og Schill er det bedste sted at bo. De grundlagde Wilden – en forløber for den moderne by Innsbruck.

Under sin udvikling er byen blevet et vigtigt middelalderligt handelscentrum og Tyrols hovedstad. Innsbruck er stedet for adskillige smukke bygninger lavet i barokstil. Størstedelen af ​​dem findes i Den Gamle By. Resten af ​​byen har dog ikke mindre interessante seværdigheder, såsom den alpine zoologiske have eller et historisk sted, hvor Andreas Hofer, lederen af ​​tyrolske bønders oprør mod franske og bayerske angribere, vandt en vigtig sejr i 1809. Innsbruck er udgangspunktet for at opdage Tyrol.

Friedrich Street
er hovedgaden i den gamle bydel. Adskillige typiske gamle gader støder op til Friedrich Street. Turister, der besøger dette sted, bliver straks nedsænket i barokkens atmosfære. Du vil dog finde andre arkitektoniske stilarter der. Nummer 15 i denne gade er placeringen af ​​Innsbrucks mest berømte symbol – “Golden Roof” (“Das goldene Dach”). Denne store, 16 m høje bygning med karnapper er beklædt med forgyldte kobbertagsten. I 1500 blev det føjet til paladset for datidens tyrolske herskere, så Kaiser kunne observere livet på pladsen fra det hus. Et af reliefferne på facaden forestiller nysgerrige Kaiser og hans to koner. Ikke langt væk fra huset, nær det gamle rådhus (Alte Rathaus) (XV århundrede) vil turister finde City Tower, som er 56 meter højt, og som er udstyret med en observationsplatform. Tårnet blev bygget i det XIV århundrede, og senere blev det modificeret for at passe til traditionerne fra det XVI århundrede. Hvis du nyder en fusion af stilarter, bør du ikke glemme at besøge Helblinghaus, som ligger på den anden side af gaden. Oprindeligt bygget i gotisk stil, i det XVIII århundrede var bygningen rigt dekoreret i rokokostil.

Domplatz.
Cathedral Square (Domplatz) er placeringen af ​​St. Jacob Cathedral bygget i barokstil. Bygningen af ​​katedralen stod færdig i begyndelsen af ​​det XVIII århundrede. I løbet af 50’erne af forrige århundrede blev katedralen restaureret for at eliminere virkningerne af alvorlige skader modtaget under den sidste krig. Først efter restaurering blev katedralens tag dekoreret med et rytterbillede af St. Jacobs. Forresten var dette billede i den oprindelige idé fra katedralens arkitekt. Det luksuriøse interiør i katedralen er værket af de tre brødre – Asam, Kosmas Damian og Aegis Quirinus, som var ansvarlige for maleriet og skulpturerne.

Kejserpaladset (Hofburg).
Hofburg ligger i nærheden. Paladset var prinsens residens, og det blev bygget i midten af ​​det XV århundrede. Tre århundreder senere blev en stor sum penge fra skatter brugt til at genopbygge paladset i henhold til kejserinde Maria Theresias ordre. Derfor blev paladset tilføjet en fløj i barokstil, også facadens udseende ændret, interiøret blev ændret til rokoko, og paladset fik en have, som stadig er åben for besøgende. Gaden, der er opkaldt til ære for Maria Theresa, er hjemsted for det gamle Landhaus, som er bygget i den stil, der kan betegnes som senbarok. For mange år siden blev huset besat af Tyrols regering. Det nye Landhaus ligger bag det gamle.

Ferdinandeum.
Ferdinandeum-museet udstiller en samling af Tyrols Nationalmuseum. Sektionen “Kunst” er repræsenteret ikke kun af uvurderlige værker af gamle mestre, såsom Rembrandt og Bruegel, men også af værker af moderne østrigske kunstnere, såsom Klimt og Kokoschka. Den “patriotiske sal” er dedikeret til historien om Andreas Hofer-tiden.

Hofkirche Kirke har en anden bemærkelsesværdig samling af kunst. Kirken ligger omtrent overfor Hofburg, og den blev bygget efter ordre fra Ferdinand I, der ville placere en grav af kejser Maximilian I i den. Graven ligger faktisk i Hofkirche, men den er tom. Resterne af Maximilian I opbevares i Neustadt, Wien. Ikke desto mindre har Hofkirche meget at se – billeder, der skildrer forskellige bemærkelsesværdige personligheder, tegninger til Andreas Hofers (1767-1810) minde og kampen for frihed, hvilket han gjorde. Sølvkapellet (Silberne Kapelle) er dog kendt som den mest berømte attraktion i Hofkirche-kirken. Kapellet blev bygget efter ordre fra ærkehertug Ferdinand II. I tilknytning til kirken fungerede kapellet som gravsted for hans hustruer, som ikke var fra aristokratiet. Der er også ærkehertugen selv begravet. Kapellet har fået sit navn på grund af et sølvbillede af Maria på alteret.

Ambras Slot.
Ambras Castle ligger tættere på udkanten af ​​byen. For mange år siden var det hjemsted for de mest magtfulde mennesker i Tyrol. I det XVI århundrede blev to slotte ved siden af ​​hinanden bygget på dette sted. Et slot var øverst, og det andet – nederst. De var forbundet med hinanden af ​​hallen lavet i den tidlige renæssancestil. Fans af kunst vil blive henrykte over galleriet med portrætter af Habsburgerne. Blandt billederne, der er til stede her, er der værker af Rubens.

Bergizel-bjerget
Mount Bergizel er et af de mest besøgte steder i landet. Dette er et sandt paradis for fans af gåture. På dette sted besejrede Andreas Hofers bondehær i 1809 hæren af ​​angribere, der bestod af franske og bayerske soldater. På det tidspunkt var Tyrol under undertrykkelse af bayerske hertuger, som var Napoleons allierede. En statue af denne nationalhelt og et museum dedikeret til ham minder stadig om den krig. Hvis du besøger Bergizel-bjerget, så glem ikke at deltage i Alpine Zoo-showet på kortet (du kan nå det med kabelbanen). Zoo er stedet for mere end 150 dyrearter fra hele regionen

Godt at vide i Innsbruck

Helligdage i Østrig

Hvornår er helligdage i Østrig ? Se liste med de nationale helligdage i Østrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

INNSBRUCK
Average rating:  
 0 reviews