Visit Graz

Østrig

Fakta om Østrig Østrig grænser op til Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Slovenien og Italien. Østrig er sammen med naboen, Schweiz, hele Europas vintersports sted....

Land Steier­mark

Land Steier­mark Video Fakta om regionen   Andre regioner i Østrig #Steier­mark #Osterreich

Graz fakta

Graz er en gammel by og hovedstad i Steiermark-regionen i Østrig. I det 12. århundrede var Graz en fantastisk residens for Habsburg-dynastiet, der overlod til byen dets historiske distrikt, den gamle by, som er i god stand selv efter så mange århundreder. Her finder du også bygninger, huse, indre gårdhaver indrettet i renæssancestil. Fra 1894 arbejder her Scholsberg svævebane. Det rejser turister på et grønt bjerg med samme navn (473 meter over havets overflade). Svævebanen arbejder med en hældning på 61%. På toppen vil du kunne se ruinerne af et gammelt udsigtstårn.

“Hjertet” af Graz er et kapel beliggende midt på hovedtorvet i byen. Kapellet er udstyret med en af ​​landets ældste klokker og original urmekanisme. Her på pladsen med klokkeringning – Glockenspielplatz – kan du se en fantastisk forestilling kl. 11.00 og kl. 15.00 og 18.00. Når klokkerne begynder at ringe, åbnes små døre på en fronton af bygningen, og folk kan se bevægelige mekaniske drenge og piger med nationaldragter, der begynder at danse. Denne tradition er fulgt i mere end hundrede år.

Arsenal eller panserkammer er en af ​​byens attraktioner. Det er beliggende nær Landhaus – et mesterværk af fæstningsarkitektur af Domenico dell’Allio. Bygningen bruges som museum, der udstiller den største samling af historiske våben.

Det største arkitektoniske mesterværk i Graz er rådhusbygningen. Luksusbygningen i klassicismens stil blev bygget i år 1803. Efter at have beundret rådhusets upåklagelige skønhed er det værd at besøge markedet ved siden af, hvor der sælges populære nationale produkter og interessante souvenirs. På nationale helligdage afholdes interessante underholdende arrangementer på pladsen foran rådhuset, og juleaften udspiller der sig her en luksuriøs messe.

Der er flere smukke slotte i byen, hvoraf den mest berømte er Schlossberg. Dette slot ligger på toppen af ​​en bakke. Det blev grundlagt i det 12. århundrede og er i hele sin eksistens aldrig blevet taget af fjender. Nu er hele det gamle fæstnings område åbent for vandreture. Der er mange rummelige arealer, hvorfra en vidunderlig udsigt over byen åbner sig.

Blandt de kulturelle institutioner i Graz er det mest genkendelige og interessante Kunsthaus Museum, som blev åbnet i 2003. Dette kunstmuseum indtager en original futuristisk bygning, som i sine omrids er lidt som en hval. Fra stiftelsesøjeblikket afholdes der kun midlertidige udstillinger i museet. Den har ikke sin faste udstilling. Ud over kunstudstillinger er det vært for arrangementer dedikeret til kunsten fotografi, biograf og design.

Et af de mest usædvanlige museer i verden – Arnold Schwarzenegger-museet, ligger i byen. Den antikke miniatureby er fødestedet for den verdensberømte skuespiller og atlet. Museet ligger i samme hus, hvor Arnold Schwarzenegger tilbragte sin barndom. Samlingen af ​​dens udstillinger er meget mangefacetteret. Her kan ses sportsudstyr, som han dyrkede bodybuilding med i sin ungdom, og gamle plakater af de allerførste film med hans deltagelse. Besøgende på museet kan fotograferes med den realistiske figur af Terminator.

En af de ældste bygninger i byen er den smukke St. Giles’ Cathedral, som blev bygget i det 15. århundrede. I mange år var katedralen ejet af jesuiterordenen. Dens hovedtræk er den luksuriøse indretning. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede gennemgik katedralen en større ombygning, hvor det var muligt at restaurere interiøret. Siden da har det været uændret

Godt at vide i Graz

Helligdage i Østrig

Hvornår er helligdage i Østrig ? Se liste med de nationale helligdage i Østrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

GRAZ
Average rating:  
 0 reviews