Visit Gorzow Wielkopolski

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Lubuskie

Lubuskie Video Fakta om regionen Lubuskie regionen ligger i det vestlige Polen med grænse til Tyskland mod vest. I Polen grænser regionen op til Zachodniopomorskie, Wielkopolskie og...

Gorzow Wielkopolski fakta

Gorzow Wielkopolski ligger strategisk i det vestlige Polen ved Warta floden, dette betyder at byen historisk har været en vigtigt by, både for handel og industri. Igennem den 700 årige historie er byen gentagne gange blevet ødelagt af oversvømmelser, brande, krige og befolkningen er flere gange reduceret på grund af pestepidemierne.

Tiden op imod Første verdenskrig var en af Landsberg, som byen hedder på tysk, bedste perioder. Her voksede byen langt uden for de middelalderlige bymure og der opførtes nye boligområder og industrier ligesom byen blev forbundet med andre byer med jernbane.

Anden verdenskrig blev tragisk for Landsberg. Den tyske garnison sprængte 2 broer over floden for at dække tilbagetrækningen og den røde hær satte hele den gamle bydel i brand. Den 30 januar 1945 blev tyske Landberg til polske Gorzow Wielkopolski og byen der er en af hovedbyerne i Lubuskie regionen har i dag 130.000 indbyggere.

Gorzow er beliggende i det område der kaldes “polens grønne lunge” og byen er omgivet af ntaurområder og nationalparker. Gorzow Wielkopolski selv er en by med mange parker og grønne områder, de 12 parker dækker et areal på i alt 128 hektar.

Godt at vide i Gorzow Wielkopolski

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

GORZOW
Average rating:  
 0 reviews