Visit Gdansk

Polen

Fakta om Polen Polen har fantastiske landskaber med smukke brede sandstrande og klitter, fantastiske sødistrikter, store frodige skove og bjerge. De brede baltiske strande og...

Pomorskie

Pomorskie Video Fakta om regionen Pomorskie regionen ligger i det nordlige Polen og grænser mod nord til Østersøen. I Polen grænser regionen op til Warminsko-Mazurskie, Kujawsko-Pomorskie, Wielkopolskie...

Gdansk Video

Gdansk fakta

Gdansk ligger ved udmundingen af Wisla floden der er en af Polens vigtigste vandveje. Byen har cirka 470.000 indbyggere men området består af 3 byer der er vokset sammen til en stor by, hele området kaldes på Polsk Trojmiasto der betyder de 3 byer, Gdansk, Sopot og Gdynia, hvoraf Gdansk er den største af byerne. Området har en befolkning på mere end 1 million mennesker.

Gdansk har haft en fantastisk historie, her startede Anden verdenskrig og her startede værftsarbejderne med Lech Walesa i spidsen opstanden mod det kommunistiske styre. Efter Anden verdenskrig lå byen i ruiner efter voldsomme kampe men endnu en gang har byen rejst sig fra ruinerne som en anden fugl Føniks.

I Marts 1945 blev Gdansk næsten fuldstændigt ødelagt under voldsomme kampe, efter Anden verdenskrigs afslutning kom Gdansk igen under Polsk styre. Polakkerne er kendt for deres evne til at genopbygge og dette er Gdansk et fremragende eksempel på.

Hele centrum af Gdansk er genskabt så den står i fordums pragt og dette store arbejde har i dag givet os mulighed for at se den prægtige by som et levende museum. Man kan få meget tid til at gå i og omkring Gdansk idet det ikke blot er byen der er smuk. Også området omkring Gdansk byder på mange muligheder for uforglemmelige ferieoplevelser.

Godt at vide i Gdansk

Helligdage i Polen

Hvornår er helligdage i Polen ? Se liste med de nationale helligdage i Polen hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Hotel tilbud i Gdansk

Turistinformation i Gdansk

Centrum Informacji Turystycznej
ul. Długi Targ 28/29
80-830 Gdansk

T: +48 583 014 355

Website Link

Shopping i Gdansk

Hvad koster dagligvarer ? Hvad koster middag på restaurant ? Hvad koster transport ? Her kan du se et aktuelt prisindeks for landet.

Website Link

Shoppingcenter og marked i Gdansk

Hvor er de bedste forretninger, shoppingcenter og markeder ? Hvis du kommer til byen første gang kan det være svært at finde de bedste muligheder for shopping. På website kan du finde anbefalinger af de bedste muligheder for shopping.

Website Link

Gode restauranter i Gdansk

Bliver du sulten ? Find gode og billige restauranter i Gdansk.

Når du er på ferie vil du sikkert have behov for at spise på et tidspunkt. For mange er spørgsmålet altid – hvor er det bedst at spise ?. Du kan se en liste med restauranter, priser, gode og dårlige restaurant anmeldelser samt rating på de fleste restauranter i byen.

Website Link

Ferie med børn i Gdansk

Hvis du skal på familie ferie med børn til Gdansk kan du her se nogle link med ideer til ferien.

Website – Holidays with children in Gdansk

Bedste rejsetidspunkt Gdansk

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt til en ferie i Gdansk ?

Polen har et klima generelt med kolde vintre, normalt mellem -5º og 5º og behageligt varme somre, normalt mellem 20º og 30º. Inden for Polens grænser varierer vejret dog meget mellem regionerne. Generelt vælger de fleste turister at rejse til Polen mellem maj og september.

Hvordan er vejret i Gdansk ?

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for kommende periode. Vejrudsigt opdateres flere gange dagligt.

Gdańsk
scattered clouds
13 ° C
14.5 °
11.7 °
93 %
7.7kmh
40 %
tirs
13 °
ons
14 °
tors
13 °
fre
16 °
lør
12 °

Hvor ligger Gdansk i Polen ?

Hvor ligger Gdansk i Polen og hvor langt er der ?, se kort og afstande her.

På kortet kan du se i hvor byen ligger i Polen. Du kan også få rutebeskrivelser ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter du kan se et større kort med forslag hvordan du kan komme til Gdansk.

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Gdansk #Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

GDANSK
Average rating:  
 0 reviews