Fakta om Frankrig

Frankrig strækker sig fra Middelhavet til Den Engelske Kanal og Nordsøen og fra Rhinen til Atlanterhavet Fra nordøst til sydvest deler Frankrig grænser med Belgien, Luxembourg, Tyskland, Schweiz, Italien, Monaco, Spanien og Andorra. Efter område er Frankrig det største land i Vesteuropa og det tredje største i Europa. Frankrig har det fjerdestørste antal kulturelle UNESCO verdensarvssteder og Frankrig er det land i verden der har flest turister.

Frankrig er, på mange måder, ikke kun et land, det er en livsstil. Landet har præget verden med sin kultur, køkken, mode, kunstnere og videnskabsfolk. På en ferie i Frankrig vil du kunne opleve kunstgallerier i verdensklasse, spændende museer, antikke romerske steder og smukke renæssanceslotte. Når du bliver sulten vil du undervejs kunne smage på legendariske retter og du kan nyde verdensberømte vine og likører.

Hvad skal man se i Frankrig ?

Paris er hovedstaden i Frankrig og det er verdens mest besøgte by. Byens centrum er blevet beskrevet som et “friluftsmuseum” med fantastiske bygninger i traditionel stil og smukke brede boulevarder. Alle kender Champs Elysees, som er byens centrale gade der forbinder Triumfbuen i den ene ende og Place de la Concorde i den anden ende. Paris har flere store kunstmuseer, som for eksempel Louvre, det mest besøgte kunstmuseum i verden. Musée d’Orsay ligger i en ombygget jernbanestation. De der interesserer sig for arkitektur og historie skal ikke ret langt uden for Paris for at kunne besøge de smukke og imponerende paladser i Versailles og Fontainebleau.

Der er mange andre populære turistdestinationer i Frankrig. Den Franske Riviera, Cote d’Azure hvor der næsten året rundt er solskin, det er den næstmest besøgte destination i Frankrig. Ikke langt fra Rivieraen ligger en anden meget populær destination, nemlig Provence med de historiske og berømte byer Avignon, Arles og Nimes. Mange kommer til Frankrig for at besøge vin regionerne der også har maleriske byer og smukke landskaber. De vigtigste regioner er Bourgogne i det centrale Frankrig, middelalderlige Bordeaux i sydvest, Loire-dalen og Champagne-regionen i nordøst. Skisport i Frankrig er fantastisk med mange kendte skisportssteder i verdensklasse der ligger i de franske alper.

Cityguide

Ajaccio er Napoleons fødeby

Visit Ajaccio Ajaccio fakta Ajaccio er en hyggelig by der også er kendt som Korsikas hovedstad. Ajaccio er ikke kun et vidunderligt feriested, men også et...

Auvergne-Rhône-Alpes

Auvergne-Rhône-Alpes Video Fakta om regionen   Andre regioner i Frankrig #AuvergneRhoneAlpes #France

Besancon

Visit Besancon Besancon fakta Den antikke by Besancon betragtes som den historiske hovedstad i Franche-Comté-regionen. Dette er moderlandet for sådanne fremragende videnskabsmænd og kunstfolk som Lumiere-brødrene,...

Bordeaux

Visit Bordeaux Bordeaux fakta Bordeaux ligger i det velkendte vinområde i det sydvestlige Frankrig og er i sig selv en meget interessant og attraktiv by, der...

Bourgogne-Franche-Comté

Bourgogne-Franche-Comté Video Fakta om regionen   Andre regioner i Frankrig #BourgogneFrancheComte #France

Godt at vide i Frankrig

De største byer i Frankrig

Hvad er de største byer i Frankrig ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Frankrig

Hvornår er helligdage i Frankrig ? Se liste med de nationale helligdage i Frankrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Frankrig ?

Hvilket sprog taler man i Frankrig ?

Fransk er det officielle sprog med forskellige dialekter. Nogle i sydvest taler baskisk, mens der tales bretonsk i Bretagne, begge steder tales naturligvis også fransk.

Franskmænd er historisk kendt / berygtede for konsekvent kun at ville tale fransk, det har dog ændret sig med den yngre generation og de fleste steder vil man kunne klare sig med at tale engelsk.

Hvor mange indbyggere har Frankrig ?

Det samlede indbyggerantal i Frankrig er cirka 66.700.000

Hvad er hovedstaden i Frankrig ?

Hovedstaden og den største by i Frankrig er Paris

Hvornår kom Frankrig i EU ?

Frankrig er med i EU, landet blev optaget 24. august 1949

Er Frankrig med i Schengen ?

Ja, Frankrig er med i Schengen samarbejdet siden 26. marts 1995

Er Frankrig med i NATO ?

Ja, Frankrig er med i NATO alliancen siden 1955

Hvad er klokken i Frankrig ?

Frankrig har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Frankrig ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Frankrig ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Frankrig ?

Det bedste rejse tidspunkt afhænger af hvor du skal på ferie i Frankrig. Det er et stort land og vejret varierer fra den norlige til den sydlige del af landet.

Hvis du skal til Paris kan det anbefales at rejse i foråret, det er et behageligt tidspunkt at rejse hvor der ikke overfyldt og priserne generelt er lavere.

Det sydlige Frankrig har et mildt vejr næsten hele året rundt. Sommeren er varm og tør, forår og efterår er de vådeste perioder men normalt er der ikke store mængder regn.

Hvis du skal til skisportsstederne i de franske alper er den bedste måned i januar, det er her der er færrest mennesker og generelt billigere priser. Hvis du skal på vandretur i alperne er det sene forår til efteråret det bedste tidspunkt at besøge de franske alper.

Det kan være meget varmt på Bretagnes sydkyst i juli og august og generelt har Bretagne et mildt klima. Også Normandiet har et generelt mildt klima. Sommeren højsæson for begge regioner, hvis du vil undgå mange turister er maj og september et godt tidspunkt at besøge regionerne.

Er det sikkert at rejse i Frankrig ?

Frankrig er generelt et sikkert land at rejse i. Frankrig har dog som de fleste andre lande problemer med lommetyve i storbyerne. Det er ikke anderledes end hvis du er på ferie hjemme, pas på og vær fornuftig så har du en sikker ferie i Frankrig.

Familieferie med børn i Frankrig

Skal du have børn med på ferie til Frankrig er her link til oplevelser for børn og familier.

Website Link

Covid-19 / Coronavirus i Frankrig

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Frankrig. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Frankrig

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Frankrig ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Frankrig ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Frankrig ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Frankrig ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Frankrig

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

France
35,164,535
Total confirmed cases
Updated on
France
34,468,138
Total recovered
Updated on
France
541,437
Total active cases
Updated on
France
154,960
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#France

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

FRANCE
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska