Visit Firenze

Italien

Fakta om Italien Nogle siger, at Italien har det hele. Dette kan være sandt, Italien har smuk natur lige fra dets naturskønne kystområder til de...

Toscana

Toscana Video Fakta om regionen Toscana er en af de mest populære italienske regioner med mange store attraktioner som for eksempel bjergrige landskaber, interessante middelalderlige byer og...

Firenze fakta

Det er nemt at tilbringe en uge eller mere i Firenze, mens du er på ferie i Italien og stadig ikke se alt. Det er bestemt kendt for sine kunstsamlinger, men bortset fra disse er der stadig masser at opleve i denne by. Listen over must-see seværdigheder i Firenze bør omfatte dens smukke kirker og museer. Firenze er berømt for sin historie og som et centrum for middelalderlig europæisk handel og finans var det en af ​​de rigeste byer i sin tid. Det betragtes som fødestedet for renæssancen. Dens historie omfatter perioder med styre af den magtfulde Medici-familie. Fra 1865 til 1871 var byen hovedstaden i det dengang nyligt etablerede kongerige Italien. Firenze er en vigtig by for den italienske modeindustri, der er rangeret blandt de 50 bedste modehovedstæder i verden

Firenze rummer adskillige museer og kunstgallerier, hvor nogle af verdens vigtigste kunstværker er at finde. Byen er et af de bedst bevarede renæssancecentre for kunst og arkitektur i verden og har en høj koncentration af kunst, arkitektur og kultur, som kan nydes på en rejse til Italien. Startende med Uffizi Gallery, Firenzes bedst kendte kunstgalleri, tager det dig med på en tur tilbage i historien med kunstværker organiseret i kronologisk rækkefølge fra det 13. til det 18. århundrede. Galleriet har fantastiske freskomalerier og en lang labyrint af fantastiske kunstværker.

Palazzo Pitti kaldet Pitti Palace, er et stort palads i hovedsageligt renæssancestil beliggende på sydsiden af ​​floden Arno, kort afstand fra Ponte Vecchio. Palazzo er nu det største museumskompleks i Firenze. Galleria del’Accademia er uden tvivl mest berømt for sine skulpturer af den store renæssancekunstner, Michelangelo. Hans fanger (eller slaver), hans St. Matthew og frem for alt den storslåede statue af David er det, der trækker de fleste af de hundredtusindvis af besøgende, som museet byder velkommen hvert år. Firenze er en travl italiensk by, fuld af italienere såvel som udenlandske besøgende, og de vigtigste turistattraktioner er nogle af de travleste i hele landet. Overvej altid at reservere entrébilletter på forhånd.

Basilica di Santa Maria del Fiore er Firenzes hovedkirke. Det er kendt generelt som Duomo. Det blev færdiggjort i 1436 i gotisk stil med kuplen konstrueret af Filippo Brunelleschi. Det ydre af basilikaen er beklædt med marmorpaneler i forskellige nuancer af grøn og pink omkranset af hvidt og har en kunstfærdig gotisk facade fra det 19. århundrede. Katedralkomplekset, der ligger på Piazza del Duomo, omfatter dåbskapellet og Giottos Campanile. De tre bygninger er en del af et UNESCOs verdensarvssted. Basilikaen er en af ​​Italiens største kirker og et stort vartegn i byen.

Det mest besøgte sted i Firenze på en feriepakke i Italien er muligvis den ikoniske Ponte Vecchio, som simpelthen betyder gammel bro, og som forbinder de to sider af det centrale Firenze, kendt for stadig at have butikker bygget langs den. Slagtere besatte i begyndelsen butikkerne; de nuværende lejere er juvelerer, kunsthandlere og souvenirsælgere.

Piazzale Michelangelo er en berømt plads med en storslået panoramaudsigt over Firenze. Den berømte udsigt fra dette observationspunkt med udsigt over byen er blevet gengivet på utallige postkort og snapshots gennem årene. Det blev bygget i 1869 på en bakke lige syd for det historiske centrum. Pladsen var dedikeret til den store renæssance billedhugger Michelangelo.

Firenze er et fremragende centrum på en Italien-ferie for at besøge de mange attraktive toscanske og umbriske bjergbyer som Siena, Lucca, Assisi og San Gimignano. Pisa og dets skæve tårn og vinregionen Toscana er også let tilgængelige herfra.

Godt at vide i Firenze

Helligdage i Italien

Hvornår er helligdage i Italien ? Se liste med de nationale helligdage i Italien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

FIRENZE
Average rating:  
 0 reviews