Visit Edinburgh

Scotland

Scotland Video Fakta om regionen Skotland kan opdeles i det skotske fastland og de skotske øer, som tæller omkring 800 små øer, hvor de bedst kendte er...

Edinburgh fakta

Edinburgh er hovedstaden i Skotland og er en by der kombinerer nyt og gammelt. Med mere end 4500 fredede bygninger er Edinburgh verdenskendt for den rige arkitektoniske arv. De to mest interessante områder i den historiske by er den gamle bydel med blandt andet den middelalderlige fæstning Edinburgh Castle og den klassiske New Town, som er bygget i det 18. århundrede.

Kombinationen af ​​middelalderarkitektur og klassiske bygninger giver Edinburgh sin egen unikke karakter. Og så er der museerne, gallerierne, parkerne, nattelivet og de fantastiske årlige festivaler, som alle gør Edinburgh til en stor oplevelse.

Start med at besøge den gamle bydel, som er den historiske del af Edinburgh, se Edinburgh Castle, den kongelige fæstning der ligger på et af de højeste punkter i byen, slottet har været kontinuerligt i brug i mere end 1000 år. I udstillingen kan du se Honours of Scotland, de skotske kronjuveler. Tæt på slottet ligger Palace of Holyrood House der er en kongelig residens, her kan du se Dronningens Galleri med en samling af kunst fra den kongelige samling. Paladset er historisk kendt for Mary, Queen of Scots. Du kan gå rundt i Holyrood Park som er anlagt i det 16. århundrede. Det er som et skotsk landskab i miniature, og så kan du besøge Arthur’s Seat, en udslukt vulkan med vidunderlig udsigt.

Mellem slottet og paladset ligger Royal Mile, hovedgaden i den gamle bydel fra det sekstende århundrede og de fleste af bygningerne stammer fra denne periode. Prøv en spøgelsesvandring rundt i de små gader og baggårde omkring The Royal Mile, og lær om de skumle hændelser i Edinburghs fortid. På Royal Mile ligger Saint Giles Cathedral bygget i 1243 og som er kendt for kapellet “Chapel of the Thistle Order”.

Det skotske parlament i den østlige ende af Royal Mile er en unik bygning der er meget kontroversiel blandt skotterne, der betragter den som enten et udstillingsstykke for postmoderne arkitektur eller en national forlegenhed. Museum of Scotland og Royal Museum of Scotland blander moderne arkitektur med det bedste fra Skotlands kulturelle arv. Royal Museum har et smukt victoriansk atrium med tusindeårs uret i den ene ende. I udstillingerne kan du se skotsk keramik samt våben fra romertiden og renæssancen.

Gå gennem Princes Street Gardens, en lille smuk park mellem Castle Hill og Princes Street og som danner grænse mellem den gamle og den nye by. Princes Street er byens hovedgade. Den nye bydel er Edinburghs største shopping- og handelsdistrikt. I denne del af byen kan du se Scott monumentet der er bygget i 1846, det er et gotisk monument og du kan komme op i monumentet og se en fantastisk udsigt over Edinburgh. National Gallery of Scotland ligger også i denne del af byen og her kan du se mange af Skotlands bedste kunstværker udstillet i både permanente og skiftende udstillinger.

Besøg Calton Hill om morgenen eller de tidlige aftentimer for at opleve solopgangen og solnedgangen over Edinburgh. På toppen er der forskellige monumenter, bedst kendt er Edinburghs Folly som er en ufærdig kopi af Athens Parthenon og Nelson’s Tower der forestiller et opadvendt teleskop. På tårnet er der en tidskugle, som falder kl. 13.00 hver dag for at skibe ved Leith havnen at indstille deres ure.

Hvis du vil besøge Edinburgh husk at tjekke programmer de mange festivaler som byen er berømt for. Den mest berømte festival er Edinburgh International Festival, som finder sted i august, det er tre uger med det bedste fra musik, teater, opera og dans fra hele kloden. Dette falder sammen med Royal Edinburgh Tattoo, et show med masser af sækkepiber, trommer, militærbands og sangere, der optræder foran den fantastiske baggrund af Edinburgh Castle. Andre store festivaler er Edinburgh Film Festival, International Book Festival og Jazz and Blues Festival.

Godt at vide i Edinburgh

Helligdage i Storbritannien

Hvornår er helligdage i Storbritannien ? Se liste med de nationale helligdage i Storbritannien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

EDINBURGH
Average rating:  
 0 reviews