Visit Dresden

Tyskland

Fakta om Tyskland Forbundsrepublikken Tyskland er det største land i Centraleuropa og grænser mod nord til Danmark, mod øst til Polen og Tjekkiet, mod syd...

Freistaat Sachsen

Freistaat Sachsen Video Fakta om regionen Fristaten Sachsen ligger i det østlige Tyskland og delstatens hovedstad er den smukke by Dresden, den største by i delstaten er...

Dresden Video

Dresden fakta

Dresden er hovedstaden i den tyske forbundsstat Sachsen beliggende ved Elben floden. Dresden var regeringsby for mange saksiske fyrster og konger. Mange bygninger stammer fra deres regeringstid, og de rige kunstsamlinger er et klart vidnesbyrd om deres ekstreme rigdom. Den sidste saksiske konge abdicerede i 1918. Dresdens historiske centrum blev 75 % ødelagt af allierede bombninger i 1945. Disse begivenheder er dybt præget af byens historie og huskes stadig hvert år i processioner og ceremonier, som kan opleves på tysk ferier.

I mange år fungerede ruinerne og nu den nyligt genopbyggede Frauenkirche med sin donerede guldkuppel fra Storbritannien som en opfordring til fred mellem de forskellige nationer i verden. Det historiske centrum er i dag stort set restaureret til sin fordums glans. Dresden er en meget smuk by, når du er på tyske ture, især om sommeren, hvor du kan værdsætte de fredfyldte omgivelser i det historiske centrum. Selvom Dresden er større end München målt efter areal, er det historiske centrum ret kompakt og tæt.

Nogle af de mere vigtige attraktioner inkluderer følgende. Frauenkirche blev fuldstændig ødelagt under Anden Verdenskrig; den er dog blevet rekonstrueret. Byen Coventry, som blev angrebet af Luftwaffe i Anden Verdenskrig, donerede det gyldne kors til kirkens kuppel. Zwinger Palace er et barokpalads med et nymfeum, en klokkepavillon og nogle velkendte kunstsamlinger.

Semper Operaen er et af de smukkeste operahuse i verden. Akustikken og orkestret, Staatskapelle, er enestående. Dresdens barokkvarter har ægte barokhuse. I dette kvarter vil du finde interessante små butikker i et kvarter med en individuel personlighed.

Elbens bredder er ideelle til at slentre langs og også for en god udsigt over de gamle områder af byen. Kunsthof passagen er en passage midt i Neustadt-kvarteret, hvor du finder mange forskellige bygninger, små butikker og nogle barer. Der er et flot kompleks af indre gårdhaver kunstnerisk udsmykket.

Godt at vide i Dresden

Helligdage i Tyskland

Hvornår er helligdage i Tyskland ? Se liste med de nationale helligdage i Tyskland hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalender Her...

Hotel tilbud i Dresden

Turistinformation i Dresden

Prager Strasse 2
01069 Dresden

T: +49 0351 50160160
F: +49 0351 50160166

www: Website Link

Shopping i Dresden

Hvad koster dagligvarer ? Hvad koster middag på restaurant ? Hvad koster transport ? Her kan du se et aktuelt prisindeks for landet.

Website Link

Shoppingcenter og marked i Dresden

Hvor er de bedste forretninger, shoppingcenter og markeder ? Hvis du kommer til byen første gang kan det være svært at finde de bedste muligheder for shopping. På website kan du finde anbefalinger af de bedste muligheder for shopping.

Website Link

Gode restauranter i Dresden

Bliver du sulten ? Find gode og billige restauranter i Dresden.

Når du er på ferie vil du sikkert have behov for at spise på et tidspunkt. For mange er spørgsmålet altid – hvor er det bedst at spise ?. Du kan se en liste med restauranter, priser, gode og dårlige restaurant anmeldelser samt rating på de fleste restauranter i byen.

Website Link

Ferie med børn i Dresden

Hvis du skal på familie ferie med børn til Dresden kan du her se nogle link med ideer til ferien.

Website – Dresden for kids

Bedste rejsetidspunkt Dresden

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt til en ferie i Dresden ?

De fleste turister mener det bedste tidspunkt at komme til Tyskland er fra maj til september. Storbyferie i Tyskland er populære året rundt. Mange tyskere vælger at holde ferie i Tyskland og de mest populære destinationer, især langs Rhinen kan være meget overfyldte i højsæsonen.

Hvordan er vejret i Dresden ?

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for kommende periode. Vejrudsigt opdateres flere gange dagligt.

Dresden
scattered clouds
13.9 ° C
16.1 °
12.7 °
75 %
2.6kmh
40 %
tors
15 °
fre
17 °
lør
14 °
søn
17 °
man
15 °

Hvor ligger Dresden i Tyskland ?

Hvor ligger Dresden i Tyskland og hvor langt er der ?, se kort og afstande her.

På kortet kan du se i hvor byen ligger i Tyskland. Du kan også få rutebeskrivelser ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter du kan se et større kort med forslag hvordan du kan komme til Dresden.

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Dresden #Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

DRESDEN
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: Norsk bokmål