Fakta om Danmark

Der er mange fascinerende lande i Nordeuropa som hver især tilbyder turister chancen for at finde ud af mere om denne smukke region og opleve den interessante kultur. Et af de mest populære er Danmark som har en behagelig kombination af det europæiske fastland og Skandinavien.

Hvis du leder efter et eventyr, der er luksuriøst, afslappet og som er en fantastisk oplevelse, så er du klar til at besøge Danmark. Strande, fjorde og smukke parker tilbyder en eventyrelsker alt, hvad de kan ønske sig.

Hvad skal man se i Danmark ?

Danmark er et af de bedste steder i verden at holde en aktiv ferie. Det milde vejr komplimenteres perfekt af de mange muligheder for at udforske, så du kan besøge enhver by og have den perfekte ferie. Fra Danmarks hovedstad, København, en af ​​de mest ikoniske hovedstæder på kontinentet, til de mange fredelige og landlige destinationer, tilbyder Danmark noget for enhver smag.

De fleste der kommer til Danmark vælger at blive i landets smukke hovedstad. København ligger i den østlige del af landet, og det er en af ​​de mest populære storbydestinationer i Europa. Det er det perfekte sted for alle, der ønsker at udforske, men det er vigtigt at indse, at der er flere steder, som tilbyder ideelle baser.

Nogle andre gode steder at besøge i Danmark er for eksempel: Aalborg, en smuk universitetsby i nord, og Esbjerg, en havn på den jyske vestkyst. Odense er også et godt valg, blandt andet fordi det er hjemsted for en række charmerende gammeldags bygninger.

Danmark handler om mere hyggelige byer. Madkulturen i Danmark er også i toppen af ​​sin klasse. Det begynder med et besøg på Noma, der er vurderet som den bedste restaurant i verden. Hvis det ikke er i dit budget, så er der fantastiske gadekøkken muligheder i selv de mindre byer.

Danmark bringer også historien til live med hvert fodtrin. Uanset om du går ned ad Københavns gader, eller du er ude at besøge et af landets fantastiske slotte, er der noget at opdage rundt om hver fjord. Du kan endda vælge at bo på en autentisk vikingelejr, hvis du foretrækker det.

Når du er færdig med at gå på opdagelse udenfor, skal du sørge for at træde indenfor for at nyde de mange modecentre, som Danmark har at byde på. Fra et lokalt marked til nogle af verdens bedste mærker.

Cityguide

Godt at vide i Danmark

De største byer i Danmark

Hvad er de største byer i Danmark ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Danmark

Hvornår er helligdage i Danmark ? Se liste med de nationale helligdage i Danmark hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Danmark ?

Hvilket sprog taler man i Danmark ?

Officielt sprog i Danmark er dansk. De fleste taler engelsk og mange i den sydlige del af landet taler mange også tysk.

Hvor mange indbyggere har Danmark ?

Det samlede indbyggerantal i Danmark er cirka 5.850.000

Hvad er hovedstaden i Danmark ?

Hovedstaden og den største by i Danmark er København

Hvornår kom Danmark i EU ?

Danmark er med i EU, landet blev optaget 1. januar 1973

Er Danmark med i Schengen ?

Danmark har deltaget i Schengen samarbejdet siden 25. marts 2001

Er Danmark med i NATO ?

Danmark har været med i NATO alliancen siden 24. august 1949

Hvad er klokken i Danmark ?

Danmark har en tidszone som er UTC +1. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Danmark ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Danmark ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Danmark ?

Det mest populære tidspunkt at besøge Danmark er forår og sommer.

Er det sikkert at rejse i Danmark ?

Det sikkert at rejse i Danmark der, som resten af Skandinavien, har lav kriminalitet, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Familieferie med børn i Danmark

Skal du have børn med på ferie til Danmark er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Denmark with kids

Covid-19 / Coronavirus i Danmark

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Danmark. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Danmark

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Danmark ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Danmark ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Danmark ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Danmark ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Danmark

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Denmark
3,108,639
Total confirmed cases
Updated on
Denmark
3,092,127
Total recovered
Updated on
Denmark
9,469
Total active cases
Updated on
Denmark
7,043
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Denmark

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

DENMARK
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska