Fakta om Cypern

Cypern er en smuk ø beliggende i Middelhavet mellem Grækenland, Tyrkiet, og Egypten. her finder du, udover skønne omgivelser med Troodos bjergene, Limassol saltsøen og Paphos skoven en spændende kultur og verdensklasse gastronomi.

Hvad skal man se i Cypern ?

Cypern giver dig mulighed for at se slotte, krystalklart blåt vand og fantastiske landskaber om dagen. Den byder dig også på mange muligheder for at nyde hvad natten har at byde på. Pubber, barer, natklubber eller endda steder, hvor du kan spise fint, giver besøgende noget, der virkelig opfylder deres behov. Tilføj gæstfriheden, og så skal du nok komme til at more dig godt.

I Limassol afholdes der hvert år i slutningen af august og begyndelsen af september en vinfestival. Her kan vinelskere få smag for cypriotiske vine og græsk kultur, som er i hovedsædet. Festivalen tiltrækker årligt omkring 15.000 gæster som alle får smag for de lokale troubadurers musik og forevisning i vinlavning.

Cyperns historie daterer tilbage til før Romerriget. Den er endda nævnt i kristen litteratur 8 forskellige gange. Næsten overalt, hvor øjet skuer, er der ruiner at se, museer at gå på opdagelse i, og andre steder af etnografisk interesse, hvor du vil få mulighed for at se artefakter, der daterer tilbage til de tidligste tider af det, vi betragter som den moderne menneskehed.

Hvis du søger kulturelle og historiske oplevelser på dine rejser til Cypern, kan du tage til Paphos, hvor man kan lære mere om historien i den arkæologiske park, samt udforske kongernes gravkammer. Området er også kendt for at være Afrodites, elskovens gudinde, fødested så det er den ideelle destination for en romantisk ferie.

Der er fire golfbaner af mesterskabskaliber på Cypern, du kan nyde. Det er så nemt at komme dertil, at du kan flyve direkte derind og gå i gang med 18 huller den første dag, hvis du vil. Du kan også bringe dine travesko, så du kan udforske 10 steder på UNESCOs Verdensarvsliste, hvis du vil.

Cypern byder offers besøgende en fristende feriemulighed hele året. Hvis du er klar til at lade verden gå dig forbi i nogle timer, nogle få dage, eller endnu længere, kan denne ø være det bedste sted at lade det ske. Vandreture, vin ture og masser af tid på stranden kan kombineres med dine yndlingsaktiviteter for at skabe en meget særlig oplevelse.

Cityguide

Nicosia – Cyperns hovedstad

Visit Nicosia Nicosia Video Nicosia fakta Godt at vide i Nicosia Hotel tilbud i Nicosia Turistinformation i Nicosia Cyprus Chamber building Grivas Digenis Ave P.O. Box 21455 1509 Nicosia T: +357 22889600 Website Link Shopping i...

Godt at vide i Cypern

De største byer i Cypern

Hvad er de største byer i Cypern ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Cypern

Hvornår er helligdage i Cypern ? Se liste med de nationale helligdage i Cypern hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Cypern ?

Hvilket sprog taler man i Cypern ?

De officielle sprog er græsk og tyrkisk. De fleste cyprioter taler også godt engelsk.

Hvor mange indbyggere har Cypern ?

Det samlede indbyggerantal i Cypern er cirka 1.150.000

Hvad er hovedstaden i Cypern ?

Hovedstaden og den største by i Cypern er Nicosia

Hvornår kom Cypern i EU ?

Cypern er med i EU, landet blev optaget 1. maj 2004

Er Cypern med i Schengen ?

Cypern deltager ikke i Schengen samarbejdet

Er Cypern med i NATO ?

Cypern er ikke med i NATO alliancen

Hvad er klokken i Cypern ?

Cypern har en tidszone som er UTC +2. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Cypern ?

Officielt er der ingen problemer med at drikke vandet fra hanerne. De fleste vælger dog at købe vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Cypern ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Cypern ?

Man kan holde ferie i Cypern hele året, det er et spørgsmål om personlig smag hvornår man syntes det er bedst. I byerne er sommeren generelt meget varm og måske ikke den ideelle tid til at være på storbyferie.

Er det sikkert at rejse i Cypern ?

Det sikkert at rejse i Cypern, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Familieferie med børn i Cypern

Skal du have børn med på ferie til Cypern er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Cyprus with kids

Covid-19 / Coronavirus i Cypern

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Cypern. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Cypern

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Cypern ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Cypern ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Cypern ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Cypern ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Cypern

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Cyprus
585,313
Total confirmed cases
Updated on
Cyprus
577,651
Total recovered
Updated on
Cyprus
6,482
Total active cases
Updated on
Cyprus
1,180
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cyprus

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

CYPRUS
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska