Visit Coimbra

Portugal

Fakta om Portugal Portugal ligger på den iberiske halvø og har en 800 kilometer lang kystlinje mod Atlanterhavet. Portugals eneste landegrænse er med Spanien i...

Região do Centro

Região do Centro Video Fakta om regionen Região do Centro, central regionen i Portugal er domineret af Serra da Estrela bjergene som er de største og højeste...

Coimbra fakta

Coimbra er Portugals tidligere hovedstad og kendt som landets kulturelle hovedstad. I dag er det en kendt universitetsby og en populær turistdestination der har bevaret sit middelalderlige præg. Coimbra universitetet er det ældste i Portugal og det er også et af verdens ældste universiteter. Hver syvende indbygger i Coimbra er studerende, og det er grunden til, at byen i Portugal omtales som “studenternes by”.

I tidlig historie var der en bosættelse kaldet Conímbriga ikke langt fra det moderne Coimbra. Da goterne invaderede regionen flygtede lokalbefolkningen til området hvor det nuværende Coimbra ligger. Maurerne erobrede denne nye by i det 8. århundrede indtil området blev befriet og i 1139 beordrede kong Afonso Henriques at gøre Coimbra til hovedstad i Portugal, Coimbra var hovedstad indtil 1256. I renæssancen var byen et vigtigt videnskabeligt og akademisk centrum i Portugal og universitetet tiltrak konstant de bedste professorer og mentorer. Under Napoleonskrigen ødelagde og plyndrede den franske hær byen og da krigen var ovre dannede eleverne en gruppe og sammen lykkedes det at genopbygge Portugals kulturelle hovedstad.

Når du går rundt i byens smukke gader vil du føle at deltager i en tidsrejse og er vendt tilbage til middelalderen. I Coimbra har alle bygninger en interessant historie at fortælle. En af Coimbras bedst kendte seværdigheder er den smukke gamle romanske katedral. Men husk nu at besøge den nye katedral også, det er en stor kirke bygget i lyserød marmor. Denne kirke blev bygget i det 16. århundrede og har bevaret sit oprindelige udseende.

En anden kendt seværdighed i Coimbra er den botaniske have, den ligger tæt ved katedralen. Dette fredfyldte, grønne paradis, blev anlagt i det 18. århundrede. I haven kan du se planter der er typiske for forskellige kontinenter, selv for Afrika. Udover den typiske flora er der smukke anlæg lavet af forskellige planter.

Godt at vide i Coimbra

Helligdage i Portugal

Hvornår er helligdage i Portugal ? Se liste med de nationale helligdage i Portugal hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

COIMBRA
Average rating:  
 0 reviews