Fakta om Bulgarien

Bulgarien ligger i det sydøstlige hjørne af Europa og er delt af Balkanbjergene, som skærer gennem midten af ​​landet. Bulgarien har 220 kilometer smuk kyst ved Sortehavet. Bulgarien er en meget populær destination blandt de der elsker natur. Landet har 3 nationalparker, 11 naturparker og 17 biosfærereservater.

Hvad skal man se i Bulgarien ?

Hovedstaden, Sofia, ligger i den vestlige del af landet og byen har en spændende arkitektur med stilarter fra romertiden, middelalderen og sovjettiden. Sofia er en kosmopolitisk by med brede boulevarder, hyggelige parker og historiske bygninger, kirker og katedraler.

Bulgariens næststørste by, Plovdiv, har en lang historie der går 6000 år tilbage, hvilket gør den til en af ​​de ældste byer i verden. Det er en smuk by med mange parker, haver, museer og monumenter. Byen er bedst kendt for de barokke huse fra det 18. og 19. århundrede og det romerske amfiteater fra det 2. århundrede f.Kr.

Veliko Tarnovo er en by med en rig historie, byen var hovedstad i det andet bulgarske imperium. Byen har på mange museer og historiske steder. Det har også et livligt natteliv, som følge af de mange studerende, der studerer på et af de største universiteter i Bulgarien.

Varna ligger ved Sortehavet og det er den tredjestørste by i Bulgarien, Varna er et stort turistmål med fine sandstrande. Byen er kendt for den store park som er den ældste og største park i landet.

Cityguide

Sofia – Bulgariens spændende hovedstad

Visit Sofia Sofia Video Sofia fakta Godt at vide i Sofia Hotel tilbud i Sofia Turistinformation i Sofia бул. Цар Освободител 22 метростанция Софийски университет “Св. Климент Охридски 1113 Sofia T: +359 2...

Godt at vide i Bulgarien

De største byer i Bulgarien

Hvad er de største byer i Bulgarien ? Søg blandt største byer Find svar på vores faktasider hvor du kan se liste med de største byer...

Helligdage i Bulgarien

Hvornår er helligdage i Bulgarien ? Se liste med de nationale helligdage i Bulgarien hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Spørgsmål og svar

Sproget i Bulgarien ?

Hvilket sprog taler man i Bulgarien ?

Det officielle sprog i Bulgarien er bulgarsk og det tales af cirka 85% af befolkningen. Tyrkisk og romani er de to andre sprog der tales i Bulgarien. På turiststederne og blandt den yngre del af befolkningen tales udmærket engelsk.

Hvor mange indbyggere har Bulgarien ?

Det samlede indbyggerantal i Bulgarien er cirka 1.300.000

Hvad er hovedstaden i Bulgarien ?

Hovedstaden og den største by i Bulgarien er Sofia

Hvornår kom Bulgarien i EU ?

Bulgarien er med i EU, landet blev optaget 1. januar 2007

Er Bulgarien med i Schengen ?

Bulgarien deltager ikke i Schengen samarbejdet

Er Bulgarien med i NATO ?

Ja, Bulgarien er med i NATO alliancen siden 29. marts 2004

Hvad er klokken i Bulgarien ?

Bulgarien har en tidszone som er UTC +2. Så uanset hvor du befinder dig i landet er tiden den samme.

Kan man drikke vandet fra hanen i Bulgarien ?

Der er generelt ingen problemer ved at drikke vandet fra hanerne. De der vil være på den sikre side køber vand på flaske, det er ikke særligt dyrt og det kan købes i kiosker overalt.

Hvornår er det bedst at rejse til Bulgarien ?

Hvornår er det bedst at holde ferie i Bulgarien ?

Det mest populære tidspunkt at besøge Bulgarien er juli måned. Den gennemsnitlige temperatur i Sofia er omkring 27℃. I de kolde måneder som januar er den gennemsnitlige temperatur -5℃. Temperaturerne varierer ofte afhængig af hvilket område du befinder dig i.

I gennemsnit regner det flest dage i juni måned. Hvis du skal på skiferie i Bulgarien er skisæsonen normalt fra december til starten af marts måned.

Er det sikkert at rejse i Bulgarien ?

Generelt er det sikkert at rejse i Bulgarien, så længe du tager de samme forholdsregler som du ville gøre i et hvilket som helst andet land. Det betyder at undgå øde områder og lade være med, åbenlyst at vise værdigenstande på offentlige steder.

Det eneste du skal passe på er, som alle steder hvor der er turister, lommetyve. Bortset fra disse lommetyve er der ikke noget at frygte.

Familieferie med børn i Bulgarien

Skal du have børn med på ferie til Bulgarien er her link til oplevelser for børn og familier.

Website – Family vacation – Bulgaria with kids

Covid-19 / Coronavirus i Bulgarien

Her kan du se tal og statistik for Covid-19 / Coronavirus i Bulgarien. Tallene opdateres automatisk fra ekstern database. Hvis du skal bruge tallene professionelt eller du skal have aktuelle regler omkring regler for rejser til og fra landet anbefales det at du søger aktuelle informationer fra de officielle myndigheders websites.

Rejserestriktioner for rejser til Bulgarien

Alle lande kan indføre restriktioner på rejser og indføre grænsekontrol uden forudgående varsel. For aktuelle opdateringer og information om gældende rejserestriktioner bør du altid se officielle websites der er opdateret.

Hvordan er karantæneregler i Bulgarien ?
Hvordan er reglerne for social afstand i Bulgarien ?
Hvordan er regler for ansigtsmasker i Bulgarien ?
Hvordan er rejseregler for tog og busser i Bulgarien ?

Officielle regerings informationer 

Du kan søge yderlige informationer på den officielle website

Website Link

Officielle WHO anbefalinger

Officielle, opdaterede medicinske rejseråd og anbefalinger under COVID-19 / Coronavirus udbruddet

WHO website

Aktuelle tal for Covid-19 i Bulgarien

Se de aktuelle tal for aktive tilfælde af Covid-19

Bulgaria
1,256,266
Total confirmed cases
Updated on
Bulgaria
1,208,659
Total recovered
Updated on
Bulgaria
9,903
Total active cases
Updated on
Bulgaria
37,704
Total deaths
Updated on

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Bulgaria

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

BULGARIA
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska