Visit Bordeaux

Frankrig

Fakta om Frankrig Frankrig strækker sig fra Middelhavet til Den Engelske Kanal og Nordsøen og fra Rhinen til Atlanterhavet Fra nordøst til sydvest deler Frankrig...

Nouvelle-Aquitaine

Nouvelle-Aquitaine Video Fakta om regionen   Andre regioner i Frankrig #NouvelleAquitaine #France

Bordeaux fakta

Bordeaux ligger i det velkendte vinområde i det sydvestlige Frankrig og er i sig selv en meget interessant og attraktiv by, der er værd at bruge tid i på en Frankrig-ferie. Det er en ret stor by, men de fleste af de interessante attraktioner er i centrum, hvilket gør det muligt at gå rundt i den komfortabelt. De mere eksklusive bydele i Bordeaux har fået tilnavnet “Lille Paris”. Det ligger på bredden af ​​Garonne-floden, og en spadseretur ned ad flodens kajer vil straks fordybe dig i historien. Der er mange elegante klassiske bygninger, der går tilbage til det 18. århundrede, og ligesom Paris er det arkitekturen, der giver byen dens charme og stemning. Et godt eksempel på dette er Place de la Bourse bygget i midten af ​​1700-tallet. En omfattende offentlig plads i Bordeaux er Esplanade des Quinconces, der anses for at være den største plads i Europa. Pladsens monumentale springvand blev bygget i begyndelsen af ​​1800-tallet og ærer vigtige tidligere borgere. I nærheden ligger Jardin Public med dens botaniske haver og Natural History Museum.

Den gotiske katedral i St. Andre dateres tilbage til det 11. århundrede med sine interessante murværksudskæringer og 50 meter høje klokketårn, som kan nås ved at bestige tårnets 231 smalle trin. Herfra er der en spektakulær panoramaudsigt over byen. St. Michel-basilikaen er en anden vigtig kirke. Sammen med katedralen Saint Andre er den udpeget på UNESCOs verdensarvsliste. Fra toppen af ​​klokketårnet kan du igen nyde en fantastisk panoramaudsigt over byen. Saint Michel-kvarteret, der omgiver det, er det mest farverige og atmosfæriske kvarter i Bordeaux. To gange om ugen mandag og lørdag morgen bliver Saint Michel-pladsen en livlig markedsplads.

Bordeaux er også en by med mere end sin rimelige andel af museer og kunstgallerier på Frankrigs ture. Musee des Beaux-Arts optager 2 fløje af det 18. århundredes rådhus. Højdepunkter her inkluderer flamske, hollandske og italienske malerier fra det 17. århundrede. Der er et museum for vin og handel i Bordeaux, hvor du kan lære om vinhandelens historie med artefakter, videoer og en guidet tur efterfulgt af en personlig vinsmagning og præsentation af vine fra regionen.

Godt at vide i Bordeaux

Helligdage i Frankrig

Hvornår er helligdage i Frankrig ? Se liste med de nationale helligdage i Frankrig hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalendere Her...

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

BORDEAUX
Average rating:  
 0 reviews