Visit Berlin

Tyskland

Fakta om Tyskland Forbundsrepublikken Tyskland er det største land i Centraleuropa og grænser mod nord til Danmark, mod øst til Polen og Tjekkiet, mod syd...

Land Berlin

Land Berlin Video Fakta om regionen Berlin er hovedstaden og som stat en parlamentarisk republik i Forbundsrepublikken Tyskland. Bystaten består af tolv Berlin distrikter med cirka 3,7 millioner...

Berlin Video

Berlin fakta

Berlin er hovedstaden og den største by i Tyskland og har cirka 4,5 millioner indbyggere i hovedstadsområdet. Det er bedst kendt for sine historiske foreninger som den tyske hovedstad, internationalisme og tolerance, livligt natteliv, dets mange caféer, klubber og barer, street art og adskillige museer, paladser og andre steder af historisk interesse.

Floderne Havel og Spree trækker både igennem og udenom Berlin og der er hundrede vis af kilometer floder og kanaler. Selve byens centrum er den 200 hektar store Tiergarten, kejserens gamle jagtområde og alle de vigtige bydele ligger som lagkagestykker ud fra dette centrum. Mod vest ligger store rekreative sø-områder, bestemt et besøg værd. Udflugtsbåde sejler i fast rutefart på de vestligt liggende Wannsee, Tegeler See og søer omkring Potsdam, hvor slottet Sanssouci og de femten øvrige slotte i samme parkområde byder på oplevelser til en hel dag.

”Ich bin ein Berliner” sagde J.F. Kennedy i 1961. Vel var det dengang i politisk kommentar, for som europæere var alle en smule berlinere. Men efter et besøg har mange måttet overgive sig, på samme måde som Kennedy gjorde det.

Selvom Berlin var hårdt beskadiget i de sidste år af Anden Verdenskrig og brudt fra hinanden under Den Kolde Krig, har Berlin rekonstrueret sig selv, især med genforeningen efter Berlinmurens fald i 1989. Det er nu muligt at se eksempler på mange forskellige historiske perioder i en kort tid i byens centrum, fra nogle få overlevende middelalderbygninger nær Alexanderplatz til de ultramoderne glas- og stålkonstruktioner på Potsdamer Platz.

Berlin er en smuk by, så giv dig tid nok til at komme til at se seværdighederne. Det offentlige transportsystem er fremragende. Sørg for at notere slutstationen/stoppestedet for S-bahn eller U-bahn, da det normalt er den vej, kørselsretningen angives.

Berlin har et stort udvalg af museer. Et fremragende køb er det tre dages Museum Pass, som giver adgang til alle de normale udstillinger på omkring 55 museer. De fleste museer er lukket om mandagen. “Museumsøen” er et område, der er bedst kendt for det enorme Pergamon-museum, som rummer en omfattende samling af oldgræsk, oldgammel mellemøstlig og islamisk kunst og arkitektur.

Andre museer som er på Museumsøen er Altes Museum med egyptiske og antikke samlinger, Alte Nationalgalerie med hovedsageligt tyske malerier fra det 19. århundrede og det genåbnede Bode Museum med sin fantastisk præsenterede skulptursamling og byzantinske kunst. Neues Museum rummer en egyptisk samling, neandertaler og andre forhistoriske arkæologiske fund og nogle af skattene, der er gravet ud i Troja. Tæt på Potsdamer Platz ligger en anden klynge af kulturelle bygninger, herunder museer. Der er Gemäldegalerie med sine tusindvis af europæiske malerier fra det 13. til det 18. århundrede, Neue Nationalgalerie designet af Mies van der Rohe med kunst fra det 20. århundrede og Musikinstrumenten Museum, der har en stor samling af historiske og usædvanlige instrumenter udstillet. .

Andre større attraktioner er for eksempel Charlottenburg slottet som er omgivet af en unik barok park. Hamburger Bahnhof Museum er et moderne kunstgalleri beliggende i en tidligere togstation. Det jødiske museum byder på en omfattende historie om det jødiske folk i Tyskland. Berlinmur museet er en friluftsudstilling og mindesmærke. Mauermuseum ved Checkpoint Charlie er beliggende ved det mest berømte historiske checkpoint mellem de to originale Berliner. DDR Museet er et lille museum, som giver et godt indblik i livet i det tidligere Østtyskland.

Godt at vide i Berlin

Helligdage i Tyskland

Hvornår er helligdage i Tyskland ? Se liste med de nationale helligdage i Tyskland hvor du må regne med at butikker er lukket Helligdage i årskalender Her...

Hotel tilbud i Berlin

Turistinformation i Berlin

Am Karlsbad 11
10785 Berlin

T: +49 030 – 2647480
F: +49 030 – 25002424

Website Link

Shopping i Berlin

Hvad koster dagligvarer ? Hvad koster middag på restaurant ? Hvad koster transport ? Her kan du se et aktuelt prisindeks for landet.

Website Link

Ferie med børn i Berlin

Hvis du skal på familie ferie med børn til Berlin kan du her se nogle link med ideer til ferien.

Website – Berlin for kids

Bedste rejsetidspunkt Berlin

Hvornår er det bedste rejsetidspunkt til en ferie i Berlin ?

De fleste turister mener det bedste tidspunkt at komme til Tyskland er fra maj til september. Storbyferie i Tyskland er populære året rundt. Mange tyskere vælger at holde ferie i Tyskland og de mest populære destinationer, især langs Rhinen kan være meget overfyldte i højsæsonen.

Hvordan er vejret i Berlin ?

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for kommende periode. Vejrudsigt opdateres flere gange dagligt.

Berlin
fog
7.2 ° C
10 °
5 °
90 %
1.8kmh
20 %
tors
15 °
fre
17 °
lør
16 °
søn
16 °
man
16 °

Hvor ligger Berlin i Tyskland ?

Hvor ligger Berlin i Tyskland og hvor langt er der ?, se kort og afstande her.

På kortet kan du se i hvor byen ligger i Tyskland. Du kan også få rutebeskrivelser ved at klikke på “rutevejledning”, hvorefter du kan se et større kort med forslag hvordan du kan komme til Berlin.

Vi er på sociale medier, du er velkommen til at kigge med og deltage i debatten på en eller flere af vores rejserelaterede sider.

Top 10 populære hashtags på vores sider:

#Rejser #Bilferie #KørSelv #Togrejser #Flyrejser #Busrejser #Hotel #Lejlighed #HotelTilbud #BilligeRejser

Andre populære hashtags er:

#Berlin #Cityguide #Citywalk #Citytour #Sightseeing

Bedøm din ferie og oplevelser

Her kan du læse og skrive kommentarer og bedømmelser af et ophold, del erfaringer med andre der har været eller gerne vil besøge destinationen.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

BERLIN
Average rating:  
 0 reviews

Lingua: English Suomi Deutsch Norsk bokmål Svenska